pondelok 14. júla 2014

Knižné chvílky (3)

Mám za sebou pravý čítací víkend. Celý som ho prežila oddychovaním a čítaním. Už sa mi dávno nestalo, aby som toho stihla toľko prečítať. V piatok som dočítala Mesto skla a, och-môj-bože, to bolo niečo. Aj vy máte niekedy chuť dať si re-reading nejakej knihy (v tomto prípade série) ešte pred tým, než tú knihu dočítate? Ja som tento pocit mala pri čítaní Mesta skla. 


Potom som sa pustila do tretieho pokračovania (a na moje veľké prekvapenie nie posledného) série Inside Out - Jedine s ním. Zo začiatku som mala z knihy zmiešané pocity, ale potom sa to fajn rozbehlo. Veď uvidíte v recenzií. 


Popritom som sa pustila do Summer, tretieho pokračovania série Krásni a mŕtvi, ktorú som prečítala za jeden deň. A hneď potom som pokračovala záverečným dielom - Phoenixom. Z týchto dvoch sa mi páčila asi viac Summer, ale aj Phoenix bol fajn a som rada, že mám túto sériu kompletnú a prečítanú. 


Dnes som sa pustila do Prozreteľnosti, aj keď som voči tejto knihe dosť skeptická. Od autorky som čítala Krásnu katastrofu a už som viackrát na blogu spomínala, že tá kniha bola pre mňa dosť veľkým sklamaním. Čítala sa dobre, na to, že bola celkom hrubá, som ju mala prečítanú fakt rýchlo, ale čakala som od toho oveľa viac. A Prozreteľnosť mi pripomína niečo také. Myslela som si, že toho paranormálna tam bude viac a bude to niečo, čo autorke sadne. Ale žiaľ, opäť sa drží len toho, že na 40. strane už hlavná hrdinka (ktorá mi veľmi pripomína Abby z K.K.) vykrikuje, nech už jej konečne jej životná láska (chlap, s ktorým sa stretla dvakrát) povie, čo teda v skutočnosti cíti. No uvidíme, ako sa to ďalej vyvinie, ale zatiaľ to nenapreduje takým smerom, akým som dúfala. 


A k peknému počasiu si pustite aj momentálne moju najobľúbenejšiu pesničku a užívajte si voľno (tí šťastnejší, ktorí máte teraz prázdniny). :) 

Ellie

3 komentáre:

  1. Ja som akurát dočítala Jonasa a chystám recenziu. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Zo spomínaných kníh som čítala iba mesto skla, a úplne chápem chuť na re-reading ešte predtým ako knihu dočítaš :D
    Prozreteľnosť vyzerá celkom fajn, ale neviem, či si ju chcem prečítať... Zvlášť po tých nie príliš pozitívnych recenziách... Fakt je to až také.. také? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. je to podľa mňa dosť také :D ... hlavne ak tým myslíš, že všetka tá úžasná zápletka, ktorá sľubovala originálny príbeh je potlačená neskutočne naivnou a hlúpu hlavnou hrdinkou a jej láskou k cudziemu človeku :D ale ešte som len na začiatku tak uvidím, či sa to nejako vyvinie ešte

      Odstrániť