štvrtok 14. apríla 2016

Mesačná chvastačka (február a marec 2016)

Toto mesačné meme poriada Judit!

***

Po januárovej bohatej nádielke som plánovala trochu šetriť, ale už začiatkom februára, kedy prebiehal výpredaj na Martinuse, mi bolo jasné, že to opäť nebude možné. (Myslím, že to vlastne nebude možné nikdy, vzhľadom na to, že počas písania tohto článku robíme so sestrou ďalšiu objednávku.) Takže z Martinusu som si objednala 4 knihy za veľmi dobré ceny. Prázdné místo som už veľmi dlho chcela a keď som ho objavila po česky za takú super cenu, hneď som si ho musela kúpiť, a už sa naň naozaj veľmi teším. Kto je Mara Dyerová? som už čítala dávnejšie, ale vtedy som ju mala požičanú. Ale bola taká skvelá (rovnako ako jednotka), že som si ju dokúpila aj napriek tomu, že tretí diel nikdy nevyjde!!!! (Aj vás to tak štve?) Kuchársku knižku Mafiny som si kúpila do "série" k Cestovinám, ktoré sa objavili v minulej chvastačke a Amy & Roger som chcela už tak strašne dlho a stále som čakala na zľavy, až som na tú knihu úplne zabudla, a objednala som ju až teraz, keď som ju tam asi za 4€ už naozaj nemohla nechať.


Ďalšia objednávka bola z ČR a celá bola kvôli jednej knihe, keďže ma Maťa upozornila, že sa pomaly vypredáva a ja som spanikárila. :D Tou knihou je Cinder, ktorú som už aj prečítala a rozhodne sa to oplatilo - je to také skvelé, ako som dúfala a ja hneď potrebujem ďalšie diely! Hněv som si objednala do série, keďže doma mám prvé tri. A rovnako je to aj s knihami Nenávist až za hrob, Předurčena do hrobu a Z hrobu, ktoré som si dokúpila k prvým dvom dielom a postupne si doplním aj ostatné. Kniha posledního soudu vyzerá naozaj zaujímavo a som zvedavá, ako sa mi bude páčiť.


Už veľmi dlho som chcela sériu Bavettovi, keďže S hlavou v oblacích (pejru) sa mi veľmi páčilo. Tak som si kúpila zatiaľ prvé dva diely - Nebezpečná láska a Nepřítel mého nepřítele. Ďalej som si dokúpila ďalšie diely k Nabíječovi - Roštěnka, Hřebec a Samec. Na fotke je iba Samec, pretože zvyšné dve si hneď požičala kamarátka. A poslednou knihou z objednávky z Čiech je Moře klidu, ktoré som chcela už neskutočne dlho a strašne sa naň teším. A tá obálka je naozaj nádherná!


Každý rok má Slovart v Bratislave výpredaj kníh, ktorý trvá asi mesiac. Tento rok to je priamo na Obchodnej, takže ak máte cestu, určite sa choďte pozrieť, aj keď minulý rok mali oveľa lepší výber. Aj napriek tomu som však neodišla naprázdno a, samozrejme, som si niečo kúpila. Našla som tam The Cuckoo's Calling a Career of Evil od Roberta Galbraitha. Už len niekde musím zohnať The Silkworm v rovnakej krásnej edícii a budem mať kompletnú Rowlingovú.


Na recenziu som za tieto dva mesiace dostala 4 knihy. Od Ikaru to bol piaty diel série Dublin Street - Scotland Street, ktorý nesklamal a bol rovnako dobrý ako predchádzajúce. Naopak druhý diel Železnej skúšky - Medená rukavica - sklamala dosť. Napriek tomu som však odhodlaná to so sériou nevzdať a dať jej ešte šancu. Stále neviem, čo si mám myslieť o Invázii do Tearlingu. Na jednej strane bola veľmi originálna, na druhej však až príliš komplikovaná a prekombinovaná. A posledným recenzným výtlačkom od Albatrosu bola kniha 451 stupňů Fahrenheita, klasika, ktorú si určite musí každý knihomoľ prečítať. 


Posledným prírastkom je knižka, z ktorej mám jednoznačne najväčšiu radosť. Je ňou Harry Potter a Kameň mudrcov v nádhernom ilustrovanom vydaní, ktoré si môžem pozerať stále dokola a stále sa naň neviem vynadívať.  Dostala som ho od priateľa ešte oneskorene k narodeninám a spravil mi ním neuveriteľnú radosť. Ďakujem. ♥ ♥




***
Tieto dva mesiace mi pribudlo 23 kníh. (2 nie sú na fotke.)


Čítali ste niektoré z týchto kníh? Ak áno, ako sa vám páčili? :)


Ellie

6 komentárov:

  1. Tie výpredaje na mMrtinuse zachviľu aj mňa zruinujú,dnes mi odtiaľ prišla objednávka.Scotland Street bola skvelá :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Fuuu, pekne veľa :D
    Ja mám celú sériu Nočných lovcov, po prečítaní 1tky a zaľúbení sa som hneď hromadne začala kupovať :D Dokonca mám aj tie 2 prequel knižky k tomu. A paradoxne som skončila pri 4. dieli, a odvtedy som nemala na to čas :/ Ale inak sériu zbožňujem, takže dúfam, že čoskoro sa k nej znova vrátim :)
    Cinder je nehorázne hrubé :D Raz som to vymenila s niekým, že si to idem prečítať, lebo téma super však, ale nechcelo sa mi potom do nej :/ Takže som si ju nechala len v čítačke a hádam sa raz k sérii už dostanem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som z Nočných lovcov zatiaľ nečítala ani jednu, ale mám pocit, že sa mi to bude páčiť, tak dúfam, že ma ten pocit nesklame, keďže ich kupujem :D Ale ak sa ti (a nielen tebe) to tak páčilo, myslím, že budem spokojná.:) A Cinder vyzerá síce hrubá, ale má veľké riadkovanie a číta sa tak rýchlo, že si to ani nestihneš všimnúť.:)Určite sa k nej odhodlaj, lebo za to fakt stojí :)

      Odstrániť
  3. Zbožňujem tú obálku 451 stupňov fahrenheita :) taktiež mi pred nedávnom prišli knihy More klidu, Bavettovci a Amy a Roger ;) A jeanine Frost MILUJEM :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Peknučká zbierka :) Si dobrý výpredaj vychytala :D Amy a Roger sa určite oplatia :3 Pri Mare ma mrzí, že tretí diel v slovenčine nevýjde :( Scotland, Hnev a Tearling sú tiež srdcovečky :3

    OdpovedaťOdstrániť