pondelok 10. augusta 2015

Top 10 (júl 2015)

Za júl som prečítala 8 kníh (z toho 2 re-readingy, ktoré nebudem zaraďovať nikam).


Najlepšia kniha


Táto séria patrí medzi moje najobľúbenejšie a záver trilógie nebol výnimkou. Skvelé, skvelé, skvelé! Jednoznačne odporúčam, škoda len, že tejto sérii sa nedostáva toľko pozornosti, koľko by si zaslúžila. 

Najslabšia kniha


Jednoznačne najväčšie sklamanie. Absolútne zbytočná kniha, ktorú si (našťastie) už skoro vôbec nepamätám.

Najakčnejšia kniha


Pri 800 stranách sa ani nie je čo čudovať, že Kľúč vyhral aj túto kategóriu. Stalo sa tam obrovské množstvo udalostí a rozhodne som sa ani na jednej strane nenudila. 

Najnudnejšia kniha


Opäť sa budem opakovať, ale Bozk z temnoty je jednoznačne najnudnejšou knihou mesiaca. Ako som už spomínala, dokopy sa tam naozaj nič nestalo a bol to úplne zbytočný diel. 

Najvtipnejšia kniha


Knihy od Gierovej mám rada presne pre jej zmysel pre humor. Každá jej kniha je nabitá vtipom a ani Druhá strieborná kniha snov nie je výnimkou. 

Najlepšia hrdinka


Trochu netypicky vyberám knihu biografiu Kahlo. Fridin život bol naozaj krutý, ale aj tak ma jej príbeh fascinuje. Napriek tomu, že podľahla mnohým slabostiam, bola to naozaj silná osobnosť. 

Najlepší hrdina


Z tohto výberu som naozaj nevedela vybrať najlepšieho hrdinu, tak som stavila na upírsku klasiku. V tom sa nedá šliapnuť vedľa. 

Najlepší knižný pár

V tejto kategórii tentokrát nevyberám nič. Ani jeden pár sa mi až tak nepáčil, takže pre tento mesiac toto miesto ostane neobsadené. 

Najväčšie prekvapenie


Naozaj ma táto kniha prekvapila. Dúfala som, že bude dobrá, ale to že bude aj naozaj dobrá som mohla len hádať. Napriek tomu sa mi to veľmi páčilo a teším sa na ďalší diel. 

Najkrajšia obálka



Bez pochyby. Mnoho Fridiných obrazov by som chcela aj vlastniť, pretože sa mi naozaj veľmi páčia a sú doslova ikonické. 

Ellie

1 komentár:

  1. O Fride som videla len film so Salmou Hayek a jej život ma celkom zaujal. Teraz by som sa skôr chcela dozvedieť niečo viac o jej tvorbe. :)

    OdpovedaťOdstrániť