piatok 21. augusta 2015

Isla a šťastné konce (Recenzia)

Autor: Stephanie Perkins
Originálny názov: Isla and the Happily Ever After
Vydavateľstvo: CooBoo 2015
Séria: Anna and the French Kiss
Diel: 3/3
Počet strán: 328 strán
Žáner:  YA, romance
Moje hodnotenie obálky: 3/5

Anotácia:
Isla je beznadějná romantička. Během prvního roku studia na americké škole v Paříži se zakoukala do introvertního kreslíře Joshe. Poté, co se v létě potkají na Manhattanu, to vypadá, že románek by mohl být skutečnější, než si Isla kdy vysnila. Ale když se vrátí do školy ve Francii, Josh a Isla mají najednou spoustu problémů, se kterými se musí poprat každý mladý pár. Na pořadu dne jsou rodinná dramata, nejistota, co bude po maturitě dál, a velmi reálná skutečnost, že je volba vysoké školy rozdělí.
Třetí kniha z volné série od autorky Polibku pro Annu, kde vystupují všechny oblíbené postavy z předešlých knih. Báječný a sexy příběh o skutečné lásce na pozadí nejkrásnějších měst světa – New Yorku, Paříže a Barcelony.
***

Polibek pro Annu som si zamilovala na prvé prečítanie a je to moja najobľúbenejšia kniha vo svojom žánri vôbec. Lola a kluk odvedle sa mi takisto veľmi páčila, ale mala som pocit, že tomu niečo chýbalo a prvej časti sa to nevyrovnalo. Za to Isla a šťastné konce sa viac približuje prvému dielu (možno je to aj tým, že sa dej vrátil do Paríža) a naozaj, naozaj sa mi to páčilo a čítanie som si absolútne užila.

Hlavnou postavou je, samozrejme, Isla, ktorá bola veľmi okrajovo spomenutá už v Polibku pro Annu. Je to nenápadné, inteligentné a bezproblémové dievča, ktoré je už celú večnosť zamilované do jedného spolužiaka. A tým spolužiakom je St. Clairov kamarát Josh, ktorý bol veľmi dlho nedostupný, kvôli vzťahu s Rashmi. Tá je však teraz preč a Isla má konečne nádej Josha zaujať, hlavne po tom, čo sa stretnú cez prázdniny v kaviarni v New Yorku, kde obaja bývajú. 

Väčšina knihy sa následne odohráva v Paríži, kde obaja chodia do školy a okrem toho sa spolu ocitnú ešte v jednom nádhernom mieste - v Barcelone. Myslím, že práve miesto deja, kam Stephanie zasadila celý príbeh je tým, čo naláka na knihu najviac. A vďaka jej perfektným rozprávačským schopnostiam máte na chvíľu naozaj pocit, že ste všetky tie veci videli aj v skutočnosti.

Veľmi sa mi páči autorkin svieži, jednoduchý a pritom veľmi pútavý štýl písania, ktorému ostala verná počas všetkých troch kníh. V súčasnosti sa podobným knižkám (ktoré sú z väčšej časti presladené a veľmi naivné) skôr vyhýbam, ale od Stephanie som ochotná prečítať si čokoľvek a kedykoľvek a viem, že nespravím krok vedľa. Skutočne dúfam, že toto nie je jej posledná kniha, ku ktorej som sa dostala. To by ma veľmi mrzelo. 

Ak ste Islu - alebo, nedajbože, ani Annu s Lolou - ešte nečítali, určite to veľmi rýchlo napravte. Som si takmer stopercentne istá, že sa vám ich príbeh bude páčiť a možno si ho zamilujete rovnako ako ja. 

P.S.: Za ten koniec, by som kohokoľvek iného zvozila pod čiernu zem, ale tu som sa len tupo a šťastne usmievala. 

P.P.S.: Viem, že táto voľná séria má len tri časti, ale ďalšia kniha by mohla byť o Meredith, pretože tá jediná stále nenašla lásku a kde inde, keď nie v Ríme, by sa jej to mohlo podariť.

Moje hodnotenie:
 Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

1 komentár:

  1. Také jsem si naprosto zamilovala Polibek pro Annu, a to jsem normálně zarytý odpůrce romanťáren. :D Strašně se mi ale líbí autorčin lehký styl psaní a tak nějak to v jejím podání ani nezní přeslazeně. :) Lolu jsem koupila kmarádce k narozeninám a byla z ní nadšená, takže se do ní chci co nejdřív pustit. A po tvém článku rozhodně i do Isly! :)
    Skvělá recenze :)

    OdpovedaťOdstrániť