utorok 19. mája 2015

Maturitné chvílky

Tu je vysvetlenie mojej takmer nulovej aktivity - maturita. Celé štyri roky som mala nekonečne veľa času a zrazu to všetko tak neuveriteľne rýchlo ubehlo, že tomu sama nemôžem uveriť. Ale som si istá, že ako rýchlo ubehla celá stredná, tak rýchlo ubehne aj maturitný týždeň a ja si potom užijem najlepšie leto! Maturujem zo slovenčiny, angliny, geografie a ekonomiky, pričom sa najviac obávam práve eko, keďže ma vôbec, ale vôbec nebaví a "učila" som sa ju len posledný rok. Momentálne mám akademický týždeň a môj pohyb sa obmedzil na posteľ-chladnička-kúpeľňa, mojim najlepším priateľom sa stal kofeín (čo je môj priateľ stále, ale momentálne mi je najužitočnejší), najväčším nepriateľom nedostatok času a prokrastinácia a najväčšou radosťou je myšlienka na poobedie 28. mája, kedy to budem mať všetko za sebou.

Radosť mi spravili aj všetky knižky, ktoré mi prišli na recenziu, bohužiaľ, výčitky svedomia mi nedovolia ísť čítať niečo iné než poznámky a učebnice. Takže vám ich aspoň ukážem a na recenzie sa môžete tešiť o dva týždne. Absolútnou topkou je jednoznačne Šepotání (ktoré mi už stihla zobrať sestra). Milujem Alicu, či knižné alebo filmové spracovanie a myslím, že táto kniha bude presne pre mňa. Ďalej mi prišla Železná skúška, ktorej sa už neviem dočkať, dva záverečné diely sérii Lov a Kronika Cambion a dnes mi ešte prišla kniha Temná Raven, ktorá vyzerá naozaj perfektne. Dúfam, že mi vydavateľstvá odpustia, že s recenziami tak veľmi meškám. Čítali ste nejaké z nich? Ak hej, ako sa vám páčili? :) 




Keď už som spomenula Alicu, nemôžem nespomenúť ešte jeden knižný skvost, ktorý som si ale dlho neužila, pretože to bol rozlúčkový darček pre našu triednu. Alice's Adventures in Wonderland & Other Stories od Lewisa Carolla. (Naša triedna je angličtinárka, preto kniha v angličtine.) Tá kniha je taká neuveriteľne nádherná, že sme ju museli kúpiť a mne trhalo srdce pustiť ju z roky. Perfektná ružovo-čierna obálka s nádhernými ilustráciami, viazaná v koži s pozlátenými stranami. Viete si predstaviť krajší darček?? 



Všetkým maturantom (aj všetkým ostatným, ktorí majú skúškové a podobne) prajem veľa šťastia pri odpovediach a želám vám, nech vám sadnú otázky. Ja už sa neuveriteľne teším na ničím nerušené čítanie a blogovanie a takisto sa už teším, keď sa budem môcť pozrieť na Goodreads, ktorý momentálne nenavštevujem, pretože nechcem vidieť to číslo behind schedule. :D Majte sa krásne! :) 

Ellie

7 komentárov:

  1. Šepotání mě také láká, mám ráda Alenku :) A ta růžová kniha je naprosto dokonalá! Vážně krásná, já bych ji už nepustila z ruky :D Je hezké, že si i během tak stresového období, jako jsou maturity, najdeš čas na blog :) Přeju hodně štěstí! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem veľmi pekne :) Mne sa s tou knihou lúčilo veľmi ťažko, ale keď už teraz viem, akú radosť urobila, je to o niečo znesiteľnejšie :) Ak máš rada Alenku, Šepotání si určite prečítaj :)

      Odstrániť
  2. Booooože ani nevrav, teraz tiež akademický a mám stále pocit, že nič neeviem. :D Veľa šťastia, šťastný výber :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a aj tebe veľa šťastia :) Snáď to všetko úspešne zvládneme :)

      Odstrániť
  3. Keď sa tak pozerám späť, zisťujem, že počas maturity som mala viac času na blogovanie a čítanie než teraz na výške. A to som si myslela, že teraz toho času budem mať viac.
    Bude to už len horšie a horšie a najlepšie je rozložiť si nejako dobre čas, lebo dopadneš ako ja. Furt mám dojem, že vôbec nič nestíham. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ale veľa šťastia pri maturách... to dáš. U nás prešli aj totálne bábovky a to sa mi vyhrážali štyri roky, že ich nepustia ani na maturity :D

      Odstrániť
    2. Ďakujem :) ja to tak tiež plánujem, že po maturite a cez vysokú budem mať veľmi veľa času na všetky moje záľuby a hlavne na knihy :) uvidím, ako to dopadne...možno presne tak, ako u teba :D

      Odstrániť