utorok 8. októbra 2013

Mesačné NAJ (5)

Túto rubriku vymyslela Rodaw z Knihánkova, ktorá svoje 
Měsiční nej robí vo forme videí.
Každý mesiac zaradím knihy, ktoré som prečítala 
do rôznych kategórií.

Po prázdninách, ktoré by som chcela naspäť, sa opäť vraciam s rubrikou Mesačné Naj. 

V septembri som prečítala  8 kníh a sú to:

  • Mesto kostí (Cassandra Clare)
  • Vikomt, který mně miloval (Julia Quinn)
  • Jezdci časem (Alex Scarrow)
  • Júlia (Anne Fortier)
  • Potomkovia (Dan Wells)
  • Ukolébavka (Sarah Dessen)
  • Mesto popola (Cassandra Clare)
  • Kiki Strike ve Stínovém městě (Kirsten Miller)

1) Najlepšia kniha
V septembri som čítala skvelé knihy, ale musím uznať, že pre mňa bola bezkonkurenčne najlepšia kniha Mesto popola. Druhá časť série sa mi páčila oveľa viac ako prvá a z knihy som bola nadšená. Teším sa na tretiu, akurát, že ju zatiaľ nemám doma, čo ma ničí...

2) Najslabšia kniha
Opäť by som pozmenila názov tejto kategórie z najslabšej knihy na knihu, ktorá má najviac sklamala. Bohužiaľ, touto knihou sú jednoznačne Potomkovia. Od tej knihy som čakala dosť veľa, ale ani zďaleka som to nedostala a bavilo ma asi posledných 80 strán. Je škoda, že ďalších 250 som sa nudila. 

3) Najakčnejšia kniha
V tejto kategórií mám tiež jasného víťaza - Jezdci časem. V každej jednej kapitole sa niečo dialo a knihu som doslova a dopísmena zhltla. Teším sa na dvojku, ale zároveň sa bojím, že to bude depresívne, ako aj každý ďalší diel tejto série. 

4) Najnudnejšia kniha
Aj keď som Kiki Strike dala 4*, musím uznať, že bola pre mňa asi najnudnejšou knihou mesiaca, hlavne z toho dôvodu, že je skôr pre deti. Netvrdím, že bola kniha zlá, to absolútne nie. Akurát, že som ju prečítala už len zo zvedavosti, nie preto, že by som ju tak "žrala".

5) Najvtipnejšia kniha
Opäť jasný víťaz - historická kniha Vikomt, který mně miloval. Je to síce len druhá kniha zo série Bridgertonovci, ale už teraz môžem tvrdiť, že je pravdepodobne tá najvtipnejšia zo všetkých. Na každej kapitole som sa bavila a na niektorých úsekoch som sa smiala úplne nahlas (okolie sa na mňa vždy tak zvláštne pozerá...).

6) Najlepšia hrdinka
Aj v tejto katégorií vyberám knihu Vikomt, ..., pretože hlavná hrdinka bola úplne úžasná a tak, ako som si zamilovala celú knihu (a hlavného hrdinu), tak som si zamilovala aj ju. Za mňa môžem celú sériu len vrelo odporúčať. 

7) Najlepší hrdina
Moment obrovského prekvapenia ... Áno, správne, túto kategóriu vyhral Jace ( ♥ ) zo série Nástroje smrteľníkov. Do Jacea (aj knižného, aj filmového) som maximálne zamilovaná a želám si, aby som takého jedného našla v reáli. 


8) Najlepší knižný pár
Keďže v tejto kategórií musí byť opäť zahrnutý Jace, je jasné, že vyberám opäť Mesto kostí a Mesto popola. Clary a Jace.... no zatiaľ im Cassandra teda veľmi nepraje, ale aj tak určite všetko dopadne maximálne perfektne, takže sú to víťazi. 


9) Najhorší zloduch
Zasa veľmi jednoznačný výber - Kramer z knihy Jezdci časem. Nebudem písať prečo - kto čítal, veľmi dobre vie prečo, kto nečítal, nebudem prezrádzať, ale určite so mnou  budete súhlasiť, že je to absolútny psychopat. 

10) Najlepší koniec a rozuzlenie
Do tejto kategórie som vybrala Ukolébavku. Aj napriek tomu, že to bola romantická kniha, koniec nebol vôbec presladený a to sa mi na celej knihe páčilo najviac. Žiadny americký happy-end, ale milý koniec, za ktorý som veľmi vďačná. 

11) Najdesivejšia kniha
Tento výber vyplýva z kategórie najhorší zloduch, čiže Jezdci časem. Nechcem veľa prezrádzať, ale tá predstava, že celý svet by vyzeral inak, keby ... je skrátka príliš desivá. Dúfam, že to, čo sa stalo v tejto knihe ostane schované vnútri navždy a v skutočnosti sa to nikdy nestane. 

12) Najzaujímavejší námet
Pre mňa mala Júlia určite zaujímavý námet vo svojom žánri. Shakespeara zbožňujem, a preto ma prítomnosť jeho dvoch najznámejších postáv, vlastne ich predlôh, uchvátila. Celá kniha bola výborná a bola to príjemná oddychovka. 

13) Najkrajšia obálka
V septembri sa mi vrece s nádhernými obálkami síce neroztrhlo, ale napriek tomu som vybrala dve najkrajšie - Mesto kostí a Mesto popola. Síce originálne obálky sa mi páčia oveľa viac, ale aj naše sú fajn, aj keď mohli ponechať radšej pôvodné. 

Ellie

4 komentáre:

  1. Omlouvám se, pokud čekáš na komentář k tomuto článku :) Píšu ti, protože jsem tě označila na mém blogu v jednom tagu. http://lucy-littleworld.blogspot.cz/2013/10/liebster-award-tag.html Třeba se zalíbí a zapojíš se ve štafetě :) Měj se krásně, přeji ti úspěšné blogování :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, že si ma nominovala, určite sa zapojím :) :)

      Odstrániť
  2. Knížku Vikomt, který mě miloval si musím přečíst :)

    OdpovedaťOdstrániť