piatok 12. júna 2015

Mesačná chvastačka (za dosť dlhé obdobie)

Toto mesačné meme poriada Judit!

***

Určite ste si všimli, že pomaly sa opäť môj knižný režim dostáva späť do starých koľají. Maturitu som zvládla veľmi úspešne, čo ma veľmi teší, ale momentálne som najviac šťastná z toho, že ma teraz čakajú približne tri mesiace voľna. Síce chodím na brigádu a zatiaľ som teda nemala voľný ani jeden deň, ale ten pocit, že naozaj nič nemusím je na nezaplatenie. Dúfam, že aj vy už máte po maturite/skúškach a užívate si voľno! :) 

Čo sa týka čítania, momentálne mám rozčítané Šepotání a je to presne také super, ako som dúfala, že to  bude. Naozaj milujem Alicu v krajine zázrakov, či už knihu alebo filmy (mimochodom, budúci rok by sa mal dostať do kín aj druhý diel Alici z roku 2010, teším sa!), a Šepotání je taká modernejšia, punkovejšia a trochu desivejšia Alica. Inak na jún mám naozaj dlhý to-read-list a fakt neviem, či to stihnem. Je to asi 12 kníh, tak uvidíme, koľko sa mi nakoniec podarí prečítať. 

Keďže presne neviem, kedy naposledy bola chvastačka a už ani neviem, ktoré knihy mi ktorý mesiac pribudli do knižnice, rozhodla som sa spraviť celkovú  chvastačku za celé obdobie neaktivity. Nazbieralo sa toho celkom dosť, ale takmer všetko sú to recenzné výtlačky, keďže ja som vôbec nemala čas a náladu nakupovať a takisto som prešla do šetriaceho režimu (kvôli novému notebooku).
P.S.: Sú tu knihy aj tohto mesiaca, takže ďalšia chvastačka bude pravdepodobne na konci júla.

***

Konečne sa mi podarilo zohnať záverečný diel Medeného jazdca za prijateľnú cenu, takže teraz už mám v knižnici kompletnú sériu aj s tretím dielom - Letní zahradou. Už sa na to veľmi teším, ale asi si čítanie nechám skôr na zimu, pretože na leto sa mi tieto knihy veľmi nehodia. Ďalej mi pribudla oddychová kniha Láska ako z filmu od Fortuny. Práve ju má rozčítanú mamina a tej sa veľmi páči, takže už som zvedavá, čo na ňu poviem ja. Zmrzlinová kráľovná, tiež od Fortuny, je kniha, ktorú si kúpila mama, ale musela som ju sem dať, pretože má naozaj krásnu obálku. Ide o historický príbeh zo začiatku 20. storočia a malo by to byť o tom, ako sa chudobná žena dostane medzi smotánku. Vyzerá to super! 


Od Fragmentu som si vypýtala dve knihy - Pascu a Bozk z temnoty. Obidve sú záverečnými dielmi sérií, ktoré mám rozčítané a aj keď na ne momentálne nemám veľmi náladu, budem rada, keď si dokončím ďalšie dve série. 


Od CooBoo mám nových 5 kníh. Na nádherne napísaný Jablečný koláč naděje a na knihu Nevítaní už nájdete recenzie na blogu (tu a tu). Šepotání momentálne čítam a je to perfektné. A tá obálka patrí medzi tie najkrajšie, čo doma mám! Na Druhú striebornú knihu snov sa chystám až po tom, čo si dám re-reading prvej časti, pretože si ju takmer vôbec nepamätám. A už teraz som zvedavá na knihu Temná Raven, pretože úvodná novela neočakávane zvrtla príbeh. 


Od Ikaru som dostala tiež 5 kníh. Ďalšia greenovka Poučka o podstate predvídateľnosti Katherín (konečne som si zapamätala ten názov) sa mi s odstupom času páči stále viac a viac.  Navždy šik patrí medzi non-fiction knihy, ale čítala sa rovnako dobre a rýchlo ako beletria. Recenzie na obe knihy nájdete tu a tu. Druhý diel z novej série od Lauren Kate - Vodopád - som si práve včera prevzala na pošte. Dúfam, že bude minimálne rovnako dobrý ako ten predchádzajúci. Železnú skúšku som ešte neprečítala, ale sestru  veľmi bavila (recenziu nájdete tu), takže sa na ňu veľmi teším. No a Fanúšička bola takým príjemný a oddychovým čítaním, akurát vhodným na toto obdobie. (Recenzia tu.) 


***
Celkovo mi pribudlo 15 kníh. 

Čítali ste niektorú z týchto kníh? A čo nové pribudlo do knižnice vám? :)
Ellie

7 komentárov:

  1. Tak na začiatok by som asi povedala, že gratulujem k maturite a prajem veľa šťastia v budúcnosti. Viem, aký je to pocit... mať to všetko konečne za sebou. Ja sa na ten pocit teším zase, keď budem mať za sebou bakalára... teda ak sa tam s mojou lenivosťou dostanem :D :D
    Práve čítam Vodopád a zatiaľ sa s knihou len neisto oťukávame, som zvedavá, čo sa z toho vykľuje, ale podľa hodnotení na GR sa trošku obávam. Železná skúška bola fajn (kto nemá rád čarodejníkov?). A Druhá strieborná kniha snov je úplne najdokonalejšia, ale tak ja knihy od Kertsin zbožňujem. Píše dokonalo a vtipne a jej príbehy mám zvyčajne zmáknuté behom jedného večera. Čítajú sa neskutočne dobre a už sa neviem dočkať trojky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a držím palce aj ja! :) Ja som bola zo Slzy veľmi milo prekvapená, takže som už veľmi zvedavá na Vodopád. A tiež milujem knihy od KG, po snových knihách by som si rada dala aj ucelený re-reading Diamantov, keďže som knihy čítala tak, ako vychádzali a nie všetky naraz. :)

      Odstrániť
  2. Pekná kôpka. Gratulujem k úspešne zvládnutej mature :) Zmrzlinová kráľovná ma už dlhšiu dobu láka, tak uvidíme, možno sa k nej dostanem. A teraz si ma brutálna navnadila na Šepotání. Alicu milujem :3 :3
    No ak sa rozhodnem ísť na Druhú striebornú, tak budem musieť urobiť to isté čo ty.. prečítať ešte raz Prvú striebornú :) Uži si čítanie

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne :) Dúfam, že sa do toho čo najskôr pustíš a fakt dúfam, že budeš zo Šepotání taká nadšená ako ja, ja si čítanie tej knihy úplne užívam :)

      Odstrániť
  3. Gratulujem k maturite.Čítala som Temnú Raven a bola som milo prekvapená.Kniha ma bavila a určite si chcem prečítať aj Gabrielovo inferno a novelu Princ:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) Ak sa ti páčila kniha Temná Raven, určite sa pusti aj do jej predchodkýň, podľa mňa to boli jedny z najlepších kníh svojho žánru. Hlavne sa mi páčilo, že to bolo prepletené aj s históriou a umením. :)

      Odstrániť
    2. Aj v Temnej Raven sa preplieta história s umením čo sa mi veľmi páčilo a hlavná hrdinka nebola dokonala dievča dokonalou postavou, to sa mi tiež veľmi páčilo. Som zvedavá aký budeš mať názor na Temnú Raven :)

      Odstrániť