utorok 5. novembra 2013

V Česku vyjde v novembri:

Vydavateľstvo Baronet:
Chlad - Maya Banks (Bez dechu II.)
Jace s Ashem se vždy o vše dělili – i o ženy. Když se seznámí s Bethany, Jace začíná cítit něco, co nikdy předtím nepoznal: žárlivost a silnou touhu, která ho naprosto ovládá – a vzrušuje více, než je schopen zvládnout.
O Bethany se dělit nechce – s nikým. Je odhodlaný být jediným mužem jejího života, což ohrožuje jeho dlouholeté přátelství s Ashem. Bethany bude jen a pouze jeho. I kdyby se měl obrátit zády ke svému nejlepšímu příteli.

Ďábel nosí Pradu - Lauren Weisberger (Ďábel nosí Pradu I.)
V závratném světě newyorské módy, kde nepovedený účes může zabít celou vaši kariéru, je časopis Runway vysněným Olympem všech, kdo se jen trochu zajímají o to, jak vypadají. Pod vedením nejmocnější ženy módního průmyslu Mirandy Priestlyové, která mu vládne tvrdou rukou s dokonale pěstěnými nehty, je Runway obávaným testem, jímž musí projít každý, kdo chce v tomto světě něco znamenat. Při plnění svého poslání - učinit z tohoto magazínu módní bibli New Yorku, a tudíž současně celého světa - nepřipustí, aby jí cokoli stálo v cestě. Což se týče i dlouhé řady asistentek, které nesplnily její očekávání. Je to zaměstnání, ve kterém nemůže vydržet nikdo, komu zbyla alespoň špetka sebeúcty - ale zároveň místo, pro něž by byly miliony mladých Newyorčanek ochotny zabíjet.
Funkce Mirandiny asistentky by se pro čerstvou absolventku prestižní vysoké školy Andy Sachsovou mohla stát branou do velkého světa módy. V nevýrazném oblečení nesmělé studentky však mezi armádou superštíhlých módních dračic, křižujících chodby manhattanské centrály časopisu v lodičkách na jehlovém podpatku, působí jako pěst na oko. Miranda má sice celý módní svět obtočený kolem prstu, ale zato jí dělá hrozné potíže najít a udržet si dobrou asistentku. Andy se pro tuhle práci zoufale nehodí. Má však něco, co ostatní adeptky postrádají: Nehodlá se smířit s neúspěchem. Aby se stala nejlepší z nejlepších, musí se změnit podle Mirandiných představ. Brzy umí - k nevelkému nadšení svého přítele - hovořit jako prvotřídní znalkyně moderních trendů, kráčet jako modelka a už si za žádných okolností nesplete Dolceho s Gabbanou.

Pomsta nosí Pradu - Lauren Weisberger (Ďábel nosí Pradu II.)
Osm let uplynulo od doby, kdy Andrea „Andy" Sachsová skončila s prací, „pro kterou by miliony holek vraždily" -- pracovala pro Mirandu Priestlyovou v časopise Runway. Z tohoto snu se nakonec stála noční můra. Teď je Andy na vrcholu světa: píše a dělá zpravodajství, co hrdlo ráčí; spolu s další bývalou Mirandinou asistentkou Emily provozují Do chomoutu, obrovsky úspěšný a výsostně módní svatební časopis, a co je nejdůležitější: Andrea se chystá provdat za potomka jedné slavné mediální rodiny, za svou životní lásku.
Ale noc před svatbou nemůže Andy usnout. I když se cítí tolik šťastná -- nejšťastnější, jak jen být může -- pořád ji pronásleduje přízrak její bývalé šéfky. Možná ji straší syndrom přeživšího? Nebo ji možná dohnala ospravedlnitelná a autosugestivní paranoia? Andy a Emily se vždycky cítily oprávněné používat při dobývání světa adresář kontaktů -- Mirandiných kontaktů -- z Runwaye. Jak se Do chomoutu začíná dařit, Andy a Emily si uvědomují, že už brzy stanou své bývalé mučitelce tváří v tvář -- na akcích, pořádaných pro kolegy z branže, při slavnostním předávání cen, a dokonce i na svatbách. Andy však nemůže předpokládat, jak děsivá realita se blíží -- čeká ji zvrat natolik prudký, že se znovu ocitne přímo na mušce samotné Mirandě.
Karma je mrcha. A veškerá Andyina snaha o vybudování úplně nového života ji přivede přímo k tomu, před kým utekla -- a do cesty samotnému Ďáblu.

Konečná volba - C. C. Hunter (Údolí stínů V.)
Je to těžká věc, když je vám šestnáct a vy nevíte, co dál se svým životem. Když Kylie vstoupila na začátku prázdnin do tábora Údolí stínů, netušila, co ji zde čeká. Navždy za sebou zanechala „starý“ život, aby odhalila svět mnohem magičtější, než si kdy dovedla představit. Aby zde našla dvě nejlepší přítelkyně, z nichž jedna je čarodějka a druhá upírka… a aby zjistila, že ani tady není láska jednoduchá.
Teď se její největší a nejnebezpečnější nepřítel se vrací, aby ji jednou provždy zničil. A existuje jen jedna cesta jak ho zastavit! Kylie musí naplno využít svých nadpřirozených schopností, projít proměnou, která všechny kolem ohromí. Její cesta však nebude u konce, dokud se konečně nerozhodne… dokud si její srdce nevyvolí toho, koho bude celý svůj život milovat. Měla by si snad vybrat vlkodlaka, jenž jí zlomil srdce, ale teď by dal cokoliv za to, aby ji získal zpátky? Anebo se rozhodnout pro elfa, který raději utekl před mocnou láskou, aniž by jí dal šanci? Všechno, co se Kylie v Údolí stínů naučila, by měla zúročit… teď, když její osud bude naplněn a srdce si konečně zvolí toho pravého.

Nebe v plamenech - Emmy Laybourne (Monument 14 II.)
Svět neskončil… Ještě ne.
V pokračování příběhu Monumentu 14 se skupina přeživších, donedávna uvězněných v supermarketu sérií ničivých katastrof, rozdělila ve dví. Většina dětí se v zoufalé snaze vydala opraveným autobusem na letiště v Denveru. Doufají, že se tam setkají se svými rodiči, budou odvezeni do bezpečí a zachrání svého umírajícího přítele.
Ale svět venku je temný a zaplavený nebezpečnými chemikáliemi, které mění lidi v krvežíznivá monstra, a ne všechny děti jsou ochotné nastoupit do autobusu. V útočišti, jež bylo již jednou narušeno, se snaží zbývající děti obnovit přátelství. Ale pokud se máte rozhodnout mezi životem a smrtí, láskou a nenávistí, komu můžete doopravdy věřit?




Pátá vlna - Rick Yancey (Páta vlna I.)
Po první vlně zůstala pouze tma. Druhé vlně unikli jen ti šťastnější. A třetí vlnu přežili ti, kterým štěstí uniklo. Po čtvrté vlně platí jediné pravidlo: nevěř nikomu.
Teď se blíží vlna pátá a po opuštěné dálnici prchá Cassie před Jinými, bytostmi, které jako lidé pouze vypadají. Jiní se potulují krajinou a zabíjejí na potkání; rozprášili poslední přeživší pozemšťany. Cassie věří tomu, že kdo zůstane sám, ten přežije. Pak se však setká s okouzlujícím a tajemným Evanem Walkerem, jenž je možná jedinou Cassiinou nadějí na záchranu jejího bratra – nebo dokonce jí samotné. Cassie si musí vybrat: mezi důvěrou a beznadějí, mezi vzdorem a kapitulací, mezi životem a smrtí. Vzdát se, nebo se sebrat a jít dál.





Láska bez scénáře - Tina Reber (Love I.)
Ryan Christensen neměl jiné přání, než být hercem. Ani v těch nejdivočejších snech si však nedokázal představit život, ve kterém by ho pronásledovaly fanynky a paparazziové a navzájem se o něj přetahovala všechna hollywoodská studia. Během filmování v malém městě na Rhode Islandu je nucen vyhledat v místním baru útočiště před davem vřískajících fanynek… a nalezne mnohem víc, než čekal.
Taryn Mitchellová má za sebou neúšpěšný vztah a došla k závěru, že bude nejlepší udržovat si od mužů bezpečnou vzdálenost. Když však Ryan vrazí do dveří jejího podniku, nemůže si pomoct, aby ji neuchvátil jeho humor a přitažlivý vzhled. Při pohledu na jeho sto osmdesát osm centimetrů výšky, blond vlasy, modré oči a neuvěřitelné tělo by každá dívka v Seaportu okamžitě omdlévala, ale Taryn není jako každá druhá.



Vydavateľstvo CooBoo:
Pustina - Moira Young (Krvavá cesta II.)
Saba doufala, že se její svět vrátí do normálu poté, co porazila Tontony a zachránila svého bratra Lugha. Všichni teď míří na západ za lepším životem a toužebně očekávaným setkáním s Jackem. Avšak nový, mnohem nebezpečnější nepřítel je na vzestupu a postupně buduje svou vizi nového světa, kde jeho odpůrci nemají co dělat. A jaká je vlastně pravda o Jackovi? Opravdu je tím, za koho se celou dobu vydával? A kam až je Saba ochotna zajít, aby dostala to, co chce?






Mé sladké šestnácté století - Rachel Harris (Mé sladké šestnácté století I.)
Cat Crawfordová má za pár dní oslavit své sladké šestnácté narozeniny. Ovšem to poslední, co si Cat přeje, je extravagantní narozeninová party organizovaná její temperamentní nevlastní matkou. Alespoň malou útěchou jí je plánovaný rodinný výlet do magické Florencie. A když ji při prohlídce tohoto úžasného města zavede zvědavost do cikánského stanu, ocitne se přímo… v renesanční Florencii. 
Na tomto výletu do šestnáctého století, vyzbrojena pouze batohem plným věcí z budoucnosti, se Cat setká se svými předky. A nejen s nimi, vždyť v této době je Florencie plná známých umělců, kteří právě tvoří svá vrcholná díla. A samozřejmě není nouze ani o pohledné renesanční ctitele… Avšak podaří se Cat najít cestu zpět do moderní doby, nebo se její italské dobrodružství promění v italské navždy?

BZRK Reloaded - Michael Grant (BZRK II.)
Celý BZRK včetně Noaha a Sadie je po poslední bitvě s dvojčaty Armstrongovými v troskách. Ve Vincentových roztříštěných vzpomínkách se skrývají děsivá tajemství. Broučák ovládl prezidentčin mozek, jenže hra s lidskou příčetností je velmi nebezpečná a následky se snadno vymknou kontrole. Navíc si Broučák nemůže dovolit dvojčata Armstrongova zklamat. Svět v nanu je pořád stejně děsivý a nevypočitatelný, ale zdi, za nimiž se ukrývá, se pomalu začínají hroutit. Co se za nimi objeví? A co bude, až se usadí prach?







Za zrcadlem - Alina Bronsky (Za zrcadlem II.)
Má dar.
Pronásledují ji.
Je tvoje matka.
A kdo jsi ty?
V životě patnáctileté Juli má všechno svá pravidla. Vybočovat je nebezpečné, kdo neodpovídá normě, toho sledují. Ale pak Julina matka zničehonic beze stopy zmizí a její otec se třese strachy. Juli postupně začne odhalovat všechna rodinná tajemství: Máma je jedna z mála víl, kterých se společnost Normality obává. Má totiž zvláštní schopnosti. Je Juli taky taková? Společně se svou novou kamarádkou Ksy a jejím bratrem Ivanem se vydá pátrat – po zmizelé matce, po zakázaném vílím světě a po pravdě o sobě samotné.



Vydavateľstvo Fortuna Libri:
Agnes - Hannah Kent 
Islandský příběh o touze a zradě
Děj se odehrává na Islandu, kde jsou lidské vztahy utvářeny nádhernou, avšak drsnou severskou přírodou, ale i každodenním tvrdým bojem o živobytí. Agnes Magnúsdóttir, mladá žena, je odsouzena za brutální vraždu svého pána a milence, a je poslána na izolovanou farmu strážníka Jóna Jónssona, aby zde čekala na popravu.
Jeho rodina je zděšená, že má poskytnout domov odsouzené vražedkyni, a zpočátku jí opovrhuje. Jen Tóti, mladý kněz, který se stane Agnesinou duchovní oporou, cítí při svých návštěvách odsouzené potřebu porozumět jí a pochopit, co se vlastně stalo.
Když však letní měsíce vystřídá zima a tvrdý farmářský život přinutí celou domácnost pracovat bok po boku, všichni blíže poznávají Agnes. Postupně se vynořuje její tragický příběh o touze a zradě a najednou vyplývá, že nic není tak, jak se na počátku zdálo.



Hříšné tajemství - L. Marie Adeline (S. P. O. L. O. K. II.)
Romantické, dobrodružné a sexem nabité pokračování jedné z nejžhavějších erotických sérií
Cassie Robichaudová se stále vzpamatovává z nedávného milostného zklamání. Vstoupí do služby záhadné organizace s názvem T.A.J.N.O.S.T.I., která pomohla probudit její nejhlubší sexuální fantazie. Nyní je řada na Cassie, aby vedla nejnovější kandidátku skupiny, Dauphine Masonovou, a pomohla jí roznítit její sexuální touhu a najít sebedůvěru pro nový vztah.
Obě ženy se pohybují na spletité cestě vášní a doufají, že objeví to, co skutečně chtějí od života a od lásky.





Vydavateľstvo Ikar:
Letní zahrada - Paullina Simons (The Bronze Horseman III.)
Závěrečný díl legendární romantické ságy, sledující osudy Taťány a Alexandra. Po letech odloučení se oba shledávají v Americe – zemi, o níž věřili, že se stane jejich novým domovem a ve které budou žít svůj společný sen a vychovávat syna Anthonyho. V ovzduší strachu a nedůvěry uprostřed studené války však na každém kroku cítí, že jsou zde „jen“ cizinci a že musí o své štěstí neustále bojovat. Jinak je dostihnou duchové minulosti...








Catherine - April Lindner 
Moderní zpracování slavného románu Na větrné hůrce Emily Brontëové. Catherine je už unavená z toho, jak se jí snaží každý vetřít do přízně jen proto, že její otec je majitelem slavného klubu The Underground na Manhattanu. Pak ale potkává nadaného, ale také velmi záhadného muzikanta Hence. Prvotní přátelství dvou mladých lidí rychle přeroste ve spalující romanci… Chelsea vždy věřila tomu, že její matka umřela náhle po krátké nemoci. Dokud nenajde dopis, který pro ni otec po léta schovával. Dopis od matky Catherine, z něhož vyplývá, že matka neumřela, nýbrž utekla. Zpáteční adresa na obálce – Klub The Underground.





Vydavateľstvo Knižní klub:
Boží schrána - Barbara Goldstein (Zapomenutý papež II.)
Z papežova pověření hledá florentská knihkupkyně Alessandra d’Ascoli v Jeruzalémě papyrus, který byl uloupen ve Vatikánu. Neví, že ji zloděj sleduje a usiluje jí o život. Rytíř-mnich Řádu Kristova, což jsou nástupci templářů, předtím zavraždil papežova archiváře, jenž vzácný dokument opatroval. V labyrintu pod Chrámovou horou teď pronásleduje Alessandru. Vzplane boj na život a na smrt.










Čas mezi námi - Tamara Ireland Stone (Čas mezi námi I.)
Středoškoláci Anna a Bennett se správně nikdy neměli potkat. Ona žije v roce 1995 v malém městečku poblíž Chicaga, on v roce 2012 v San Francisku. Bennett však disponuje zcela výjimečnou schopností: dokáže cestovat časem i prostorem. Tak se dostane i do Annina života a navzdory svému přesvědčení se do ní zamiluje. Jejich vztah se prohlubuje a Bennett postupně odhalí Anně všechna svá tajemství. Zákony času jsou však neúprosné a hrozí, že Bennett nebude moci zůstat v minulosti, do které vlastně nepatří. Podaří se Anně a Bennettovi přelstít neúprosný osud, nebo je čas rozdělí navždycky?






Hledání Aljašky - John Green
Románový debut dnes už známého Johna Greena je strhujícím vyprávěním o dospívání a hledání sama sebe. Šestnáctiletý Miles, posedlý sbíráním posledních slov významných osobností a touhou hledat „velké Možná“, je spíše outsiderem mezi svými vrstevníky. Jeho život získá zcela novou podobu, když přejde na internátní školu Culver Creek. Zde se rychle spřátelí se svérázným spolubydlícím a okouzlující, naprosto nepředvídatelnou Aljaškou Youngovou. Okamžitě je vtažen do světa, kde se porušují školní pravidla, pořádají různé večírky i provokace. Miles ožívá v dennodenním kontaktu s novými kamarády a stále víc miluje fascinující Aljašku. A tak vývoj směřuje k okamžiku, kdy se všechno nečekaně navždy změní... Živý, naléhavý a nekonečně dojemný příběh. Americkou knihovnickou asociací byl zařazen mezi deset nejlepších knih pro dospívající.



Tlukot křídel smrti - Paul Hoffman (Levá ruka boží III.)
Závěrečná část bestsellerové trilogie, navazující na Levou ruku Boží (Knižní klub, 2009) a Čtyři poslední věci (Knižní klub, 2011). Od okamžiku, kdy Cale zjistil, že jeho brutální vojenský výcvik má posloužit jedinému účelu - zničení největšího omylu Božího, tedy samotného lidstva -, pronásleduje ho tentýž muž, který z něj učinil Anděla smrti: papež vykupitel Bosco. Den zúčtování se blíží. Touha po pomstě Cala přivede zpátky ke svatyni vykupitelů - a k poslední konfrontaci s osobou, kterou na celém světě nejvíc nenávidí…








Ztracená knihovna - A. M. Dean 
Carletonovou univerzitou v Minnesotě otřese neuvěřitelná zpráva: profesor Arno Holmstrand, špičkový odborník na antické dějiny, byl zavražděn. Vzápětí objeví jeho mladá kolegyně Emily Wessová v hromádce s poštou podivný dopis napsaný Arnovou rukou. V tu chvíli netuší, že se nachází na začátku cesty za odhalením pravdy o legendární alexandrijské knihovně i o boji dobra se zlem, jež doprovází její osud. Zatímco se Emily vydává do Oxfordu a poté do Istanbulu po stopách bájné ztracené pokladnice vědomostí, obyvatele Washingtonu vyděsí série úkladných vražd několika členů vládní administrativy. Zločiny někdo zametá pod koberec. Někdo mocný a bohatý. Někdo, kdo nechce, aby pravda vyšla najevo. A klíč k pravdě drží v rukou Emily Wessová…

Dlouhé stíny - Leila Meacham 
Nový bestseller úspěšné spisovatelky, u nás proslulé fascinující rodinnou ságou Poselství růží, sleduje tři přátele v letech jejich dospívání až do ukončení studia na střední škole, kdy je několik tragických událostí hluboce poznamená a vzájemně vzdálí. Stáváme se svědky jejich úspěchů i porážek až do chvíle, kdy se po letech znovu shledávají.








Ztracená manželka - Alyson Richman 
Z předválečné Prahy až do New Yorku zavádí čtenáře mimořádně silný příběh velké lásky Lenky a Josefa, jejichž vztah měl nečekané rozuzlení. Úspěšný newyorský porodník stále sní o své první ženě Lence, která zůstala v nacisty okupovaném Československu. Lenka Maizelová žila v milující, dobře situované pražské rodině, a když se dostala na Akademii výtvarných umění, splnil se jí životní sen. Zvláště od chvíle, kdy se zamilovala do nadějného studenta medicíny Josefa, s důvěrou hleděla do budoucnosti. Jenže napětí v Československu narůstalo a báječný život v předválečné Praze se změnil v noční můru ghett a koncentráků. Jaký byl osud malířky Lenky? Svede osud dávnou dvojici opět dohromady?







Vydavateľstvo Fantom Print:
Polibek hříchu - Keri Arthur (Strážkyně Riley Jenson II.)
Svět Riley Jensonové je plný nebezpečí a vášně – od záře melbournských mrakodrapů až po pulzující noční kluby. Atraktivní vlkodlačka s kapkou upíří krve v žilách pracuje pro organizaci, jejímž úkolem je dohlížet na bezpečnost nadpřirozených ras. Když se však probudí v opuštěné uličce, nahá a potlučená, ví jen jedinou věc: že jí jde o život.
Za několik okamžiků se Riley střetne s tím nejvíce sexy mužem, jakého kdy viděla: svůdným Kadem s ocelovými svaly, který svádí svůj vlastní boj o život. Riley, kolem níž se stahují staří milenci i nepřátelé, ví, že ji pronásleduje nový druh zločince. V její krvi se totiž skrývá tajemství, které může stvořit dokonalého bojovníka: pokud ovšem přežije vlastní nebezpečné tužby…



Vydavateľstvo BBart:
Podvedený anděl - Melissa De La Cruz (Čarodějky z East Endu III.)
Mladí, krásní, bohatí… nesmrtelní
Poté, co odhalila tajemství rodu Van Alenů, utekla Schuyler se svou zakázanou láskou
Jackem do Florencie. Čeká je úkol, k jehož splnění je Schuyler vyvolená: najít a ochránit zbývajících pět bran, jež stojí mezi zemí a Luciferem. Došlo k únosům upírů a jejich věznitelé hrozí, že je upálí zaživa – v přímém přenosu na internetu, aby to viděl celý svět. Na pomoc přichází šanghajská venatorka Deming Čen, která se pokusí
komplikovaný případ rozmotat, než zabijáci znovu zaútočí. V této nelehké době mladí
upíři objeví smrtící tajemství, pravdu, kterou poprvé odhalila Schuyleřina matka v době renesance, ale po staletí se o něm nikdo nesměl dozvědět. Osud nakonec dovede Schuyler ke strašnému rozhodnutí, které určí, po jaké cestě se bude ubírat její
srdce…

Bezcité - Sara Shepard (Roztomilé malé lhářky VII.)
Nikdy nevěřte krásné dívce s ošklivým tajemstvím 
Čtyři krásky dovedou vyprávět hrůzostrašné příběhy. 
Nejprve Emily, Aria, Hanna a Spencer svorně tvrdily, že za domem v lese objevily mrtvolu. Jenže tělo zmizelo beze stopy. Později se tentýž les ocitl v plamenech. A holky? Zase přísahaly: viděly tam prý někoho vstávat z popela. Někoho, kdo je podle všeho dávno mrtvý. Dívky se nepoučily a dál si hrají se sirkami. 
Možná řeknete, že jsem bezcitná, ale je jen otázkou času, kdy tenhle čtyřlístek někdo sejme nadobro. Upřímně, jakou cenu má holka, která jen budí zbytečný rozruch? Podle mě nevelkou…





Vydavateľstvo Domino:
Tajemství Elly a Michaela - Jessica Sorensen (The Secret I.)
Chtěla se stát někým jiným. A on chtěl, aby zůstala stejná jako dřív… Ella dříve nosila srdce na dlani, bylo jí všude plno a zvysoka kašlala na všechna pravidla. Pak ale nastoupila na vysokou a udělala za dřívějším životem tlustou čáru. Stala se z ní nová Ella, která dělá, co se od ní čeká, je smířlivá a pečlivě skrývá všechny své problémy. 
Jenomže se blíží prázdniny a Ella nemá kam jet. Leda domů. A tam hrozí, že všechno, co v sobě tak pečlivě pohřbila, znovu vyplave na povrch. Zvláště když vedle bydlí Michael. Je chytrý, sexy a sebevědomý. Dokáže se Elle dostat pod kůži jako nikdo jiný. Ví o ní všechno, zná její nejtemnější tajemství. Odjakživa ji miloval a teď je odhodlaný probudit v ní znovu takovou Ellu, jaká byla dřív. A je ochoten pro to udělat cokoli…




Život té druhé - Adele Parks 
Opravdu si myslíte, že ostatní mají lepší život než vy? Sestry Evergreenovy byly už od dětství jako voda a oheň. A zůstalo jim to doposud: Martha je vdaná, má dokonalý dům, milovaného manžela, dvě děti a vede spořádaný život, jaký si vždycky představovala. Naproti tomu Eliza bydlí v jednopokojovém bytě s přítelem, který je sice hrozně moc sexy, ale… ale to je asi tak všechno dobré, co o něm může říct. Jinak je nespolehlivý, nepořádný a především nedospělý.
A tak ho jednoho krásného dne Eliza opustí. Shodou okolností to udělá přesně ve chvíli, kdy Marthu opustí její manžel. A teprve tehdy začnou mít obě sestry pocit, že se ocitly na jedné lodi. A co víc: že můžou ochutnat předchozí život té druhé, který jim najednou připadá mnohem lákavější než ten, jaký každá z nich vedla doposud. Martha najde odvahu navázat vztah, na jaký by se nikdy neodvážila ani pomyslet: vášnivý a nespoutaný. Eliza si naopak hýčká partnerství s mužem, který jí nabízí stálost a jistotu. Možná jim ta změna přinese konečně štěstí. Ale taky možná zjistí, že když jdeme proti vlastní podstatě, lásku to jenom komplikuje.

Vydavateľstvo Moba:
Utajená mise - Will Hill (Department 19 I.)
Život Jamieho Carpentera už nikdy nebude jako dřív. Jeho otec je mrtvý, matka nezvěstná a jen on sám byl zachráněn nesmírně mohutným mužem jménem Frankenstein. Jamie je odvezen na Oddělení 19, kde je zařazen do utajené organizace zodpovědné za kontrolování nadpřirozena. Oddělení 19 nás provede skrze historie po celé Evropě, ale i dále – z dlážděných uliček viktoriánského Londýna až do New Yorku z doby prohibice, z ledových pustin arktického Ruska až do zrádných hor Transylvánie. 
Zčásti moderní thriller a zčásti klasický horor je plný záhad a bojů a přináší takovou míru napětí, že knížky s Darrenem Shanem vedle něj vypadají jako romantická komedie.




Vydavateľstvo Jota:
Snová horečka - Karen Marie Moning (Horečka IV.)
Možná mi ukradli minulost, ale nikdy nedopustím, aby mě připravili o budoucnost.
Zeď, jež odedávna oddělovala svět Dananů a lidí, se zhroutila a Bojovníci tmy se dostali ze svého mrazivého vězení. MacKayla Laneová uvízla ve smrtelné pasti. Dostala se do spárů Pána a vládce, jenž ji připravil o paměť, takže neví, kdo je: jediná žijící vidoucí schopná najít starodávnou knihu tajemných kouzel Sinsar Dubh, klíč k nadvládě nad oběma světy.
Osamocena bojuje o svou vlastní duši, a přestože se jí daří tuhle bitvu vyhrát, je to jen první krok na dlouhé cestě. Bojuje s Danany a zabředá do vnitřních sporů záhadné sekty vidoucích. Netuší, komu může věřit a kdo se ji pouze snaží využít. Ztrácí se v nepřehledném světě Dananů, kde nic není takové, jak se zdá.
Jak se v něm vyznat, když se nevyzná ani sama v sobě?

Vydavateľstvo Brána:
Popel půlnoci - Lara Adrian (Půlnoční rasa VI.)
Popel půlnoci je šestým pokračováním milostné ságy Půlnoční rasa. Na pozadí dramatických událostí, odehrávajících se v tajemném světě upírů se rozehrává příběh plný vášně, zrady a nečekaných zvratů.
Osamělý a zoufalý Andreas Reichen je pevně rozhodnutý krvavě pomstít vyvraždění všech svých blízkých, které má na svědomí mocný a nemilosrdný upír Wilhelm Roth. Nezastaví se před ničím a neváhá přitom využít ani svou bývalou milenku Claire jako nic netušící figurku v této smrtící hře.






Vydavateľstvo Fragment:
S hlavou v oblacích (pejru) - Kateřina Petrusová 
Stačí okamžik a váš život může být vzhůru nohama! Něco o tom ví i Markéta, kreativní ředitelka malé reklamní agentury, které víkend v jižních Čechách změní život. Kam se poděla profesionálka z města, která to má v hlavě srovnané? Pár sebevíc příjemných chvil na vesnici po boku typického "vidláka" přece nemůže změnit celý pohled na svět! Nebo snad ano?...










Hunger Games - komplet box - Suzanne Collins 
Světový fenomén Hunger Games přináší novinku! Kompletní vydání všech tří dílů poprvé v luxusním dárkovém boxu.
Začtěte se do poutavého vyprávění Katniss Everdeenové a nechte se strhnout příběhem lásky a touhy po přežití ve světě plném útlaku a nesvobody.
Exkluzivní vydání s filmovou obálkou!









Vydavateľstvo Plejáda:
Hořící kříž - Diana Gabaldon (Outlander V.)
V tomto díle Brianna a Roger vychovávají společně syna Jemmyho a připravují se na sněm skotských klanů, na němž se má konat i jejich právoplatná svatba.
Jamie již dříve využil nabídky guvernéra a získal do svého vlastnictví rozsáhlé pozemky, na které přivádí své druhy z dřívějších dob, aby je společně osídlili. Potýkají se přitom s divokou přírodou, indiány i každodenními starostmi v hospodářství a domácnosti.
V roce 1771 ale přichází povolávací rozkaz, v němž guvernér vyzývá pány, aby svolali své muže a připojili se k armádě. Jamie proto sestaví kříž z borového dřeva a vkládá jej do ohně, protože ohnivý kříž je skotským symbolem pro svolání mužů do bitvy.
A zatímco ostatní jen mlhavě tuší, tři návštěvníci z doby daleko budoucí už s jistotou ví, co nadchází…

Vydavateľstvo Práh:
Objetí - Jessica Shirvington (Violet Eden I.)
Violet Edenové se v den jejích sedmnáctých narozenin převrátí život naruby. Je čas, aby zjistila, kým ve skutečnosti je. Její přítel ji zradí. Její nepřítel jí zachrání život. Bude se muset rozhodnout, jak velkou oběť je schopná přinést, čeho se dokáže vzdát pro dar, jenž jí byl přisouzen bez její vůle.
Nebezpečně vzrušující a temný příběh Objetí je prvním dílem úspěšné tetralogie o dobru a zlu, o vábení touhy a možnosti volby. Violet se nečekaně ocitá jako ústřední bojovník v odvěké válce mezi padlými anděly a ochránci lidstva. Sama o takovou válku sice nestojí, ale svůj život postavila na dvou pravidlech: neutíkat a nevzdávat se. Stane se z ní Grigori, nebo podlehne vábení temnoty? Projde rituálem objetí, aby navždy zavřela dveře za svým dosavadním životem a vrhla se do neznáma? Na jejím rozhodnutí nezávisí jen její život, ale i osud nic netušícího lidstva.

Vydavateľstvo Rozmluvy:
80 dní bavy naplnění - Vina Jackson (80 dní III.)

2 komentáre:

  1. Je tam veľa dobrých, ale najviac sa teším na horečku 4, do vtedy si však chystám prečítať trojku :D Aj ďábel nosí prádu ma dosť zaujalo. Film som videla asi sto krát, možno dám jednu šancu aj knihe :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Samé úžasné knihy! :) Nejvíc se těším na Letní zahradu :)

    OdpovedaťOdstrániť