streda 24. júna 2015

Pasca (Recenzia)

Autor: Andrew Fukuda
Originálny názov: The Trap
Vydavateľstvo: Fragment 2015
Séria: The Hunt
Diel: 3/3
Počet strán: 312
Žáner:  YA, paranormal
Moje hodnotenie obálky: 2/5

Anotácia:
Ako zostať nažive vo svete, v ktorom sú ľudia považovaní za pochúťku? 
Gene, Sissy, David a Epap spolu so zvyšnými dievčatami z Misie urýchlene odchádzajú vlakom nevedno kam. Bojujú o holý život a snažia sa zachrániť jeden druhého. Existuje ešte nádej: liek. Vedia, že šanca na uzdravenie a šanca na lepší život pre všetkých existuje. Jediným cieľom je nedostať sa znova do pasce.
Osud pripraví Genovi ďalšie prekvapenie...
Veľkolepé finále strhujúcej trilógie!

***

Po roku som sa konečne dostala k záverečnému dielu série Lov. Prvá časť ma veľmi milo prekvapila, druhá naopak dosť sklamala. Ale keďže neznášam rozčítané série, napriek tomu som si tretí diel chcela prečítať. A spravila som dobre, pretože Pasca sa mi páčila najviac zo všetkých troch.

Kniha presne nadväzovala na predchádzajúci diel. Gene, Sissy a ich priatelia opustili Misiu a čakajú, že sa dostanú na nejaké lepšie miesto. Všetko je však inak než čakali a neustále musia bojovať o prežitie. Hrozby na nich číhajú z každej strany, zdá sa, že všetko je len jedna obrovská pasca a sami nevedia, komu môžu veriť a komu nie. Gene a Sissy sa však nevzdajú a spolu chcú zachrániť všetko, čo sa zachrániť ešte dá.

Autor vytvoril originálny upírsky svet, pričom upírov vykresľuje úplne inak, než ich poznáme z iných kníh. Nie sú to nadpozemsky krásne a dokonalé bytosti, ale beštie, ktoré v sebe nemajú kúsok ľudskosti. Autor má takisto skvelý štýl písania, ktorý sa veľmi rýchlo číta. Opäť knihu rozdelil na množstvo krátkych kapitol a aj vďaka tomu som knižku zvládla za jeden večer. Chytila ma od začiatku a prečítala som ju na jeden nádych. Veľmi oceňujem to, že sa hneď od začiatku niečo dialo a kniha dokázala udržať moju pozornosť až do konca.

Ako som už spomínala vyššie, táto časť sa mi páčila najviac zo všetkých. Neviem, či je to tým, že som už nemala takmer žiadne očakávania, alebo tým, že som na knihu mala náladu, alebo to skrátka bolo fakt dobré, ale ja som si záver tejto série maximálne užila. Páčilo sa mi aj to, ako sa autor rozhodol sériu nechať viac-menej otvorenú a už je len na mne, ako si domyslím absolútny koniec príbehu Gena a Sissy.

Som veľmi rada, že som to so sériou nevzdala a dočítala ju. Ak aj vy máte túto sériu rozčítanú, rozhodne neváhajte s čítaním Pasce, fakt stojí za to. A ak ste ešte  nečítali ani jeden diel, skúste to. Možno sa vám zapáči opäť nový svet a originálne spracovanie rovnako, ako aj mne. A podľa mňa by bolo celkom zaujímavé, keby sa knihy dočkajú aj filmového spracovania. Konečne by upíri neboli prezentovaní len z tej jednej (presladenej) stránky, ale dokázala by sa aj ich krvilačnosť.

Moje hodnotenie:
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

1 komentár: