nedeľa 11. októbra 2015

Knižné aj neknižné chvíľky

Moja aktivita na blogu je zasa trochu obmedzená, pretože sa deje toho strašne veľa a ja nič nestíham. Začala som chodiť na výšku, sťahovala som si veci na intrák, hľadám si brigádu, zvykám na školu, kde nás zasypávajú kopou seminárok a rôznymi projektami. Snažím sa nejako všetko skĺbiť  - povinnosti, kamarátov, v neposlednom rade aj knihy - s tou trochou voľného času, čo mi zostáva a skoro každý víkend mám nejaký program. Minulý víkend sme napríklad boli zo školy v Taliansku. Navštívili sme Expo v Miláne a prezreli sme si centrum mesta a pamiatky.


Potom sme boli vo Verone, ktorá je nádherná a aj staré ošarpané domy vyzerajú kúzelne. Stála som pod Júliiným balkónom a čakala svojho Rómea, ktorý, žiaľ, neprišiel, pretože musel ísť do nemocnice zašívať rozrezanú peru. Našťastie už je v poriadku :) 


Cestou domov sme prechádzali cez Dolomity, ktoré boli nádherné, ale tá cesta bola príšerná a vážne som sa na niektorých miestach bála, že autobus sa na takú úzku cestu nemôže zmestiť a my sa zrútime niekde do priepasti. Ale príroda tam je naozaj prekrásna.


No a teraz je víkend, kedy som konečne doma a nemusím nič robiť len sa zabaliť do deky a čítať si. Užila by som si ho určite viac, keby susedia neprerábajú byt a nerobia príšerný hluk. Včera to bolo neznesiteľné, ale dnes už je to lepšie. Momentálne striedam čítanie Harryho Pottera 7 (môj re-reading každé dva roky, ktorý som mala ukončiť v júli... asi toľko k môjmu časovému plánu) s knihou Krycí jméno Verity. Dnes by som ju rada dočítala a napísala recenziu. Ale viem, že to bude riadne ťažké, pretože cítim v kostiach, že ten koniec ma odrovná. Čítali ste ju? Čo na ňu hovoríte?

Káva a niečo sladké nesmie chýbať :) A tiež moja obľúbená záložka Jamieho Bowera. <3


Na konci mesiaca pre vás pripravujem súťaž. Zapájam sa do tohtoročného hopu. Ešte nemám vybratú výhru (prípadne výhry), takže to musím trochu premyslieť. Budúci týždeň sa chystám nafotiť rozbaľovanie obrovskej knižnej objednávky. Samozrejme, že sa o túto radosť podelím aj s vami. Moja sestra je úplný knižný nákupný maniak a objednala 32 kníh. Na niektoré sa aj ja veľmi teším a určite si ich od nej zoberiem. Veď čo je jej, je aj moje :) 

Krásny zvyšok víkendu. A nech sa vám darí :)
Ellie

1 komentár: