pondelok 16. júna 2014

Prvá strieborná kniha snov (Recenzia)

Autor: Kerstin Gier
Originálny názov: Silber: Das erste Buch der Träume
Vydavateľstvo: CooBoo 2014
Séria: Silber
Diel: 1/2
Počet strán: 364
Žáner:  YA, fantasy
Moje hodnotenie obálky: 5/5

Anotácia:
Prvý diel novej trilógie od Kerstin Gierová, autorky obľúbených Drahokamov!
Liv Silberovej sa po presťahovaní do nového mesta sníva podivný sen, v ktorom stretne štyroch chalanov zo svojej novej školy. Pozoruje ich pri temnom magickom rituáli, až sa náhodou ocitá priamo uprostred obradu. Chalani si ju druhý deň pamätajú zo sna a aj Liv sa od tejto chvíle začnú snívať zvláštne sny, ktoré sa zdajú byť také skutočné...

***


Konečne, konečne, som sa dočkala Silber, ktorú som očakávala už veeeľmi dlho (odkedy som si prečítala, že sa bude prekladať). A viete, ako to býva pri takomto veľkom očakávaní. Predpokladáte, že vás kniha nadchne a padnete z nej na zadok. Ale po prečítaní zistíte, že kúpa knihy bola omylom a že vás to vôbec, ale vôbec nebavilo. 

Prvej striebornej knihe snov však toto určite nehrozí. Kerstin má úžasnú schopnosť vymyslieť úžasný príbeh a ešte úžasnejšie ho podať. Hneď prvou knihou (Rudá jako rubín) si ma získala a odvtedy sa drží medzi mojimi TOP spisovateľmi. Prvou striebornou knihou snov len potvrdila, že jej toto miesto právom patrí. Stále si síce stojím za tým, že Diamanty už asi neprekoná, PSKS je určite na dobrej ceste vyrovnať sa im. 

Deju sa venovať nebudem vôbec, pretože najlepšie, čo môžete urobiť, je pustiť sa do čítania bez toho, že by ste si čokoľvek o knihe zisťovali. Napríklad ja som vedela len to, že tam nejakú rolu (asi významnú) budú hrať sny. A je to to najlepšie, čo môžete spraviť. Nebudete vedieť, čo od knihy čakať, ale rozhodne môžete čakať jednu vec - že vás nadchne  a zamilujete si ju.

Mne sa páčilo  úplne všetko. Téma, spracovanie, postavy, vedľajšie zápletky a Top Secret. (Teraz trošku prezradím.) Top Secret je niečo ako Gossip Girl v Livinom svete a keďže ja milujem Gossip, Top Secret a jej Špeci kecy blog som si zamilovala. Už mám pár typov, kto by to mohol byť, ale určite ani jeden nie je správny :D.

Mohla by som tu PSKS ospevovať do nebies, ale na čo by to bolo dobré, že? Radšej sa hneď pustite do čítania tejto perfektnej knihy s nádhernou obálkou (aj vy tak milujete obálky ku knihám od Gierovej?) a zaručujem vám, že to neoľutujete. Ja som to rozhodne neoľutovala. A už sa nesmierne teším na pokračovanie. A hneď, keď dočítam sériu, si určite plánujem re-reading. Áno, až taká dobrá je tá kniha.

Moje hodnotenie:

 Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu


Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára