pondelok 9. júna 2014

Mesačná chvastačka (máj 2014)


Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
učebnice a podobné zlo. :)

***
Neviem, ako to máte vy, ale mne s pribúdajúcou teplotou vonku ubúda voľný čas. Našla som si popri škole birgádu, takže teraz som rada, keď si čítať môžem aspoň dva dni v týždni a zrecenzujem aspoň recenzné výtlačky. Dúfam, že po skončení školy sa situácia zlepší. V podstate mi ostáva už iba 8 dní do uzavretia, a potom sa môžem naplno venovať čítaniu a blogovaniu. Teda pred tým si ešte odskočím do Paríža, ale o tom až v júnovej chvastačke :).
Každopádne, aj keď nestíham čítať toľko, koľko by som chcela, aj v máji mi pribudli skvelé kúsky do knižnice. 

1) Kúpené knihy
Z bazáru som si objednala 4 knihy od Tess Gerritsen v rovnakej edícii, akú má aj ďalšia kniha od TG, ktorú vlastním, čomu sa veľmi teším. Sú to Krvavá lázeň, Učedník, Elixír mládí a Poslední na řade. Ani jednu som nečítala, ale teraz, keď o nich píšem, hneď by som si išla aspoň jednu prečítať. Ďalej som si objednala knihu Milenec snů, ktorá je prvou knihou zo série od Kenyonovej a o ktorej mi sestra básní už veľmi dlho, takže som si ju už konečne kúpila. A poslednou kúpenou knihou je Stalo sa to v Paríži, ktorej sa veľmi teším a ktorú si odkladám na cestu do Paríža. :)



2) Recenzné výtlačky
V máji mi prišlo až 7 recenzných výtlačkov. Od Fragmentu Lov a Kráľovná duchov. Obe sú prečítané, zrecenzované na blogu a obe sa mi páčili. Lov ma veľmi milo prekvapil a Kráľovná duchov je skvelým pokračovaním série a už teraz sa veľmi teším na záver trilógie. 


Od CooBoo mi prišlo 5 kníh. 2 z toho sú  ešte za apríl - Půlnoční palác a Prvých 100. Půlnoční palác je druhá časť z veľmi voľnej série Niebla. Vlastne tie knihy (aspoň zatiaľ tie prvé dve) na seba nenadväzujú vôbec  a chápem tomu tak, že sériou sú tieto knihy len pre to, že všetky sú určené pre mládež. Napriek tomu ma Půlnoční palác veľmi bavil. Od knihy Prvých 100 som po nie príliš nadšených recenziách nemala veľmi vysoké očakávania, ale stalo sa to, čo sa stane v takomto prípade takmer vždy - mne sa kniha strašne páčila, čítala sa veľmi ľahko a rýchlo a už sa teším na pokračovanie a takisto na seriál. 
Ďalšie tri knihy - Potrhaná křídla, Rozlet Gemmy Hardyové a Prvá strieborná kniha snov - ma ešte len čakajú, ale PSKS mám už rozčítanú a zatiaľ je to super. 



***
Celkovo mi pribudlo  13 kníh.

Ellie

5 komentárov:

  1. Už keď som otvárala článok, vedela som, že tu bude veľa kníh. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tá Gerritsenová vyzerá takto pokope veľmi pekne a štýlovo :) Tiež práve čítam Prvú striebornú knihu snov a tiež ma to zatiaľ dosť baví. Pribudli mi aj Potrhaná kŕídla a Rozlet Gemmy Hardyové, ktorú si chcem prečítať hlavne kvôli tomu, že vraj to má byť novodobý príbeh Jane Eyre. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jeeej .. aj ja by som šla do Paríža :) Krásne kúsky a dosť veľká kopa :D

    OdpovedaťOdstrániť