utorok 28. júla 2015

Na Slovensku vyjde v auguste:

Vydavateľstvo Ikar:

Zájsť priďaleko - Abbi Glines (Rosemary Beach 1.)


Túto knihu som už čítala pred niekoľkými rokmi a vtedy sa mi celkom páčila. Bola to jedna z prvých NA kníh, ktoré sa ku mne dostali, a práve preto som podobných príbehov ešte nebola prepočúvaná. Neviem, či by sa mi teraz páčila stále rovnako, keďže sa podobným príbehom už radšej vyhýbam. 

Strácame sa v sebe - Jasinda Wilder (Falling 2.)


V auguste vychádza už druhý diel z tejto série, ktorému sa určite vyhnem. Po prvé preto, že som nečítala a ani nebudem čítať prvý diel a po druhé preto, že som už čítala množstvo podobných príbehov a už ma prestali baviť.

Vykúpená - P. C. Cast, Kristin Cast (House of Night 12.)


Zdanlivo nekonečná séria sa konečne dočkala posledného dielu. Postupne si ju určite dokúpim, pretože doma mám nejakých 8 častí, napriek tomu, že som čítala len prvú. Každopádne, raz sa k nej zasa vrátim a kompletne ju dočítam. 

Tajomstvo Gray Mountain - John Grisham 


Od autora som zatiaľ nečítala nič, ale sestra jeho knihy kupuje, tak si možno niektorú z nich prečítam, aby som si spravila obraz o tom, ako Grisham vlastne píše. 

Čas odísť - Jodi Picoult


Mám pocit, že táto kniha bude skôr baviť už starších čitateľov, ale podľa anotácie vyzerá jednoznačne zaujímavo. Možno po nej v budúcnosti siahnem, ale kupovať si ju pravdepodobne nebudem. 

Závislá od teba - Laurelin Paige (Fixed 1.)


Tejto sérii sa takisto vyhnem. Podľa anotácie to znie tak ako xy ďalších sérii, ktoré u mňa neuspeli. Na čo by som teda márnila čas?

Voľba - Nicholas Sparks 


Knihám od Sparksa som sa vždy vyhýbala a s najväčšou pravdepodobnosťou sa im vyhýbať budem aj naďalej. Po knihe sa však určite pozriem, keďže mamina má jeho knihy rada. 

Vydavateľstvo Noxi:

Aké je to v nebi? - Cocetta Bertoldi


Vždy ma podobné otázky  zaujímali, ale čím som staršia, tým menej chcem o tom vedieť. Čítanie to musí byť však rozhodne veľmi zaujímavé.

Vydavateľstvo Slovart:

Trón zo skla - Sarah J. Maas (Throne of Glass 1.)


Konečne sme sa aj my dočkali vydania tejto úspešnej fantasy série, ktorú si určite nenechám ujsť. Vyzerá to super a ja sa na to už veľmi teším. 

Kódex Tieňolovcov - Cassandra Clare, Joshua Lewis


Ako obrovskému fanúšikovi série Nástroje smrteľníkov mi táto knihe rozhodne nemôže ujsť a určite si ju kúpim aj do mojej knižnice. 

Dom nenaplnených lások - Cristina López Barrio 


Na tejto knihe ma zaujala nielen nádherná obálka, ktorú by sa určite oplatilo mať doma, ale aj anotácia a žáner knihy.  Knihu si určite minimálne požičiam z knižnice a ak sa mi bude páčiť, rozhodne si ju aj dokúpim. 

Vydavateľstvo XYZ:

Mesto - Dean Koontz


O tomto autorovi som doteraz nepočula, ale keď som si ho vyhľadala, zistila som, že jeho knihy majú vynikajúce hodnotenia. Pravdepodobne aj Mesto bude výborná kniha. 

Vydavateľstvo Fortuna Libri:

Sladké zabudnutie - Jamie McGuire (The Maddox Brothers 1.)


Od autorky som čítala dve knihy, takže nemôžem povedať, že by som jej nedala šancu. Krásna katastrofa bola...povedzme, že bola hlúpa, a preto som si myslela, že v paranormálnych knihách bude autorka lepšia. Omyl - Prozreteľnosť bola ešte hlúpejšia. Sladké zabudnutie budem obchádzať veľkým oblúkom. 

Ktoré knihy si plánujete kúpiť vy? :) 

Ellie

5 komentárov:

  1. Teším sa strašne na Strácame sa v sebe a tiež aj na Trón zo skla. :) Rada by som mala aj Sladké zabudnutie, keby ho nemám v angličtine :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Teším sa na Zájsť priďaleko,Voľba,Sladké zabudnutie,Kodex Tieňolovcov a Tron zo skla :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Na Trón zo skla sa nehorázne teším :)) Inak, v slovarte tiež vyjdu aj Tvory a Netvory :) A na kódex sa tiež veľmi teším :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Prečo sa knihám Nicholasa vyhýbaš? Mne sa jeho knihy veľmi páčia, môžem ich len doporučiť, takže na Voľbu sa strašne teším. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vyhýbam sa im asi preto, lebo mám pocit, že to bude na mňa príliš presladené. Možno ich skúsim, keď budem staršia :)

      Odstrániť