sobota 5. januára 2019

Mesačná chvastačka november 2018

V novembri som na Bazoši našla Řeky Londýna a Pohřbeného obra. Ishigura každý chváli a ja som veľmi zvedavá, či si aj mňa získa a zaradím sa medzi jeho fanúšikov. 


Od Ikaru som na recenziu dostala knihu Niet úniku. Musím povedať, že po takých skvelých ohlasoch som mala asi prehnane vysoké očakavania a v konečnom dôsledku ma kniha sklamala. Čítali ste ju? Čo na ňu hovoríte?
Naopak, úžasne odpočinkové čítanie bola kniha Zámok v oblakoch a tiež Plame v hmle. Takéto knihy by som mohla čítať stále dokola a neomrzeli by ma. 
Zlatým stredom medzi tým skvelým a sklamaním bola kniha Had z Essexu. Miestami som sa nevedela odtrhnúť a naopak, miestami mi myšlienky utekali kade tade a na knihu som sa nevedela sústrediť. Viac ako nejakú zaujímavú zápletku nám prináša skôr prienik do medziľudských vzťahov a ponúka široký záber rôznych pováh a analyzuje ich psychiku a správanie.


Opäť som dopĺňala série. Kúpila som si Tima Weavera, ale sklamalo ma, že nemali v tej dobe na sklade druhý ani tretí diel, tak som ich musela preskočiť. Ale táto séria je mi veľmi sympatická a prvý diel sa čítal výborne. 


Keďže mám v čerstvej pamäti Tri temné koruny, hneď som si dokúpila Jeden temný trón. Do série Havraních bratov mi chýbal už len tento posledný, takže sériu mám kompletnú. Myslela som si, že ho už mám, ale po kúpe štvrtého dielu, som zistila, že mi chýba ešte tento tretí. Takže chyba napravená a séria na mňa čaká v poličke. Taktiež Streborná kniha snov je už kompletná :)


Úžasnou obálkou a anotáciou ma upútali knihy Hrob kolibríka a Nesmrteľní. Tiež sa môžem tešiť z kompletnej série Pieseň ľadu a ohňa. Toto bol posledný diel, ktorý mi ešte chýbal. Len som zvedavá, či sa niekedy dočkáme od autora dopísania tejto série. Predsa len má už svoje roky a doterajšia "rýchlosť" písania nenasvedčuje tomu, že by sme sa záveru mali dočkať v dohľadnej dobe.  


Veľmi veľké očakávania mám aj od knihy Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu a tiež Páté roční období. Na tie sa teším zo všetkých spomínaných asi úplne najviac. V neposlednom rade výborne vyzerá aj kniha Řád zlomených křídel. Novou fantasy nikdy nepohrdnem. 


Na ktorú knihu by ste mali najväčšiu chuť? A naopak, ktorú vôbec neodporúčate?

Evie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára