piatok 7. novembra 2014

Bibliotéka 2014

Ako každý rok, tak aj tento, sa v bratislavskej Inchebe uskutočňuje v týchto dňoch Bibliotéka. Všetci milovníci kníh si určite prídu na svoje. Mám pocit, že náš slovenský veľtrh nie je ani zďaleka taký veľký a obľúbený ako ten český, ale určite by ste ho mali navštíviť :) Tak ako si prajete dostať knihy na svoje narodeniny alebo meniny, aj knižný veľtrh môžeme považovať za svoj sviatok a urobiť si radosť aspoň jednou knihou (no dobre, priznajme si, že určite nie jednou, ale viacerými knihami). Je to príležitosť kúpiť si knihy, ktoré sa objavujú v našich wishlistoch alebo sa vrhnúť na nejakú, ešte nevychladnutú novinku. 

 Ja som veľtrh navštívila hneď prvý deň - vo štvrtok. So sestrou a so spolužiačkou sme sa zhodli na tom, že to bude najlepšia voľba. Nemám rada veľké davy ľudí, a cez víkend je tam vždy plno. Okrem toho by som sa stále musela niekomu uhýbať a niekde sa pretláčať a nemala by som voľný prístup ku knižkám. A samozrejme, uliala som sa zo školy. No...odolajte tomu :) 

V podstate som sa najviac tešila na Fragment, Albatrosmedia, Ikar, Slovart a Fortuna Libri - slovenská klasika. Žiaľ, nemáme toľko skvelých vydavateľstiev ako v Čechách a veľmi ma mrzí, že oni u nás nevystavujú. Ale na jednu stranu je to aj dobre, lebo potom by som si už naozaj nevedela vybrať, aké knihy si kúpim :) Lebo ako ste si určite všimli, v poslednej dobe nakupujem skoro vždy len české knihy. 

Do Bratislavy sme išli vlakom a po príchode sme mali chvíľu čas, tak sme išli pozrieť do Auparku (už sme tak trochu pokukovali po vianočných darčekoch) a išli sme na obed. Kde inde ako do McDonaldu :) 




No a plné sily sme išli do Incheby. Hneď na začiatku nás privítal Fragment. Obdivovala som hlavne ich novinku Saeculum od Ursuly Poznanski. Tá kniha vyzerá naozaj nádherne a ani som netušila, že je taká hrubá. Dúfam, že v najbližšej dobe budem mať možnosť si ju prečítať :) Fragment si pre návštevníkov pripravil naozaj skvelé ceny. Kúpili sme dve knihy na doplnenie série, porozprávali sme sa s veľmi milou pani predávajúcou Silviou, ktorá sa stará o nás - blogerov a išli sme oproti do Tatranu. Ten mal za 1 € knihy slovenských spisovateľov, ktorých máme na povinné čítanie, ale s "veľkými ťažkosťami" som im odolala. Uvažovala som nad Zberom kostí, ale asi ešte neprišiel ten správny čas. 






Slovart mal pripravený veľký stánok so všetkými Cassandrami Clare a Upírskou akadémiou od Richelle Mead, ale ani tu som si nič nekúpila, lebo mám uzavretú dohodu so sestrou, že na každý sviatok dostanem jednu časť UA. Som zvedavá!!! Začíname v januári :) Okrem toho mal pripravené balíčky kníh za veľmi dobrú cenu, ale v každom som už nejakú mala a knihy sa nedali kombinovať podľa vlastného výberu. A samozrejme nechýbali anglické knihy - hlavne klasika ;)

Najkrajší bol opäť stánok Albatrosu. Celý červený a pútavý už z diaľky. A tie krásky v ňom!!! Dlho sme tam stáli a obdivovali všetky knihy a rozhodovali sa, čo si kúpime. A možno niečo z nich nájdeme aj pod stromčekom :) Konečne sme spoznali skvelú Lucku a ja som mala možnosť osobne jej poďakovať za všetky recenzné výtlačky, ktoré mi poslala. Bola veľmi milá a darovala nám krásnu plátenú tašku, aby sme si mali v čom všetky tie krásne knihy odniesť :)   


Ikar nás nalákal svojimi skvelými cenami. Knihy v zľave mal pekne rozdelené - od 1 € - do 6 €. Tam sme si pár kúskov vybrali. Hlavne také staršie, čo už sme dávno chceli, ale nikdy sme nenarazili na dobrú cenu. Ale čakať sa oplatilo. Ako prekvapenie dostal každý kupujúci za nákup nad 20 € darček - knihu Čaro Vianoc. Už som si ju chcela kúpiť minulý rok, takže ma to naozaj veľmi potešilo. A teraz pred Vianocami si ju budem často po večeroch listovať :) Okrem toho tam boli všetky novinky od YOLI a už aj Eleanor a Park alebo novinka od Colleen Hooverovej - Život jedna báseň. 





Ak sa chystáte na Bibliotéku aj vy, tak si to tam poriadne užite a budem rada ak mi napíšete, čo ste si tam kúpili, alebo čo sa kúpiť chystáte a ako sa vám tam páčilo. Krásny víkend pri nejakej obzvlášť dobrej knihe :) 


 Ellie

4 komentáre:

  1. Super fotky a članok ....vyzeralo to tam super :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som tam bola dnes. Skvelo bolo :) A mám ďalšie tri diely Harryho v angličtine zo Slovartu za úžasné ceny, takže som z nich absolútne nadšená :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To znie tak úžasne, joj. :) Ale nemám šancu sa tam dostať. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Skvělý článek! :) A fotky jsou boží. :)

    OdpovedaťOdstrániť