piatok 10. júla 2015

Čo je nové?

Opäť som sa dlhšie neozvala a tentokrát sa toho stalo naozaj veľa! :) 


V prvom rade som bola na takej menšej dovolenke v Prahe. Prahu úplne milujem, toto bolo druhýkrát, čo som ju navštívila a ak pôjde všetko podľa plánu, možno tam pôjdem ešte raz v auguste. Teraz som bola s mamou, sestrou a kamarátkou a spolu sme pobehali všetko, čo sme chceli. Prešli sme všetky najznámejšie pamiatky v Prahy, boli sme v pražskej ZOO (ktorá je mimochodom nádherná. ak ste tam ešte neboli, určite odporúčam!) a jeden deň sme strávili na zámku Konopiště, ktorý je takisto krásny a oplatí sa ho navštíviť. Bývali sme blízko centra, čo bolo super, lebo sme to mali naozaj všade blízko. A, samozrejme, čo by som to bola za knihomoľa (a nákupnú maniačku), keby nejaký čas nestrávim aj v obchodoch. Okrem darčekov a nových vecí som si z Prahy priniesla aj knihy. Zo všetkých som naozaj nadšená, pretože sú to knihy, ktoré by som si asi bežne len tak nekúpila, ale keď som videla tie ceny, nemohla som odolať. Všetky knihy (nebudú to len knihy z Prahy) uvidíte v chvastačke na konci mesiaca. 











V druhom rade mám nový notebook, ktorý som už nutne potrebovala. Mala som totiž notebook, ktorý sa nedal zavrieť, tým pádom ani prenášať a tým pádom by som ho nemala ako brávať so sebou do Bratislavy do školy. Preto bol notebook už dlhšie mojou prioritou a teraz ho už konečne mám a zatiaľ som s ním veľmi spokojná. Dúfam, že mi bude dobre slúžiť, aby som sa aj v BA mohla stále venovať blogu. :) 

No a to už je z noviniek asi všetko. Stále chodím do práce, ktorá je síce časovo náročná, ale baví ma oveľa viac, ako brigáda, ktorú som mala pred tým. Stále behám niekde po vonku a stále si užívam zatiaľ najdlhšie prázdniny v živote. A stále nemám toľko času na knihy, koľko by som chcela, ale verím, že pomaly sa už rozbieham. :D

V Prahe som veľa času na čítanie nemala, ale cestou som si dala re-reading Prvej striebornej knihy snov, aby som už konečne mohla pustiť do Druhej. Musím sa priznať, že som si to takmer vôbec nepamätala a spravila som dobre, že som si prvú časť znova prečítala. A cestou vlakom som prečítala ešte malú knihu Kahlo, ktorá je životopisom umelkyne Fridy Kahlo. Jej maľby (ktorých je mimochodom  v knihe naozaj veľa) sa mi veľmi páčia a bolo to veľmi zaujímavé čítanie. V rovnakej edícii vyšli ešte ďalšie životopisy, ktoré by som si rada prečítala. 

Čo sa týka blogu, v najbližšej dobe by sa malo objaviť zopár recenzií, mesačné NAJ a mesačná chvastačka, ktorá bude tento mesiac oveľa bohatšia na zakúpené knihy. :) Čo máte nové vy a aké knihy momentálne čítate? :) 
Ellie

2 komentáre:

  1. Prahu chcem už dlho navštíviť a týmto článkom si ma nalákala ešte viac! Mali ste určite krásny výlet! :)
    Momentálne oddychujem, dlho spím a čítam Etiketa&špionáž ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne tak urob čo najskôr ...ja Prahu úplne milujem, je to nádherné úžasné mesto po všetkých stránkach...dokonca až tak veľmi, že toto leto tam pôjdem ešte raz :) a E&š je perfektna kniha, ja už sa neviem dočkať tretej časti :)

      Odstrániť