pondelok 13. apríla 2015

Top 10 (marec 2015)

Za január som prečítala 6 kníh.

*Harryho v Top10 nebudem zaraďovať do žiadnej kategórie, pretože by sa ocitol vo väčšine.*

Najlepšia kniha


Bola som si stopercentne istá, že túto kategóriu vyhrá Svůdné zúčtování v ktoromkoľvek mesiaci. Ale keďže som od tej knihy očakávala predsa len trošku viac, prenechala svoje miesto Knihe živote. Vynikajúce zakončenie mojej obľúbenej série. 

Najslabšia kniha


Tu bola voľba jednoznačná. Táto kniha bola jedným z najväčších sklamaní vôbec, pretože po toľkých pochvalných recenziách som čakala niečo maximálne vtipné a oddychové, ale dostala som niečo neuveriteľne naivné a hlúpe. 

Najakčnejšia kniha




Príde mi, že všetky knihy v marci boli skôr také pohodové, aj keď sa v nich naozaj veľa udialo. Ale asi taká najvýraznejšia akcia (aj keď som čakala niečo oveľa akčnejšie) bola v Svůdnom zúčtování.

Najnudnejšia kniha




Opäť sa Zbohom, nevinnosť ocitla v nie zrovna pozitívnej kategórii. Ale, bohužiaľ, okrem toho, že sa to čítalo rýchlo, sa mi na knihe nič nepáčilo. A absolútne ma tam nič neprekvapilo.



Najvtipnejšia kniha


Ani jedna z kníh nebola vyslovene vtipná, ale pobavila som sa na Solitaire. Hlavná hrdinka mala veľmi svojský prístup k životu a celá kniha bola napísaná výborným štýlom, ktorý mne úplne sedel a občas som sa na ňom dobre zasmiala. 

Najlepšia hrdinka




Z hrdiniek, s ktorými som sa stretla tento mesiac, si tu určite zaslúži miesto Diana Bishop z All Souls Trilogy. Občas som ju naozaj obdivovala, ako si so všetkým dokázala poradiť. 

Najlepší hrdina



Aj napriek tomu, že sa Kaidan zmenil a už nie je taký ironický a vtipný, stále mu nemôžem odolať, a preto sa znova ocitá v tejto kategórii.

Najlepší knižný pár




Tori a Michael. Nie sú zrovna typickým príkladom zamilovanej dvojice, ale páčil sa mi ich vzťah, taký, aký bol.  




Najväčšie prekvapenie

A opäť Solitaire, pretože ma naozaj prekvapilo, ako sa mi kniha páčila. Ale v podstate by som sem mohla zaradiť aj Zbohom, nevinnosť, ale skôr preto, ako neskutočne ma kniha sklamala.  

Najkrajšia obálka



 Ellie

2 komentáre:

  1. Ja som Zbohom nevinnosť čítala ešte dávnejšie po anglicky a mne sa to náhodou veľmi páčilo, len už k pokračovaniu som sa nedostala. Ale rozhodne to plánujem napraviť. Do Solitaire som sa napokon nepúšťala, lebo jednej kamoške sa to nepáčilo a keďže máme dosť podobné názory, nakoniec som to vyškrtla z to-read listu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je dosť možné, že ak by som Zbohom nevinnosť čítala skôr (medzi prvými knihami tohoto žánru), tak by sa mi páčila viac. Solitaire je dosť špecifický, ale za pokus určite nič nedáš :)

      Odstrániť