nedeľa 24. augusta 2014

Gabrielův Ráj (Recenzia)

Autor: Sylvain Reynard
Originálny názov: Gabriel's Redemption
Vydavateľstvo: Nakladatelství XYZ 2014
Séria: Gabriel's Inferno
Diel: 3/3
Počet strán: 560
Žáner:  adult, romance
Moje hodnotenie obálky: 4/5

Anotácia:
Závěr podmanivé eroticko-romantické trilogie. Profesor Gabriel Emmerson opouští post emeritního profesora na Torontské univerzitě, aby mohl začít nový život se svou milovanou Julií. Je přesvědčený, že společně mohou čelit jakékoli výzvě, a rád by založil rodinu. Jenže Julia je pohlcena svým studiem, a když dostane příležitost přednášet o své práci na Oxfordské univerzitě, je Gabriel nucen ji oponovat. Navíc ani v Oxfordu Gabriel neunikne své minulosti a napovrch vyplouvá jedno z jeho největších tajemství, jež má navždy změnit jeho i Juliin život.


***

Rovnako ako druhý diel nadviazal na prvý, aj záver trilógie plynulo nadväzuje na predchádzajúcu knihu.
Gabriel a Julia sú manželia a užívajú si spoločný život. Presťahovali sa do nového domu, Gabriel stále pracuje a Julia začala študovať a pracovať na svojom doktorandskom titule na Harvarde, a túži sa stať odborníčkou na Danta, rovnako, ako jej manžel.

Napriek tomu má však svoje názory, s ktorými Gabriel nesúhlasí a tak vznikajú ich prvé manželské "spory". V úvodzovkách preto, lebo si myslím, že tie ich "obrovské hádky", kvôli ktorým Julia spáva na gauči, sú skôr hlúpe, než opodstatnené. O pár strán sa aj tak udobrovali so slovami, že už nikdy sa nechcú hádať. V ďalšej kapitole sa situácia zopakovala a tak to išlo stále dokola.

To je asi moja jediná výhrada voči tejto knihe. To zveličovanie, podľa mňa, banálnych situácii. Inak však knihe nemôžem nič vytknúť, čítala sa stále rovnako dobre. Autor je verný svojmu štýlu a príbeh, ktorý nie je vyslovene vtipný dokáže odľahčiť zopár poznámkami.

Ich najväčším , už teraz naozaj vážnejším sporom je však Gabrielova túžba po dieťati. Julia chce takisto založiť rodinu, ale najskôr chce uprednostniť seba a svoje štúdium. Kvôli tomu sa neraz pohádajú, ale nakoniec sa aj tak všetko vyriešilo za nich a obaja boli spokojní.

Napriek tomu, že séria mala byť pôvodne ukončená druhým dielom, ani tento tretí mi nepripadal naviac. Všetky knihy zo série sa príjemne čítajú a aj keď sa vyskytnú nejaké tie zvraty, aj tak vás to  neprekvapí a viete, ako to nakoniec dopadne.

Keby mám byť úplne objektívna, možno by som knihe hodnotenie znížila aj na 3 hviezdičky, ale napriek mojim výhradám sa mi celá séria páči a v mysli ju mám zaradenú do priečinku so štyrmi hviezdičkami, takže aj záverečný diel priradím k predchádzajúcim dvom.

A práve som sa dozvedela, že by sa mala vydať novela, ktorá prepojí Gabriela s novou autorovou sériou, ktorej ukážka sa nachádza práve v tejto knihe. Musím priznať, že sa už teraz veľmi teším, pretože tieto knihy mi sadli a ich čítanie som si veľmi užívala.


Moje hodnotenie:
 Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára