nedeľa 24. marca 2013

V Česku vyjde v apríli:

Vydavateľstvo Baronet:
Hněv - J. R. Ward (Padlí andělé IV.)
Věčný souboj dobra se zlem a další klání padlých andělů s démonem – tentokrát již o čtvrtou duši. 
Mels Carmichaelová, reportérka Caldwellského Kurýra, porazí autem před místním hřbitovem dezorientovaného muže a pod tíhou výčitek jej navštíví v nemocnici. Neznámý trpí hlubokou amnézií, a to jediné, na co si z minulosti pamatuje, je jeho křestní jméno a nápis na náhrobku, na kterém se probudil nahý: Jim Heron. Mels pomáhá tajemnému muži odhalit jeho vlastní totožnost, a přitom se zaplétá nejen do hlubokého vztahu s ním, ale nechtěně se stane cílem zákeřného démona, poháněného slepou záští a obavami z další prohry.

Dech - Sarah Crossan (Dech I.)
Nic pro nás není tak přirozené jako dýchání. Představte si ale svět, ve kterém si jen privilegovaní mohou koupit dostatek kyslíku k tomu, aby mohli tančit či si zahrát obyčejný fotbal. Svět, kde chudí jen stěží zaplatí účet za vzduch nezbytný k životu. Svět, v němž po netušené katastrofě přežívá zbytek obyvatel v hermeticky uzavřených městech s vlastní atmosférou. Pustou planetu Zemi, kde nejvzácnějším rostlinným druhem je obyčejný strom.
Právě v takovém světě žije Alina, Bea, Quinn a jejich přátelé. Od ostatních mladých lidí se liší svou přemýšlivostí a odvahou něco ve svém okolí změnit. Odvahou nadechnout se jinak než druzí – svobodně. Dystopický román mladé irsko-americké autorky plný dobrodružství, při němž se doslova tají dech. 

Před svatbou - Jane Costello
Co nejhoršího se může stát nevěstě? Když ji ženich nechá…
Zoe nemůže vydržet soucitné pohledy přátel i rodiny a vypraví se do Ameriky jako au-pair. S dětmi to jde hladce, ale problémem je jejich svobodný otec Ryan, který je nejen příšerně sexy, ale také trošku podivínský. Snaze si ho získat moc nepomůže, když ho málem zastřelí šípem z luku, nebo předvede kalhotky jeho kolegům z práce. Ještě že má Zoe své zábavné kamarádky Trudie, Amber a Felicity, s jejichž typickým britským humorem se každá nesnáz záhy promění ve smích a veselí. Podaří se jí tímto přístupem zdolat i nepřístupného Ryana a získat jeho srdce?

Nedostižný přízrak - Kresley Cole (V říši Lorů IV.) 
Sourozenci Wrothovi potřebují zabránit bratrovi Conradovi v tom, aby svým trápením ubližoval jiným. Nakonec ho uvězní v opuštěném domě. Upír Conrad záhy zjistí, že v něm není sám. Domem se prohání překrásná tajuplná žena, kterou nevidí nikdo jiný než on, a dohání ho k šílenství, jemuž chtěl v opuštěném domě uniknout. Tou tajuplnou bytostí je slavná tanečnice Néomi Laressová. Na konci dvacátých let dvacátého století ji zavraždil snoubenec a té noci se stala přízrakem. Osud ji obdařil nadpozemskými schopnostmi a nikdo živý ji nemůže spatřit. V podobě ducha bloudí po svém domě a nemilosrdně odhání každého, koho si ve svém domově nepřeje. Jednoho dne se tu setká s nelítostným nesmrtelníkem, který dokáže být ještě krutější než ona. Jenže i ona má silné zbraně. Začne ho trýznit vášní, sužuje ho nenaplněnou touhou. Postupně se však sama lapí do vlastních pastí… Jen kdyby se jeden druhého mohli dotýkat. Néomi totiž není tělesná, je pouhým přízrakem.

Hlas měsíčního svitu - C. C. Hunter (Údolí stínu IV.) 
Již po čtvrté se vracíme do Údolí stínů, kempu pro teenagery s nadpřirozenými schopnostmi…
…kempu plného upírů, vlkodlaků, víl a čarodějek, kde se Kylie Galenová snažila zjistit, kým je. Teď už konečně zná pravdu! Stejně ale zbývá spousta otázek, které se jí honí hlavou. Nemá ponětí, jak se svým dědictvím naložit, jak využít své zvláštní schopnosti. Stále ještě váhá, komu dát své srdce. Derekovi, který jí konečně vyznal svou lásku? Nebo Lucasovi, který je však – jak se zdá – víc oddaný svým přátelům než jí? Navíc Kylii ohrožují temné síly, které usilují o její život. Zjevuje se jí další duch, jenž u ní hledá pomoc. Tentokrát je to ale duch člověka, kterého Kylie dobře zná a který… není mrtvý! Umí snad Kylie mluvit s dušemi lidí a zachránit je před smrtí? Ze zkušenosti moc dobře ví, že to nebude mít jednoduché. Kylie se musí brzy rozhodnout: zůstane se svými přáteli v kempu Údolí stínů? Nebo bude muset odejít a svěřit se do rukou osudu?

Tanec stínů - Kalayna Price (Alex Craft II.)
Kdo říká, že mrtví už nic nevyzradí, se očividně ještě nesetkal s Alex Craftovou.
Alex Craftová strávila měsíc léčbou zranění utržených v boji s čarodějem. Nyní je připravená opět povoláváním stínů mrtvých pomoci při řešení vražd. Její milostný život se vinou dvou mužů proměnil v jeden velký zmatek. Agent FÚV Falin Andrews zmizel a Death, sám Smrt, se jí vyznal ze svých citů. Alex se proto jen těší do práce. Ovšem její nový případ se ukáže být větší výzvou, než sama čekala.
Policie Alex najme, aby pomohla s vyšetřováním v přírodní rezervaci jižně od města Nekros. Podivné je, že se nenašla těla, jen jejich části. Někde na svobodě se pravděpodobně na svou další oběť chystá sériový vrah a Alex z kusů těl stín nepovolá. Musí se spolehnout na cizí magii, aby přišla na to, jak případ vyřešit. Když se však vrhne do vyšetřování, má v patách stvoření zrozené z nejtemnější magie. Někdo velmi mocný si přeje, aby se případ uzavřel – její smrtí.

Vydavateľstvo BBart:
Prozření - Anna Godbersen (Luxus IV.)
Závěrečný díl série Luxus Prozření sleduje životy sester Hollandových, Elizabeth a Diany, jejich přítelkyně/sokyně Penelopy a Liny – služky, jíž se podařilo proniknout mezi newyorskou smetánku. Elizabeth začne postupně odhalovat tajemství smrti svého otce, která úzce souvisí s jejím současným manželem; Diana se vydá za Henrym, jenž se spolu s Teddym přihlásil do armády, a cestou za ním se dozví mnoho věcí o sobě samé; zhrzená Penelopa pokračuje ve svých intrikách; a Lina se touží provdat do vyšších kruhů… 
Bude jim přát štěstí? Čeká tyto dívky společenský pád, nebo jejich hvězda zazáří ještě jasněji?


Vydavateľstvo Ikar:
Taťána a Alexandr - Paullina Simons (Taťána a Alexandr II.)
Rok 1943. New York. Město nových nadějí, tisíce kilometrů vzdálené od válkou zmítané Evropy i rodného Leningradu. Město, do něhož Taťána přijela začít nový život a kde se narodilo její dítě – Alexandrův syn. Jenomže ani oceán nedokáže Taťanu oddělit od stínů minulosti a z nejistého pocitu, že je její manžel stále naživu, se stává jistota i posedlost. Mezitím se v ruinách Starého světa Alexandr ze všech sil snaží uniknout všudypřítomné smrti. Ví, že proti němu stojí nejen nacistický nepřítel, ale i vražedné soukolí Stalinova režimu. Kupředu ho žene jediná myšlenka – ještě jednou se setkat s Taťánou…


Vydavateľstvo Knižní klub:
Magie krve - Tessa Grattonová (Magie krve I.)
Ze středoškolačky Silly se stala po smrti rodičů samotářka a místní podivín. Nick je naopak oblíbený a sebevědomý chlapec, který si však kvůli své minulosti drží od lidí odstup. Oba cítí, že je váže zvláštní pouto – a brzy se ukáže, že mají společnou schopnost provozovat kouzla, která se provádějí pomocí krve. Nick, Silla a její starší bratr Reese experimentují s magií, ale brzy zjišťují, že v ospalém prérijním městečku na ně číhá někdo, kdo v magii krve hledá moc a nesmrtelnost a jehož osud se proplétá historií jejich rodin už dlouhé desítky let...


Vydavateľstvo CooBoo:
Intr - Ladislav Karpianus 
Nečekej na vrátnou, než dostaneš klíče od svého pokoje! Otevři první stránku knihy a užij si naplno čtyři nespoutané roky svobodného studentského života. Staň se na chvíli stydlivou studentkou, poprvé zamilovaným druhákem, co se po večerce dobývá na holčičí pavilon, nedávno vyhozeným dredařem, nadějným profesionálním hráčem počítačových her, svědomitým šprtem nebo pečlivou vychnou... Začti se do tohoto povídkového románu, aby ti postupně došlo, že hlavní postavou je tu někdo úplně jiný.


Vydavateľstvo Fortuna Libri:
Karanténa 1 - Samotáři
Odmaturuj nebo zemři!
Byl to jen další obyčejný den na McKinleyho střední škole. Dokud školou neotřásl mohutný výbuch. Samotář David Thorpe se pokusil pomoci svému učiteli angličtiny. Ten mu však zemřel přímo před očima. A to byl jen začátek. McKinleyho střední škola se změnila v nejhorší noční můru. Všichni studenti jsou napadeni virem, který je pro dospělé smrtelný. Škola je v karanténě pod dohledem armády. Všichni učitelé jsou mrtví. Z nevinných skupinek studentů se vytvořily násilné gangy. Bez nich není naděje na přežití. David nemá svůj gang. Má jen mladšího bratra Willa a s ním stojí proti celé škole. V tomto děsivě temném a vzrušujícím románu Lex Thomas přivádí čtenáře do školy, kde děti nebojují o popularitu. Tvrdě bojují, aby přežily.

Vydavateľstvo Egmont:
Jed - Fiona Paul (Temné vody I.)
Tajemství mohou být mocná a smrtelně nebezpečná - jako jed. Cassandra Caravellová patří v renesančních Benátkách ke společenské elitě. Má všechno, co si jen dívka může přát: elegantní šaty, třpytivé klenoty, pozvánky na ty nejlepší večírky a hezkého bohatého snoubence. Touží však po něčem jiném. Od smrti svých rodičů se cítí jako v pasti, sama ve městě zbudovaném na mořské laguně, kde temný labyrint vodních kanálů šeptá o útěku. Potom však Cassandra narazí na mrtvé tělo ženy s vyrytým krvavým X a je postupně vtažena do nebezpečného světa tajných společenství, kurtizán a zabijáků. Navíc zjistí, že se zamilovala do Falka, chudého malíře se svůdným úsměvem… a zvykem dostávat se do potíží. Stále však zbývá vypátrat vraha mrtvé ženy. Najde ho Cassandra dřív, než najde on ji? A zůstane věrná svému snoubenci, nebo podlehne citům k Falkovi, které se jí začínají vymykat z kontroly?

Vydavateľstvo Argo:
Sto tisíc království - N. K. Jemisinová (Dědictví I.)
Yeine Darr je vyvrženec z barbarského severu. Když její matka za záhadných okolností zemře, je dívka povolána do velkolepého města zvaného Nebe. Teprve tam zjistí, že je jmenována dědičkou krále. Náhle se ocitá ve středu nemilosrdného boje o moc a je postavena proti příbuzným, o jejichž existenci do té doby netušila. Bojuje o svůj život a přitom je čím dál hlouběji vtahována do tajemství halícího matčinu smrt a do krvavé historie vladařské rodiny, jíž se stala součástí.



Vydavateľstvo Fragment:
Prokleté město - Lisa McMann 
Městečko Cryer's Cross je nenápadné místo, kde se nic zvláštního neděje... Až do chvíle, kdy beze stopy zmizí jedna ze studentek místní školy. Kendall Fletcherová ji ani moc neznala. Po dalším zmizení ale začne slyšet hlasy zmizelých studentů. Jde z toho strach. V Cryer's Cross je ukryto dávné tajemství a nad všemi obyvateli se vznáší děsivé prokletí. Podaří se Kendall odhalit pravdu a nezešílet při tom?






Pod vlivem úplňku - Nancy Gideon (Moonlight I.)
Detektiv Charlotte Caissieová musí řešit střet zájmů. Její nadpřirozený přítel Max, který stojí v čele podsvětí v New Orleans, je obviněn z brutální vraždy mladé dívky. Charlotte si chce zachovat objektivitu při vyšetřování a očistit Maxovo jméno, proto se od něho na čas odloučí. Když se Max zaplete s tajemným cizincem, situace se ještě více komplikuje. Kdo stojí na čí straně? Je pravda, že cizinec chce Maxovi pomoct nebo ho stáhne ke dnu?






Zhrnutie:
Z tejto obrovskej ponuky si určite kúpim Prozření, pretože som neuveriteľne zvedavá, ako skončí celá séria. Rovnako ma lákajú knižky Dech, Jed a zaujímavá môže byť aj Karanténa 1, Magie krve a Pod vlivem úplňku. Uvidíme, čo apríl prinesie :).
Ellie

1 komentár: