nedeľa 14. decembra 2014

Mesačná chvastačka (november 2014)

Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
 učebnice a podobné zlo. :)

***


1) Kúpené knihy
Za november som veľmi nenakupovala, pretože väčšinu peňazí som minula na vianočné darčeky. Napriek tomu, som nemohla z Bibliotéky odísť bez pár úlovkov, ktoré som kúpila v Ikare. Náš nešťastný vesmír ma zaujal hlavne obálkou, ktorá je nádherná zlatá (na fotke to nie je veľmi vidieť).  Na Strážkyňu krvi, pokračovanie knihy Mágia krvi, sa už veľmi teším, pretože mne sa jednotka páčila a konečne si budem môcť dokončiť sériu. Na Klamy lásky ma nahovorila sestra, Skvělá budoucnost sa mi hodí k Vládkyně koření, ktorú už od Joty v tejto istej edícii mám a Medzi odtieňmi sivej som si kúpila hlavne kvôli autorke.


2) Recenzné výtlačky
Od CooBoo som za november dostala tri knižky. Poklony & sprisahania sa mi veľmi páčili a táto séria patrí jednoznačne medzi moje obľúbené. Elusion je trochu zvláštna kniha, ktorá jednoznačne zaujme nápadom a jej koniec navnadí na ďalšiu časť. A Dash & Lily - Kniha přání je perfektná kniha, ktorá mi sadla presne do nálady a ešte stále som z nej nadšená. Recenzie na prvé dve knihy sú tu a tu, recenzia na Dash & Lily sa na blogu objaví v priebehu týždňa.


Ďalej od Ikaru mi prišla knižka Život jedna báseň, ktorá bola síce fajn, ale na mňa tam bolo už dosť drámy a musím priznať, že Beznádejná sa mi páčila o dosť viac. Napriek tomu sa kniha čítala veľmi dobre. Recenziu nájdete tu. A od Fragmentu som dostala Saeculum, od ktorého som čakala úplne niečo iné a tak ma kniha trochu sklamala. Recenzia tu.


3) Knihy, ktoré som dostala
V novembri som opäť dostala knihy od sestry. Odstíny života mi darovala len tak, pretože ona túto knihu pravdepodobne nebude čítať a vie, že ja som ju už dlho chcela. Filmového sprievodcu Město z kostí som mala dostať pôvodne až na Vianoce, ale keďže som dosť neodbytná dostala som ho už v novembri :). A Čaro Vianoc som dostala k nákupu v ikarovskom stánku na knižnom veľtrhu.

3) Knihy, ktoré som vyhrala
A tento mesiac sa mi podarilo aj knihu vyhrať. Vyhrala som u Catty v Halloweenskom knižnom hope a vybrala som si novelu k sérii Draki  - Bez dychu. Mala som ju prečítanú asi za necelú hodinku a bolo to celkom fajn doplnenie k sérii.


***
Celkovo mi v novembri  pribudlo  14 kníh.
Ellie

6 komentárov:

  1. Tak to je teda krásná hromádka! :) V šedých tónech je úžasná kniha, rozhodně si ji brzy přečti, hodí se k zimě! :)
    A těším se na tvou recenzi Život jedna báseň! :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásná hromádka! V šedých tónech doporučuji, je to úžasná kniha, která pomohla ke změně mému pohledu na svět :) A Život jedna báseň je taky krásná kniha, měla jsem ji přečtenou během dne, je to taková krásná jednohubka, ale přesto je tam i pár úžasných myšlenek :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Keď počujem samé chvály na Dash & Lily, začala som si to veľmi priať prečítať. :) Ku stromčeku by sa mi hodil nejaký pekný vianočný príbeh. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Saeculum by som si rada prečítala ale čitala som na knihu skôr negatívne recenzie tak sa trochu bojím.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Na Život jedna báseň jsem hodně zvědavá. Doufám, že mě nezklame. Filmový průvodce Města z kostí si chci taky pořídit. Viděla jsem ho v obchodě a moc se mi líbil. :)
    Skvělé kousky! :)

    OdpovedaťOdstrániť