sobota 30. novembra 2013

V Česku vyjde v decembri:

Vydavateľstvo Baronet:
Proklej svítaní - Karen Chance (Cassie Palmer IV.)
Cassandra Palmerová už sice možná je všemocnou Pýthií, to ale neznamená, že se ji už lidé nepokoušejí zabít. Většina hráčů z oboru nadpřirozených sil nechce za hlavní jasnovidku nezávisle smýšlející Cassii, a nezastaví se před ničím, aby ji viděli pod zemí.
Upírský Senát Cassii v její pozici podporuje, ale svou ochranu poskytuje za určitou cenu: spojenectví se sexy upírským mistrem Mirceou, který si na Cassii dělá nárok jako na svůj majetek.
Jenomže teď, když po ní ve velkém stylu vystartoval i samozvaný bůh Apollón, který je zdrojem Pýthiiny energie, budou mít potíže udržet Cassii naživu i upíři. Aby si zachránila život – i tento svět svět – musí se Cassie svému stvořiteli postavit jednou provždy...




Vydavateľstvo Ikar:
Seznam tajných přání - Lori Nelson Spielman
Brett Bohlingerová si až do svých 34 let žila jako princezna. Ze dne na den ale přichází o všechno, když zjišťuje, že milovaná maminka, majitelka obří kosmetické firmy, ji vynechala ze své závěti. Přesněji - její díl dědictví jí připadne pouze v případě, že dokáže do roka splnit všechna svá dětská přání, jejichž seznam si jako malá sepsala a na které už dávno zapomněla. Na rozdíl od matky. Jenomže proč by se měla Brett najednou stát učitelkou a ve volném čase dělat sólového komika, když se tak tvrdě připravovala na to, že jednou převezme rodinné impérium? A k čemu by jí byl kůň?
Brett se cítí podvedená a ponížená, navíc přichází o práci, jistý příjem i dlouholetého přítele. S vidinou dědictví začíná plnit jeden bod seznamu za druhým a brzy si s překvapením uvědomuje, že jí ten starý ušmudlaný list papíru úplně ovládá. A že jí to vlastně vůbec nevadí Půvabný románový debut americké autory o cestě za štěstím a o snech, jichž bych se člověk neměl nikdy vzdávat.

Dublin Street - Samantha Young (Dublin Street I.)
Joss se snaží utéct před svou tragickou minulostí, a tak se přestěhuje z USA do Skotska. Protože se zatvrzele vyhýbá jakýmkoliv vztahům, nikdo nemůže ani tušit, jak velký žal v sobě dusí a s jakými démony musí denně bojovat.
Pak ale potkává Bradena, úspěšného a pekelně přitažlivého muže, který vždy dostane, co chce. A Braden chce Joss. Když však zjistí, že tu představa vztahu děsí, navrhne jí dohodu, která by uspokojila jejich vzájemnou spalující přitažlivost. Tvrdohlavý Skot však chce brzy víc než jen sex a Joss zpanikaří. Představa, že by někdo pronikl do útrob její duše, je pro ní totiž naprosto nepřípustná.






Poslední dopis od tvé lásky - Jojo Moyes
Mimořádně silný příběh vášně, nevěry a ztráty z pera respektované britské autorky Jojo Moyesové, který získal v roce 2011 prestižní ocenění The Romantic Novel of the Year Award. Novinářka Elllie při pátrání v archivu narazí na půlstoletí starý dopis, v němž neznámý muž žádá svoji milenku, aby opustila manžela. Elllie příběh, skrývající se za dopisem, okamžitě zaujme – i ona sama má poměr se ženatým mužem. Rok 1960. Jennifer Stirlingová leží v nemocnici po vážné autonehodě a na nic si nepamatuje – na manžela, na své kamarády, ani na to, jaká byla ona sama. Když se však vrátí z nemocnice domů a najde tajný dopis, pomalu se začíná rozpomínat na milence, kvůli kterému byla kdysi ochotná riskovat úplně všechno.




Vydavateľstvo Knižní klub:
Království - Amanda Stevens (Okřídlená duše II.)
Starodávná záhada, posvátná relikvie...
Do tibetského kláštera vtrhli čínští vojáci pátrající po posvátné relikvii. Mniši před nimi prchají do úkrytu v tajných jeskyních,
ale jejich útěk brzdí zraněný cizinec. Jeho přítomnost je všechny vystavuje nebezpečí. Novinářka Nancy Kellyová dostane balíček, v němž se ukrývá záhadná trubka vyrobená
z kosti, a dozví se o muži ze Západu, kterému se podařilo proniknout do skrytého tibetského království, kde se pod zemí tyčí katedrály. Záhy se vydá na nebezpečnou cestu do země starodávných mýtů a legend, aby odhalila tajemství starší než sám čas.






Strážkyně krve - Tessa Gratton (Magie krve II.)
Pro Mab Prowdovou je krvavá magie stejně přirozená jako dýchání. Ale když jedno její kouzlo omylem probudí mocnou spící kletbu, magie se jí vymkne z rukou - a probuzená kletba ohrožuje jak ji, tak zcela nemagického chlapce Willa, s nímž se Mab postupně sbližuje. Stejně jako v pozoruhodném debutu Magie krve Tessa Grattonová umně propojuje záhady, romantiku a hrůzu a dává jižanskému gotickému románu novou svěžest.









Město ze skla - Cassandra Clare (Nástroje smrti III.)
Clary postupně odhaluje další střípky z minulosti své rodiny a nalézá přitom spojence v tajemném lovci stínů Sebastiánovi. Valentýn sbírá veškeré své síly, aby jednou provždy zničil všechny lovce stínů, a jediná šance, jak ho porazit, spočívá ve spolupráci s odvěkými nepřáteli. Ve třetím díle série musí Clary získat vládu nad svými nově objevenými schopnostmi, aby zachránila Skleněné město, ale je to vůbec v jejích silách?









Angelopolis - Danielle Trussoni (Angelologie II.)
Uplynulo deset let od chvíle, kdy se Verlaine díval, jak Evangeline letí z Brooklynského mostu, a pohled na její křídla byl zradou, která ho stále trápí. Nefilim jsou opět na vzestupu a spřádají plány na výstavbu vlastního ráje - zvaného Angelopolis - zuřivě pronásledovaní Verlainem, jenž změnil povolání a stal se lovcem andělů. Jakmile se však na scéně znovu objeví Evangeline, přepadnou Verlaina pochyby, které ještě posílí, když je síly mocnější než sami Nefilim táhnou od Paříže přes Petrohrad až do odlehlých oblastí Sibiře či na pobřeží Černého moře.






Vydavateľstvo Jota:
Easy - Tammara Webber
Sledoval ji, ale neznal ji. Až do chvíle, kdy se stal díky náhodnému setkání jejím zachráncem...
Dívka, která se domnívá, že lidem nelze věřit, na sliby se nedá spoléhat a věrnost je pouhá iluze. Chlapec, který věří, že pravda je relativní, že lži dokážou skrýt nesnesitelnou bolest a vina je neodpustitelná. Potvrdí si navzájem svá přesvědčení, nebo je naopak jeden druhému definitivně vyvrátí?
Když Jacqueline následuje svého kluka na vysokou školu, kterou si vybral, rozhodně nečeká, že se s ní dva měsíce po začátku druhého ročníku náhle rozejde. Dva týdny stráví v naprostém šoku, aby se pak probudila v jiné realitě: je nezadaná, místo na výběrovou hudební konzervatoř chodí na státní univerzitu, bývalí přátelé ji najednou ignorují a poprvé v životě jí hrozí, že z nějakého předmětu propadne.
Při odchodu z večírku je Jacqueline na opuštěném parkovišti napadena klukem ze studentského spolku, do něhož patří i její bývalý přítel. Zachrání ji neznámý mladík, který byl ve správný čas na správném místě, a ona chce jen jediné – vymazat útok a celou tu noc z paměti. Ale její zachránce Lucas chodí na stejné přednášky z ekonomie jako ona, sedí v zadní řadě, skicuje si něco do bloku a při tom se na ni dívá. Její kamarádky ho ohodnotí jako dokonalý materiál na nezávaznou divokou známost, která jí pomůže vzpamatovat se po rozchodu.
Když se z útočníka, který ji napadl, stane stalker, má Jacqueline na výběr: zhroutit se, nebo se začít bránit. Lucas nad ní drží ochrannou ruku, ale sám má svá vlastní tajemství. Najednou je těžké odhalit, co se skrývá za vnějším zdáním, a není jasné, komu se dá věřit.

Vydavateľstvo BBart:
Šifra - Kathy Reichs (Tory Brennan III.)
Tory Brennanová měla odjakživa smysl pro dobrodružství; koneckonců je praneteří proslulé soudní antropoložky Temperance Brennanové a vrací se spolu s viráty ve třetím dobrodružném příběhu. Hiram má novou zálibu - geocaching a viráti na ostrově Loggerhead nacházejí první kešku - záhadnou zdobenou krabičku. Uvnitř je vzkaz s podivným podpisem: Hermistr. Sheltonovi se podaří rozluštit zašifrovanou zprávu, která je dovede k dalšímu nálezu. Jsou viráti připraveni zapojit se do nebezpečné Hry? To, co zpočátku vypadá jako zábavné dobrodružství, se ovšem rychle mění v noční můru. Někde venku čeká bomba a čas ubíhá.





Vydavateľstvo Brio:
Proměna Mary Dyerové - Michelle Hodkin (Mara Dyer II.)
Věřila, že před svou minulostí dokáže utéct. Nedokáže. Věřila, že všechny její problémy jsou jen výplodem její mysli. Nejsou. Nevěřila, že po tom všem, čím si prošla, před ní kluk, kterého miluje, ještě něco tají. Mýlila se. Druhý díl slavné mysteriózní trilogie.










Vydavateľstvo Galatea:
Hrej hráčem - Emma Hart ( I.)
Jaký je plán hry? Maddie v tom má jasno: Arogantní a egoistický playboy Braden z kalifornské univerzity představuje pro ni vše, co se jí na klucích hnusí. Připomíná jí totiž jejího bratra, který dokáže myslet jen na sebe a ničí životy všem v okolí. Maddie spolu s kamarádkami vymyslí plán, jak tomu namachrovanému Bradenovi za všechna příkoří udělit lekci. Hlavní aktérkou plánu je právě Maddie, která do měsíce Bradena svede, omotá si ho kolem prstu a pak ho surově odkopne. Operace Hrej hráčem může začít.
Žádná ze zasvěcených holek ovšem nemá zdání, že podobný plán má i Braden se svými přáteli. A jakou hru hraje on? Plán je přimět tu paličatou a nedostupnou „královnu univerzity“, aby se do něj zamilovala, svést ji, a pak ji srazit na kolena.
Ani jeden z obou aktérů netuší, že život může změnit pravidla hry… Možná oba zjistí, že nejde člověka soudit podle prvního dojmu…


Vydavateľstvo Fantom Print
Krvavý písek - M. T. Majar (Vlci II.)
Když hledáte ztracenou duši, neztratíte i tu svoji?
Síla jejího vlka a indiánská magie. Spolu i proti sobě.
Tentokrát musí kousnout hodně hluboko.
Až na krev.
Vytržená z domova, který konečně našla. Z náruče muže, kterého milovala, kterému měla stát po boku. Teď cestuje rozpálenou krajinou amerického jihozápadu společně s indiánským šamanem a v hlavě má temný stín, jenž dříve nebo později vypluje na světlo. Potkává lidi, které nikdy potkat nechtěla. Lidi, pro něž jsou lykantropové jen odolnou hračkou pro zvrhlé hry. Tori musí bojovat o hrdost a o život. Nejen svůj. Musí se vydat do míst, horkých jako peklo a rudých jako písek Arizony.

Ellie

1 komentár:

  1. Poslední dopis od tvé lásky vypadá hodně zajímavě. Na Šifru se moc těším :)

    OdpovedaťOdstrániť