pondelok 3. novembra 2014

Čakanie na zázrak (Recenzia)

Autor: Stacey Kade
Originálny názov: Body & Soul
Vydavateľstvo: Fragment 2014
Séria: The Ghost & the Goth
Diel: 3/3
Počet strán: 248
Žáner: YA, fantasy
Moje hodnotenie obálky: 3,5/5

Anotácia:
Alona Dareová, bývalá kráľovná školy, žije už viac ako mesiac v tele Lily "Ally" Turnerovej. Trápi ju, že Liline telo nie je dostatočne atraktívne, navyše sa jej nedarí hrať dcéru a sestru ľudí, ktorých skoro nepozná. Znepokojuje ju aj bývalý spolužiak a súčasný "parťák" Will, ktorý si želá, aby sa vrátila skutočná Lily. Dočkajú sa zázraku, bude Alona opäť voľná a Lily nažive? Odhaľovanie pravdy sa nepáči tajomnému duchovi, ktorý sa pred ničím nezastaví. Aj keby mal Alonu zničiť...

***

Po skvelom konci druhej časti som sa nemohla dočkať záveru celej trilógie Medzi nebom a zemou. Skutočne som sa veľmi tešila a bola som zvedavá, ako sa to skončí, pretože to, čo sa stalo v druhej časti, som očakávala až v závere, tak som si nevedela predstaviť, čo autorka vymyslí. Ale vôbec ma nesklamala, práve naopak som až prekvapená, ako sa mi kniha a celkovo celá séria veľmi páčila.

Od začiatku som sa do knihy začítala a mala som ju prečítanú asi za dve hodinky, pretože som sa od nej neodtrhla. Dej ma skutočne chytil a čím rýchlejšie som otáčala stránky, tým viac som bola zvedavá na koniec. Od prvej strany má kniha rýchly spád a nie sú v nej žiadne nudné pasáže, ktoré by čítanie spomaľovali.

Príbeh, ako sme už zvyknutí z predchádzajúcich dielov, nie je veľmi komplikovaný a aj keď je to kniha o duchoch, nie je ani trochu strašidelný. Ale niečím si ma získal a zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie série. Som veľmi rada, že mám všetky tri časti doma a že som celú sériu už úspešne dočítala. (Aj vy máte taký skvelý pocit, keď prečítate poslednú vetu poslednej knihy zo série?)

Aj v tejto časti sa okrem Alony/Lily/Ally a Willa objavujú nové postavy, ktoré zamotávajú dej a takisto sa vracia zopár starých. Všetkého bolo v knihe dosť a ničoho tam nebolo príliš - tak akurát napätia, humoru, vážnosti a, samozrejme, aj lásky. 

Mne sa záver celej série veľmi páčil a keďže to skončilo podľa mojich predstáv, som s ním nadmieru spokojná. Určite sa k sérii rada vrátim aj v budúcnosti a môžem ju len odporučiť, pretože je to taká príjemná oddychovka na chladné (a veľmi-skoro-tmavé) večery, ktoré nás v najbližšej dobe čakajú. Ak ste sa ešte nezačítali ani do prvého dielu, určite to čoskoro napravte. :) 


Moje hodnotenie:

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu

Ellie

1 komentár:

  1. Já nečetla ani jeden díl, ale celkem mě to láká.. Vypadá to jako skvělá oddechová série, která na pár chvil zabaví :) Skvělá recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť