streda 15. júla 2015

Bozk z temnoty (Recenzia)

Autor: Jaime Reed
Originálny názov: Fading Amber
Vydavateľstvo: Fragment 2015
Séria: The Cambion Chronicles
Diel: 3/3
Počet strán: 264
Žáner:  YA, paranormal
Moje hodnotenie obálky: 2/5

Anotácia:
Samara Marshallová by si nikdy nepomyslela, že potom, čo sa zamiluje do kambiona a sama sa stane kambionkou, by ju mohlo čakať ešte niečo horšie. Lenže jej náhle výpadky pamäti, záhadné úmrtia a hrozba nebezpečenstva vznášajúca sa nad zvyčajne pokojným Williamsburgom majú čosi spoločné... Samara nielenže musí prísť záhadám na kĺb, ale je nútená si zodpovedať ešte jednu dôležitú otázku. Kam bude smerovať jej vzťah s Calebom? Jediný okamih ovplyvní celý jej život.

***

Po dlhšej dobe som konečne dokončila ďalšiu rozčítanú sériu. Tentokrát to bola Kronika Cambion. Prvý diel ma veľmi milo prekvapil. Naozaj ma kniha chytila a bavila ma po celú dobu. Počas čítania dvojky u mňa nastalo mierne sklamanie. Akosi som sa nemohla do knihy začítať, ale keď som to zo začiatku prekonala, nakoniec som ju ohodnotila ako priemer, avšak s tým, že jednotka sa mi páčila viac. Tretí diel ma však sklamal najviac.

V podstate sa od začiatku do konca toho stalo minimum. Hlavná hrdinka Samara mi išla väčšinu času poriadne na nervy so svojim správaním a ani o jednej postave nemôžem povedať, že by som si ju vyložene obľúbila. A aj keď som knihu dočítala nedávno, priznám sa, že ani by som nevedela povedať, čo sa v knihe všetko stalo. Dokopy toho veľmi veľa nebolo.

Dozvedela som sa, ako séria skončí, čo bol vlastne jediný dôvod, prečo som knihu dočítala, aj napriek tomu, že som to viac-menej vedela dopredu. Už mnohokrát som totiž na blogu spomínala, ako veľmi nenávidím rozčítané a nedokončené série. (Postupne pracujem na tom, aby sa ich počet znižoval a stojí ma veľa úsilia odolávať stále novým a novým skvelým sériám.) Som teda šťastná, že si môžem odfajknúť ďalšiu sériu, ktorú mám komplet.

Vlastne, až teraz sa zamýšľam, prečo má kniha také vysoké hodnotenia. Možno som na ňu stará alebo mi možno až tak nesadla, ale aj keď ma prvý diel bavil, mala som ju zaradenú v takej poličke lepší priemer. Po závere som ju však preradila o poličku nižšie (it was ok). Preto sa celkom čudujem nadpriemerným hodnoteniam, ale ako vravím, možno nesadla len mne.

Keby mám byť úplne objektívna, tak kniha, samozrejme, nebola úplne zlá. Veď pre niečo tie dobré hodnotenia má. Ale mne sa táto posledná časť skrátka nepáčila. Možno, keby ju čítam o niečo skôr, keď som bola mladšia a nemala som toho toľko prečítaného, aj ja by som z nej bola nadšená. Takto spadá do kategórie it was ok kníh, ku ktorým sa už pravdepodobne nevrátim. Ale každopádne som rada, že som mala možnosť si knihu prečítať a celú sériu dokončiť.


Moje hodnotenie:

Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

2 komentáre:

  1. Ja si myslím, že to všetko malo skončiť prvým dielom. Bola som takisto nadšená, keď som to dočítala, no dvojka šla dolu vodou... po trojke veru netúžim, neuzatvorené série mi nerobia problém, veď tie naše vydavateľstvá nás už tak vycvičili... :D
    A prečo im to vlastne s Calebom škrípe? Veď... čo vymýšľa, tá autorka?
    btw. ten chlap na obálke je strašidelný. Fujfujfuj!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne to si myslím aj ja... Obálky by podľa mňa mohli byť úplne iné a kniha by sa dala v klude napísať aj ako stand-alone a myslím, že by autorka spravila lepšie :D

      Odstrániť