streda 15. januára 2014

Džínsový denník Lukášovými očami (Rýchlorecenzia)

Autor: Zuzka Šulajová
Originálny názov: Džínsový denník Lukášovými očami
Vydavateľstvo: Slovenský spisovateľ 2013
Séria: Džínsový denník
Diel: 4/4
Počet strán: 320
Žáner: denník, dievčenský román
Moje hodnotenie obálky: 2/5

Anotácia:
Zuzka Šulajová, naša najlepšia autorka kníh o mladých a pre mladých, sa rozhodla vyplniť želania tisícok fanúšikov a k svojim najúspešnejším románovým postavám Paule a Lukášovi sa ešte raz vrátila v ďalšom Džínsovom denníku, tentoraz Lukášovými očami.



***

Čo sa mi páčilo:
Ťažko povedať, čo sa mi na knihe páčilo, keďže ma skôr otravovala. Ale vždy sa snažím nájsť niečo pozitívne. V tomto prípade ma akurát potešilo, že som si pripomenula skoro všetky udalosti z prvých dvoch Džínsových denníkov. Takisto ma vždy baví prečítať si a porovnávať dva pohľady na tú istú vec, ale, bohužiaľ, to je naozaj všetko, čo môžem tejto knihe uznať.

Čo sa mi nepáčilo:
Hlavne to, že tento diel bol už absolútne navyše. Už aj tretí mi prišiel zbytočný, ale toto autorka nezvládla. Aj keď je to len zhrnutie všetkých troch predchádzajúcich napísané z Lukášovho pohľadu a nič nové sa tam vlastne nestalo, bolo vidieť, že to autorka napísala naozaj nasilu. A to mi vadilo tak veľmi, že ostatné veci som už ani nevnímala.

Celkové zhrnutie: 
Stále si stojím (a pravdepodobne vždy budem stáť) za názorom, že Dž.D. sa mali skončiť druhým dielom, pretože prvé dve knihy boli vtipné a vždy som sa na nich zasmiala. Na jednej strane som rada, že som si knihu prečítala, pretože som si tým ukončila sériu (dúfajme!!!). A takisto som rada, že som ju mala len požičanú a neinvestovala som do nej, pretože by to bola veľká chyba. Ostáva mi len dúfať, že séria Džínsových denníkov nebude nekonečná ako Upírske denníky a naozaj sa skončila.

Moje hodnotenie:
Ellie

6 komentárov:

  1. Preboha :D Podľa mňa to bolo skvelé, ja túto sériu proste zbožňujem a som rada za každý diel navyše :D A Lukáš je moja obľúbená postava, takže ma toto moc potešilo :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj ja si myslím že to bolo, je a aj bude naveky skvelé :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Absolútne NESÚHLASÍM s tuoto recenziu. Veď toto je asi najlepší slovenský román aký môže byť.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Túto sériu som ešte nečítala, ale dnes som ju videla v knižnici, tak si ju možno prečítam :D

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Súhlasím s tebou tato kniha bola navyše a ani si ju neplánujem kúpiť a ani prečítať ale počula si aj o tom že Džisnový denník neskonči len totou častou denníky budu pokračovať a celkovo ich ma byt buď 6 alebo 7...nuž uvídime čo Zuzka vymyslela aj keď by sa mohla odraziť od denníkov a ponuknuť nám niečo ine :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čože? Prosím už nie, neznášam nedočítané série, takže ak by knihy vyšli, asi si ich prečítam, ale preboha, prečo sa radšej nevráti k žánru, ako je Dievča z minulosti? Žiadne ďalšie denníky, prosím.

      Odstrániť