štvrtok 20. novembra 2014

Spaľujúce puto (Recenzia)

Autor: Jaime Reed
Originálny názov: Burning Emerald
Vydavateľstvo: Fragment 2014
Séria: The Cambion Chronicles
Diel: 2/3
Počet strán: 264
Žáner:  YA, paranormal
Moje hodnotenie obálky: 2/5

Anotácia:
Samare sa začína škola. Napriek Calebovej pomoci pre ňu stále nie je jednoduché ovládnuť svojho démona. Navyše o ňu prejavuje záujem najpríťažlivejší chlapec zo školy, Malik. Puto z minulosti, ktoré k nemu viaže Samaru, by mohlo zničiť ju i Caleba. Jediné zlé rozhodnutie a môže prísť o všetko. Najmä, keď Malik nie je tým, kým sa zdá byť.

***

Po prekvapivo dobrej prvej časti som sa už tešila na pokračovanie série o Kambionoch. V druhej časti sa Samara nachádza v poslednom ročníku strednej školy, čo je pre ňu úplný horor. Nielenže tam nikdy nezapadala, ale teraz sa musí vyrovnať aj s novým problémom - žije v nej Lilith (kambion), ktorá priťahuje všetkých chalanov k Samare a všetky dievčatá ju nenávidia.

Napriek tomu je však Samara šťastná. Konečne má Caleba a obaja si užívajú prítomnosť toho druhého. Avšak vzťah dvoch kambionov je vo väčšine prípadov taký silný, že keď sa niečo stane jednému, okamžite to postihne aj toho druhého. Práve tohto sa obávajú Saminy rodičia, ktorí príliš neschvaľujú ich vzťah. 

Ak mám byť úplne úprimná, z prvej časti som si nepamätala skoro vôbec nič. Vedela som, ako sa volajú hlavné postavy, že pracujú v kníhkupectve a že Caleb bol kambion. Na to, že sa ním Samara stala na konci minulého dielu, som si spomenula, až keď sa k tomu na začiatku dvojky autorka vrátila. Napriek tomu, po niekoľkých stranách som si pospomínala aj na iné udalosti (ktoré sa týkali Saminej mamy, jej kamarátov, otca, atď.) a tým pádom som sa mohla začítať do dvojky. 

Aj druhá časť ma bavila, ale asi som od nej očakávala trochu viac. Príbeh ma nedokázal tak pohltiť, ako by som si želala a aj dej ma už bavil menej. Každopádne sa kniha čítala fajn, stránky ubiehali veľmi rýchlo a ani som si nevšimla, keď som sa dostala na koniec knihy.

Záver trilógie si určite rada prečítam (prečítala by som si ho aj keby sa mi tento diel nepáčil, keďže nenávidím nedočítané série) a už sa naň teším. Som zvedavá, ako to autorka celé ukončí a čo si pre nás pripravila v tretej časti. Ak sa vám páčila prvá časť, neváhajte a siahnite aj po jej pokračovaní. 

P.S.: Nedá mi nespomenúť tie strašné obálky. Ani naša sa mi nejako extra nepáčila, ale po zhliadnutí iných obálok môžem povedať, že sme to ešte celkom vyhrali. Tá nemecká by síce bola celkom dobrá, ale s príbehom nemá spoločné absolútne nič. 

Moje hodnotenie:

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

3 komentáre:

  1. O sérii jsem ještě neslyšela, super recenze! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Taky jsem o knize slyšela, ale ani jednu knihu jsem zatím nečetla a vlastně se na ně ani nechytám. Zaprvé se mi nelíbí obálky, jsou prostě strašné a zadruhé mě ani knihy nezaujaly. Ale moc hezky napsaná recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čítala som len prvú knihu - vyzeralo to celkom fajn, ale na druhú časť som už nemala síl :D

    OdpovedaťOdstrániť