piatok 27. septembra 2013

Na Slovensku vyjde v októbri:

Vydavateľstvo Ikar:
Strážkyňa krvi - Tessa Gratton (Mágia krvi II.)
Pre Mab Prowdovú sú čary rovnako prirodzené ako dýchanie. Život bez nich si nevie ani len predstaviť, hoci to znamená pravidelne si ubližovať, aby získala dosť krvi na mágiu. Býva uprostred divej prírody, ďaleko od mestského ruchu, a už v mladom veku má zodpovednú úlohu starať sa ako budúca diakonka o rozvetvenú rodinu krvavých čarodejníkov. Jej pokojný život sa však náhle zmení, keď sa rozhodne preskúmať tajomstvo ruží v záhrade.
Will Sanger, poznačený náhlou smrťou milovaného brata, sa rozhoduje, čo ďalej po skončení strednej školy. Rodina od neho očakáva kariéru vo vojenskom námorníctve, ale on sám ešte nevie, kým a čím chce v živote byť. A hoci okolie v ňom po záchrane dievčaťa pred utopením vidí hrdinu, sám si nepripadá ničím výnimočný. Jedného dňa za bizarných okolností stretne Mab, dievča, ktoré je úplne iné ako spolužiačky, magicky záhadné, zato však odhodlané plniť svoje neuveriteľné poslanie aj za najvyššiu cenu, a všetko je odrazu inak.

Carrie - Stephen King
Sedemnásťročná Carrie je outsiderka v škole i v živote. Odmalička robí všetko pre to, aby sa vyrovnala ostatným, ale nedarí sa jej. Nepeknú, neobľúbenú, zakríknutú stredoškoláčku ešte aj doma priam terorizuje fanaticky nábožná matka. Carrie si však jedného dňa uvedomí svoje mimoriadne vrodené schopnosti, ktorých rozsah sama sotva tuší. Je telekinetička - silou vôle pohybuje predmetmi. A keď ju na školskom majálese opäť surovo ponížia, jej pomste nič nestojí v ceste. 
Autor do deja jedného zo svojich najznámejších trilerov vkladá spomienky či výstrižky z tlače a vytvára tak mozaikový obraz života aj vnútorného sveta nešťastnej Carrie. Podľa románu nakrútil režisér Brian De Palma roku 1976 rovnomenný film, ktorý dodnes mnohí pokladajú za najlepšiu kingovskú filmovú adaptáciu. V súčasnosti sa do kín dostáva nové moderné spracovanie tohto slávneho hororu s vynikajúcou americkou herečkou Julianne Moorovou v úlohe matky.

Vydavateľstvo Fortuna Libri:
Manžel na objednávku - Catherine McKenzie
Anne Blythová má skvelý život – zaujímavú prácu, dobrých priateľov a zrejme dostane aj zmluvu na vydanie knihy, no stále sa jej nedarí nájsť si životného partnera. 
Náhodou nájde vizitku zoznamovacej kancelárie a vloží si ju do vrecka – pre istotu. Krátko nato jej najlepšia priateľka Sarah oznámi, že sa vydáva. Anne sa neubráni závisti, a tak sa rozhodne zoznamovaciu agentúru čo najskôr navštíviť v nádeji, že sa jej konečne podarí nájsť správneho muža. Čoskoro však zistí, že to nie je zoznamovacia, ale sobášna agentúra. Spočiatku myšlienku „manžela na objednávku“ zavrhne, no čím viac o tom premýšľa, tým väčšmi sa jej to pozdáva – najmä preto, lebo agentúra má vysoké percento úspešnosti. 
Dohodené manželstvá predsa fungujú na celom svete, prečo by to nemohlo vyjsť aj jej?


Provensalský dom zázrakov - Bridget Asher
V KAŽDOM DOBROM PRÍBEHU LÁSKY SA SKRÝVA ĎALŠIA LÁSKA. 
Heidi už dva roky žiali nad stratou milovaného manžela. V sprievode obsedantno kompulzívneho osemročného syna Abbota a zatrpknutej šestnásťročnej netere Charlotte sa vydá do mestečka Puyloubier v južnom Francúzsku, kde rozpadávajúci sa kamenný dom jej predkov už takmer sto rokov údajne uzdravuje zlomené srdcia.
V malebnom kraji viníc, hôr a vynikajúcej provensalskej kuchyne sa stretnú tri generácie rodiny spolu so susedkou Véronique, ktorá zrejme pozná všetky ich tajomstvá, a s jej záhadným synom Julienom. Uzdraví kúzlo domu aj Heidino srdce?



Vydavateľstvo Slovart:
Prídem ťa zabiť - Kathy Reichs (Temperance Brennan )
Do Montrealu zavítalo leto a doktorka Temperance Brenannová sa ujala náročného poslania riaditeľky oddelenia forenznej antropológie v provincii Quebec. Jej prvá pracovná zastávka je novoobjavené pohrebisko v centre mesta. 
Tempe stačí jeden pohľad na ľudské ostatky zabalené v igelitových vreciach a je jej jasné, že víkend strávi v laboratóriu. Ide o veľmi brutálnu vraždu. Kto však je tá osoba s ryšavými vlasmi a s drobnou kostrou? Brenannová je presvedčená, že po uliciach chodí vrah, a zapojí všetky svoje kriminalistické vedomosti i schopnosti, aby ho zastavila.







Juvenílie - Jane Austen
Juvenílie uzatvárajú dielo Jane Austenovej, obsahujú texty z ranej mladosti, básne, nepublikované počas jej života, a tri modlitby z neskorších období. 
Väčšina textov sa zachovala v troch rukopisných zošitoch, autorka ich pôvodne písala predovšetkým na pobavenie rodiny a priateľov počas večerných posedení. Sú to najmä letmé, no napriek tomu prenikavé sondy do ľudskej duše i charakterov, ktoré dokumentujú Austenovejpostupnú premenu na hĺbavú a zrelú autorku nesmrteľných románov.








Vydavateľstvo CooBoo:
Pravda o večnosti - Sarah Dessen
Macy mala pred sebou celé leto, no takmer všetok čas mala stráviť bez svojho priateľa Jamesona nudnou prácou v knižnici a učením sa na skúšky. Ale niekedy sa udejú aj neočakávané veci – ako napríklad stretnutie s Wesom a jeho zábavou partiou priateľov. Alebo projekt jej sestry na renováciu zanedbaného plážového domu, ktorý v nej a v jej matke prebúdza hlboko pochované spomienky na bolestnú stratu Macinho otca. No občas sa to všetko dokáže aj poriadne zamotať. Keď Macy stretne niekoho ako je Wes – chalana s minulosťou a udivujúcim umeleckým talentom – jej život už nie je ako predtým. A tak začína uvažovať o tom, či je naozaj lepšie ostať uzavretá, tak ako si až doposiaľ myslela, alebo sa odhodlať vyjsť zo svojej ulity...


Vydavateľstvo Motto:
Krajina večného leta - Lee Carroll (Čierna labuť vzlieta II.)
Šperkárka Garet Jamesová sa postupne vyrovnáva so šokujúcim odhalením, že je poslednou z rodu žien, ktoré sa zaprisahali chrániť svet pred zlom. Dostáva znamenie od Willa Hughesa, štyristoročného upíra, ktorý jej raz pomohol poraziť sily temna a zabrániť tak zničeniu New Yorku. Hughes záhadne zmizol, no teraz chce, aby sa k nemu Garet pripojila na ceste, ktorá má skončiť jeho premenou z upíra na človeka. Hughesovo znamenie je nejasné a Garet sa začína báť, že ho stratila navždy. Vydá sa ho hľadať do Paríža a pritom sa zoznámi s mnohými záhadnými i bizarnými bytosťami – so starodávnym botanikom, ktorý sa premenil na najstarší strom v Paríži, s trpaslíkom z Labyrintu v Jardin des Plantes, s knihovníčkou z Oceánografického ústavu a s dryádou z Luxemburských záhrad. Okrem toho sa rozuzľujú súvislosti o tom, čo má spoločné lesť zloducha Johna Deeho s Willovou premenou na upíra, ktorá sa odohrala v roku 1602. Každé stretnutie v prítomnosti i v minulosti Garet privádza bližšie k Willovi. Vie však, že cestu do magickej Krajiny večného leta hľadajú viacerí... Garet pátra po rodinnej histórii, ale každá odpoveď jej prinesie len ďalšie otázky – a ďalšie nebezpečenstvá...

Vydavateľstvo Motýľ:
Môj tajný anjel - Federica Bosco (Zamilovaná do anjela II.)
Prešla som tunelom a vrátila som sa späť. Sama. 
Od toho strašného februárového dňa, keď ju pohltilo more, sa pre Miu zastavil čas. V hlbokom sne, v ktorom sa nachádza, sa však cíti bezpečne. Obklopuje a chráni ju zvuk známeho hlasu, zmierňuje jej utrpenie a približuje ju k tomu, koho tak veľmi miluje. Je to Patrikov hlas a ona nechápe, ako je to možné. Ten hlas je silnejší ako všetky ostatné, ktoré ju volajú, aby sa vrátila späť do života. Aj keď ho nemôže vidieť, prihovára sa jej ako anjel, ktorý ju nikdy neopustí. 
Mia sa však bojí otvoriť oči, má strach, že znova bude cítiť zúfalstvo a bolesť. Keď sa napokon preberie, je úplne iná. Niekto chcel, aby žila. Niekto, s kým dokáže aj naďalej komunikovať a koho nemá v úmysle prestať počúvať. Niekto, kto ju miluje viac ako svoj život a kto urobil všetko preto, aby ju zachránil. 
Vďaka starej mame, ktorá si ju vezme z nemocnice k sebe do Florencie, začína Mia opäť žiť a spoznávať nových ľudí. A vďaka starému rumunskému učiteľovi začína znova tancovať a približovať sa k svojmu snu o baletnej škole v Anglicku...

Vydavateľstvo Fragment:

Tajný rituál - L. J. Smith (Upírske denníky XIV.)
Najhrozivejší z pôvodných upírov Klaus bol vzkriesený a privolaný z temnoty. Postupne začína šíriť skazu v areáli univerzity. Elena sa spolu s ostatnými púšťa do nerovného boja. Klaus sa im chce pomstiť za to, že sa ho už kedysi pokúsili zničiť. Podarí sa im poraziť zlo raz a navždy? Čo ak sa na scéne odrazu objaví dávna láska bratov Salvatoreovcov Katherine?










V znamení vážky - Kathrin Lange 
Keď sa Kim zoznámi so záhadným a príťažlivým Lukasom, nemá ani tušenia, že chodil s jej staršou sestrou Ninou, ktorú pred dvoma rokmi našli mŕtvu - s trblietavou vážkou na tvári. Kim sa do Lukasa zamiluje, hoci stále pochybuje o tom, či mu môže dôverovať. A práve keď chce svoje pochybnosti definitívne zahodiť za hlavu, v jej okolí znovu zmizne mladé dievča...










Votrelec v mojej mysli - Jill Hathaway (Slide II.)
Stredoškoláčka Vee má mimoriadnu schopnosť - počas stavov bezvedomia sa ocitá v tele iných ľudí. Svoju schopnosť sa učí postupne ovládať. Zrazu sa však prebudí za volantom auta, ktoré sa rúti do neznáma. Zdá sa, že niekto vstúpil do jej vedomia a snaží sa ju ovládať. Kto je týmto nebezpečným votrelcom? Prečo sa pokúša Vee sledovať a kontrolovať jej myseľ?










Mesačné slzy - Bettina Belitz (Ukradnuté sny II.)
Elisabeth prežila krásne leto. Odhalila tajomný svet nočných môr a do jednej z nich sa zamilovala – do Colina. S príchodom jesene však Colin zmizne. Ellie je osamelá a v noci ju mátajú zlé sny, po ktorých sa zobúdza rozrušená. Aby prišla na iné myšlienky, odíde k bratovi do Hamburgu. Paula však vôbec nespoznáva. Je vyčerpaný a uštvaný a zdá sa, že pred ňou niečo tají. Komu môže veriť? Nájde dosť odvahy, aby sa postavila vlastnému strachu?
Ellie netuší, že starosť o Paula a láska ku Colinovi ju môžu zraniť hlbšie ako ten najhorší sen…






Proroctvo - Rick Riordan (Bohovia Olympu I.)
Voľné pokračovanie úspešnej série Percy Jackson!
Vitajte späť v Tábore polokrvných! Voľné pokračovanie napínavej dobrodružnej série Percy Jackson práve začína! 
Do Tábora polokrvných prichádzajú noví hrdinovia Jason, Piper a Leo. Kým sa však stačia poriadne porozhliadnuť, čaká ich nebezpečná výprava vedená záhadným proroctvom. Podarí sa im pri tom vypátrať aj Percyho Jacksona, strateného hrdinu?
Nie je až také nepríjemné prebudiť sa v autobuse cestou na školskú exkurziu medzi svojím dievčaťom a najlepším kamarátom. Poriadny malér ale je, keď spolužiakov nepoznávaš, nevieš ani, kto v skutočnosti si a netušíš, ako si sa tam vôbec ocitol! A to všetko je len začiatok, pretože na výlete v Grand Canyone sa začnú diať naozaj strašidelné veci…



Skrytá tvár - Rachel Hartman (Serafína I.)

Ani štyri desaťročia udržiavaného mieru nepomohli ľuďom a drakom kráľovstva Gored k prehlbovaniu vzájomnej dôvery. Draci, schopní brať na seba ľudskú podobu, sa ako vyslanci zúčastňujú súdov a ako bytosti s neobyčajne prenikavým rozumom odovzdávajú svoju múdrosť univerzitám sťaby učenci a učitelia. Napriek tomu však pre nich ľudské emócie zostávajú záhadou a s blížiacim sa výročím vzájomnej dohody vzrastá napätie.
Serafína Dombeghová sa obáva oboch strán. Ako neobyčajne nadaná hudobníčka sa ocitne na kráľovskom dvore, nanešťastie práve vo chvíli, kedy je za veľmi podozrivých okolností zavraždený člen kráľovskej rodiny a podozrenie padne na drakov. Dochádza k vyšetrovaniu a Serafína, vtiahnutá doprostred, sa musí spojiť s kapitánom Kráľovninej gardy, ktorým je nebezpečne vnímavý princ Lucian Kiggs. Popri spoločnom odhaľovaní náznakov sprisahania s cieľom zničiť mier, sa Serafína snaží uchrániť svoje vlastné tajomstvo. Tajomstvo tak strašné, že jeho odhalenie by ju mohlo stáť život.

Búrka - Julie Cross (Uväznení v čase I.)
Píše sa rok 2009. Jackson Meyer je normálny mladý chalan – študuje, má priateľku…
Má však schopnosť, o ktorej mnohí ľudia iba snívajú. Dokáže cestovať časom do minulosti. Nedokáže meniť ani ovplyvňovať budúcnosť a preto nehrozia žiadne paradoxy, ktoré by ohrozili časopriestor.
Je to pre neho len neškodná zábava. Až do chvíle, keď do Jacksonovho života vtrhnú dvaja neznámi muži a v zápase je jeho priateľka Holly smrteľne zranená. Jackson v zúfalstve skočí o dva roky späť, do roku 2007. Tento skok je však iný ako predchádzajúce. Jackson je v roku 2007 uväznený a nemôže sa vrátiť späť do prítomnosti. Znovu prežije prvé stretnutie s Holly a testuje svoje schopnosti – čoskoro však zistí, že jeho život obklopujú tajomstvá a prenasledujú ho "Nepriatelia času“, ktorí sa nezastavia pred ničím.
Komu môže Jackson veriť? A čo všetko je ochotný obetovať, aby zachránil Holly… a možno aj celý svet?


A nezabudnite na súťaž >> tu <<
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára