Stránky

pondelok 8. novembra 2021

Chata ve Švýcarsku (Recenzia)

 Autor: Julie Caplin

Originálny názov: The Little Swiss Ski Chalet
Vydavateľstvo: Grada 2021
Séria: Romantic Escapes 
Diel:  7/8
Počet strán: 344
Žáner:  chic-lit, feel good román
Moje hodnotenie knihy: 4,5*/5*
Moje hodnotenie obálky: 5*/5*

Anotácia:

Zabalte si kufry a vypravte se k zasněženým vrcholkům švýcarských Alp. Je načase si užít výhled do krásné krajiny a vychutnat si přitom sametovou horkou čokoládu, výborné sýry a úžasnou romantiku.

Mina věří, že šálek horké čokolády dokáže vyřešit všechny trable. A právě to teď potřebuje. Má za sebou totiž pořádný trapas – její poslední milostná eskapáda se stala okamžitým hitem internetu.

Se sbalenými kufry a jasným cílem dát si do pořádku život se Mina rozhodne utopit svůj žal v té nejlepší horké čokoládě na světě. A Mina moc dobře ví, kde ji najít – v útulné chatě své kmotry, která se nachází ve Švýcarsku.

Plán je jednoduchý: litry čokolády, žádní muži. Tedy jen do chvíle, než ho zkomplikuje neznámý krasavec, který Mině zkříží cestu ve vlaku do Alp…

***

Máme tu už siedmy romantický útek, ktorý nás zavedie do zasnežených švajčiarskych Álp. Vždy sa veľmi teším, keď sa príbeh odohráva v zaujímavých krajinách a Švajčiarsko medzi také určite patrí. O to viac som na príbeh zvedavá, keď som danú destináciu už aj sama navštívila. A práve Zürich a jeho okolie som mala možnosť si pozrieť. 

Mine jej posledný (a doteraz aj najdlhší) vzťah nevyšiel. Skončil pekným fiaskom a navyše sa to dotklo aj jej pracovných vzťahov. Bolo jej odporučené zobrať si dva týždne dovolenky, kým sa situácia upokojí a ona tak využila príležitosť a rozhodla sa vycestovať za svojou kmotrou do Švajčiarska. Konečne ju navštívi a pozrie si jej krásnu útulnú horskú chatu a možno aj pomôže pri jej náročnej prevádzke počas zimnej sezóny. Popri tom porozmýšľa, čo od života ďalej očakáva a či práca, ktorú mala doteraz, ju ešte stále dokáže uspokojiť, alebo potrebuje zmenu. 

Mina, aj keď je môj pravý opak, bola veľmi sympatická hlavná hrdinka. Potrebuje stále kontakt s ľuďmi, rada nadväzuje nové známosti a priateľstvá, organizuje spoločné večierky a posedenia. Miluje varenie a pečenie a rada skúša všetko nové. Na hocijaký, aj ten najhlúpejší nápad, hneď prikývne a je za každú srandu. Dostala sa ale do situácie, kedy zisťuje, že jej živelnosť, bezprostrednosť a častokrát aj ľahkovážnosť vedie skôr ku katastrofám a problémom ako k spokojnému životu. Novému vzťahu sa nebráni, ale presne vie, aký jej partner nemá byť. 

Veríte na osudové stretnutia a osudovú lásku? Mina nie, ale keď spozná Luka, začína premýšľať nad tým, či niečo také predsa len nie je možné. Aj keď sa najskôr zdá, že je pre ňu absolútne nevhodný, postupne ho spozná lepšie a zisťuje, že zrejme lepšieho partnera by si pre seba ani sama nevysnila. Aj keď si ho zo začiatku zakazuje, vzájomná príťažlivosť medzi nimi postupne búra zábrany a ich časté flirtovanie a doberanie prerastie v niečo väčšie. 

Magická atmosféra horskej chaty a kúzelné zasnežené okolie si vás určite okamžite získa. Priateľskosť, ktorá na vás dýcha z každej stránky vám bude neustále prinášať úsmev na tvár. Minina kmotra Amélia dokáže vytvoriť komunitu priateľov, ktorí sa k nej stále radi vracajú najmä vďaka jej dobrému jedlu, útulnému ubytovaniu a hlavne vďaka úžasným dobrotám, ktoré každý deň napečie. K tomu šálka horúcej kávy alebo čokolády a vy už len snívate o podobne strávenom víkende v dobrej spoločnosti v malebnej dedinke niekde v horách. 

Autorka má dar vytvoriť postavy a prostredie, ktoré si jednoducho zamilujete. Prepáčite jej aj opakujúce sa klišé a nepravdepodobnú osudovosť. Vždy si s radosťou vezmete jej príbeh a začítate sa do sladkého romantického príbehu, ktorý vám okrem dobre nálady prináša aj chuť cestovať a spoznávať nové miesta a nadväzovať nové priateľstvá. V čase, kedy to s cestovaním nie je vždy jednoduché, sa vám aj vďaka týmto príbehom ponúka spoznávať nové zaujímavé miesta. Len si k čítaniu pripravte vždy aj niečo sladké na zahryznutie, pretože tieto knihy prebudia nielen vašu romantickú dušu, ale aj vaše chuťové poháriky :)  


                        Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu  Grada.
Knihu si môžete kúpiť tu

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára