streda 20. marca 2013

Predstav svoju knižnicu (2)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno B.

 1) Bitva o Hex Hall
Anotácia: Na Sophii Mercerovou je toho poslední dobou moc. Jen co si zvykla na to, že je démon, a naučila se své neobyčejné schopnosti ovládat, jí je Rada zase odebrala. Archera a tátu viděla naposledy v hořícím vězení a jedinými spojenci mají být nyní Branickovy. Shodou okolností odvěcí nepřátelé Prodigia. Rodinné překvapení neberou konce a jen tak mimochodem je na spadnutí válka, v níž má hlavní úlohu sehrát právě Sophie. Na tom se shodnou všichni, ne už však na tom, na jaké straně bude Sophie stát. Jenomže bez své magie je Sophie bezbranná. Podaří se jí získat zpět kouzelné schopnosti dříve, než bude pozdě?

Môj názor: Kniha je tretím pokračovaním mojej obľúbenej série. Ako aj predchádzajúce dve časti, aj táto bola úžasná. Milujem Hex Hall - škoda, že je to len trilógia. Ale určite sa ku všetkým trom knihám veľmi rada vrátim. 


2) Bílý kůň
Anotácia: Někdy považujeme život za nudnou samozřejmost. A jindy nechceme nic než přežít....
Třicetiletá Zoe dobrovolně strávila posledních pět let v jakési osobní bublině – po tragické smrti manžela se pohybuje jen mezi svým prázdným bytem a výzkumným ústavem, kde pracuje jako uklízečka. Šeď plynoucích dní ji neubíjí, naopak jí pomáhá nalézt vnitřní klid, aby se mohla rozhodnout, co se svým životem provede dál.A pak se najednou všechno změní. Lidé v jejím okolí začnou umírat na záhadný virus, pojmenovaném Bílý kůň. Smrtící nákaza se lavinovitě šíří po celém světě a během několika měsíců se lidstvo ocitá na pokraji vyhynutí. Přežije jen hrstka imunních jedinců, a někteří z nich jako by pozbyli veškeré lidství. Vypuká válka a apokalypsu dovrší ničivé zvraty počasí. Možná Zoe dříve považovala holý život za jedinou jistotu, kterou ještě má. To už teď ale neplatí. Odkázána pouze sama na sebe putuje postapokalyptickým světem a snaží se přežít. Nebezpečí číhá na každém kroku, neboť z lidské podstaty už zbylo jen velmi málo. Zoe dál míří k jedinému místu, které by jí mohlo poskytnout potřebnou ochranu – nejen kvůli sobě, ale i kvůli tajemství, které nese s sebou…
Môj názor: Knihu som ešte neprečítala, ale podľa obsahu znie fakt zaujímavo. Už sa na ňu veľmi teším. A čo sa mi na tejto knihe takisto páči, je aj obálka - zdá sa, že vystihuje celú knihu.

3) Báječný svět shopaholiků
Anotácia: Co je alkoholik, ví každý. A dnes už také najspíš každý zná slovo workoholik. Pokud jimi náhodou nejsme my sami, rozhodně nějaké ty šílence posedlé věčnou prácí objevíme mezi svými přáteli, příbuznými či známými. Ale co takhle shopaholik? Člověk, jehož sny a touhy se neupínají ani k opojnému moku, ani k práci, nýbrž k nakupování? Nic vám to neříká? Nevěříte, že něco takového může existovat? Tak vězte, že ano!
Rebecca, mile praštěná hrdinka této knihy, je toho přímo živoucím důkazem. Pracuje jako redaktorka v nepříliš známých a kvalitních novinách zaměřených - ta ironie! - na spoření, investování a vůbec rozumné nakládání s financemi. Pokud totiž Rebeca něco zoufale neovládá, pak je to právě hospodaření s penězi. Nedokáže sedeť v kanceláři, aniž by přitom nemyslela na nákupy, nemůže jít po ulici, aby nevešla do obchodu, a nemůže do něho vstoupit, aby něco nekoupila. A protože se jí nadevše líbí pěkné věci a prahne po oblečení světových značek, není divu, že její úvěry a dluhy rostou do nebe a poštovní schránka přeteká stále výhrůžnějšími upomínkami...
Môj názor: Prvý diel série Shopaholic som nečítala, ale už sa naň teším a plánujem si prečítať aj celú sériu. Nechávam si to na prázdniny, pretože si myslím, že je to také letné čítanie. :) Doma v knižnici mám ešte Báječné nakupování před svatbou (Shopaholic 3), Báječné nakupováni se sestrou (Shopaholic 4) a Báječné nakupovaní do kočárku (Shopaholic 5). Chýba mi ešte druhý diel, čo je Shopaholic za hranicemi a posledný šiesty diel - Báječné mininakupování.



 A ktoré knihy na písmeno B máte vo svojej knižnici vy? :)
Ellie

2 komentáre: