streda 22. apríla 2015

Na Slovensku vyjde v máji:

Vydavateľstvo Ikar:

Fanúšička - Rainbow Rowell 


Na túto knihu sa naozaj teším, aj keď som doteraz ešte neprečítala Eleanor & Park. Neviem teda, kedy sa dostanem k Fanúšičke, ale určite si obidve chcem v blízkej dobe prečítať. 


Železná skúška - Holly Black & Cassandra Clare (Magisterium 1.)


Túto sériu už mám vo wishliste veľmi dlho, pretože ju napísali moje dve obľúbené autorky. Som zvedavá, aké to nakoniec bude, ale pevne verím, že ma knihy nesklamú. Toto je májový must-have!

Strácam sa v tebe - Jasinda Wilder (Falling 1.)


V poslednej dobe pomaly upúšťam od klasických new-adultiek, kde vo väčšine prípadov je hlavná hrdinka tak trochu hlúpa a všetko v jej živote je neskutočne dramatické, až pokým nestretne lásku svojho života. Pre mňa sú skôr uveriteľnejšie fantasy. Mám pocit, že ani Strácam sa v tebe sa nebude líšiť od ostatných, a preto sa jej pravdepodobne vyhnem. 

Strieborný záliv - Jojo Moyes


Na začiatku roka som prečítala prvú knihu od Jojo Moyes a musím povedať, že sa mi naozaj veľmi páčila a plánujem si od autorky prečítať viaceré knižky, medzi ktorými je aj táto novinka. 

Rozkošný zvrhlík - Christina Lauren (Wild Seasons 1.)


Od autorky si už dlho chcem prečítať celú sériu Beautiful Bastard, ale zatiaľ som sa k nej nedostala. Popravde ani neviem, či sa k nej aj niekedy dostanem, pretože som čakala, že to bude asi niečo na štýl Nabíječa, ale kamarátka povedala, že to ani zďaleka nebolo také dobré. Takže neviem, či sa budem vôbec púšťať do kníh od tejto autorky. 

Vydavateľstvo Fortuna Libri:

Nenásytná - Sylvia Day (Crossfire 4.)

Nikdy som si o tejto sérii nič nezisťovala, pretože tomuto žánru sa väčšinou vyhýbam. A po prečítaní tohoto úryvku z anotácie (Gideon calls me his angel, but he's the miracle in my life. My gorgeous, wounded warrior, so determined to slay my demons while refusing to face his own.) viem, že sa vyhnem aj tejto.  A to veľkým oblúkom.

Srdcu nerozkážeš - Jill Mansell


Z vlastnej skúsenosti viem, že chick-lity od Fortuny sa čítajú veľmi dobre a majú nádherné obálky. Myslím, že ani táto nebude výnimkou a určite si ju niekedy v budúcnosti rada prečítam.

Vydavateľstvo CooBoo:

Druhá strieborná kniha snov - Kerstin Gier (Silber 2.)


Ďalšia kniha, na ktorú sa naozaj veľmi teším. Síce je pravda, že z jednotky si toho už veľa nepamätám a nebola to taká bomba, ako bola Rudá, ale páčilo sa mi to a určite si dvojku nenechám ujsť. 

Vydavateľstvo Slovart:


Lirael - Garth Nix (Abhorsen 2.)
Absolútna vojna - Alex Scarrow (TimeRiders 4.)


Obidve tieto knihy mali vyjsť už niekedy začiatkom roka, ale ich vydanie sa presunulo na máj. Uvidíme, či už skutočne vyjdú alebo si na ne ešte nejaký čas počkáme. 

Posledná obeť - Richelle Mead (Vampire Academy 6.)


Neviem, prečo som sa kedysi zastavila v UA, keď ma naozaj bavila, ale doteraz som ju nedočítala. Ale vydanie poslednej časti ma inšpirovalo, aby som sa konečne do toho pustila a myslím, že si celú sériu nechám na dovolenku, na ktorú plánujem ísť hneď po maturite. Už teraz sa teším na Rose a Dimitriho. :)

Šepkajúca lebka - Jonathan Stroud (Lockwood & Co. 2.)


Zatiaľ som nečítala ani prvý diel tejto série, ale neuveriteľne ma láka a v blízkej dobe by som si ju rada prečítala. A tie obálky sú úplne perfektné! 

Anjeli z Los Angeles  - Marian Keyes (Walsh Family 3.)


Celá táto voľná séria ma veľmi dlho láka, najmä svojimi krásnymi letnými obálkami. Knihy vyzerajú super a ja uvažujem o tom, že si kúpim celú sériu, a potom sa do nej pustím. 

Ktoré knihy vás najviac lákajú? (Mňa takmer všetky, ako vždy...)

Ellie

5 komentárov:

  1. No Nenásytnej sa vyhnem veru asi aj ja :D Sériu som čítala, no nič moc, hlavne posledný diel.. ešte prvý sa dal, no potom to šlo dole vodou.
    Teším sa na Druhú striebornú a Strácam sa v tebe :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V máji vyjde veľmi veľa kníh a určite si chcem prečítať UV 6, Strieborný záliv,Strácam sa v tebe,Železná skúška a mnohé iné :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Lockwood a spol. pokračovanie sa nehorázne teším, pretože jednotka bola naozaj skvelá.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Stříbrná zátoka v česku už vyšla, ale zatím jsem si ji nekoupila. Od Jojo miluji všechny knihy a hlavně Něž jsem tě poznala. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Už sa fakt teším na Železnú skúšku a Druhú striebornú knihu snov. Kerstin Gier je veľmi dobrá autorka a zbožňujem tie je hlášky.
    Fangirl som už čítala po anglicky a malo to aj veľa dobrých hodnotení, ale asi som od toho čakala priveľa, lebo ma to dosť sklamalo.

    OdpovedaťOdstrániť