nedeľa 1. decembra 2013

Mesačná chvastačka (október + november 2013)

Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrnuje knihy požičané, ukradnuté, 
učebnice a podobné zlo. :)

***

1) KÚPENÉ KNIHY

Po väčšej pauze sme opäť navštívili knižný outlet v Zlíne a opäť sa nám podarilo uloviť skvelé kúsky za skvelé ceny. Avšak neuvidíte všetky moje úlovky, pretože väčšiu časť mi donesie až Ježiško. ;) Za svoje (zarobené) peniaze som si kúpila tieto 4 úžasné knihy, z ktorých mám veľkú radosť. Měděného jezdca som tam nemohla nechať a skákala som až po strop, keď som ho tam našla. A potom som skákala až nad strop, keď som zbadala tú cenu! Knihu Jsem roztříštěná som už čítala, v slovenčine, ale konečne ju už môžem zaradiť do svojej knižnice. Pripomína mi to, že potrebujem aj ďalší diel, pretože som zvedavá, ako to pôjde ďalej. Ďalšou knihou je Dokonalý sen, ktorý u nás, bohužiaľ, nevyšiel, takže síce mám opäť sériu v rozličných formátoch, ale aspoň mám. A poslednou knihou je kniha Tajné deníky slečny Mirandy Cheeverové, ktoré mi odporučila sestra a nad ktorými som neváhala, pretože z vlastnej skúsenosti viem, že Julia Quinn píše skvelé knihy.


2) KNIHY NA RECENZIU
Za posledné dva mesiace som nadviazala viaceré spolupráce, za ktoré som veľmi, veľmi vďačná. Prvé vydavateľstvo je Hydra, od ktorého som dostala na recenziu hneď štyri knihy - Sklený vrch, Lokaj, Šťastlivec a Vlčí brat. Zatiaľ som prečítala len knihu Vlčí brat (recenzia tu) - za posledné mesiace čítanie dosť flákam - a celkom sa mi páčila. Šťastlivca mám práve rozčítaného a zatiaľ to nie je môj šálok kávy, ale uvidíme, čo to bude ďalej.  


Od Fragmentu som dostala na recenziu dve knihy - Búrka a Serafína. Obe som už prečítala a obe sú už zrecenzované na blogu (tu a tu). Serafína bola výborná, ale na 5* mi v nej niečo chýbalo, uvidíme, čo prinesie druhý diel. Búrka ma nadchla a jednoznačne mi sadla, takže pre mňa to je jedna vynikajúca kniha. 
Od vydavateľstva Ikar som dostala Citadelu, taktiež prečítaná a zrecenzovaná (tu).
A nakoniec tu máme nadviazanie spolupráce so spoločnosťou Albatrosmedia a prvú knihu od nich - Svůdné zlo (tu). Táto kniha sa mi takisto veľmi páčila a nemôžem sa dočkať ďalšej časti (a viac Kaidana). 

Všetkým vydavateľstvám chcem veľmi pekne poďakovať za všetky krásne knihy, ktoré som za dva mesiace dostala. :)


3) KNIHY, KTORÉ SOM DOSTALA
Ani október a november nie sú výnimkou, a aj za tieto mesiace som od sestry dostala tri knihy. Prvé dve sú zo série Airhead (1. a 3. časť), ktoré mi dokúpila k druhej časti, ktorú som už mala doma.  Prvý hrob napravo je kniha, ktorú som dostala za prekonanie 10 000 návštev na blogu, takže vlastne sa musím poďakovať nielen sestre (:-*) ale aj vám, pretože hlavne vďaka vám som dostala túto knihu :).


Celkovo mi pribudlo 15 krásnych kníh: 

Ellie

6 komentárov:

  1. Perfektné kúsky :) Supermodelku závidím, tiež mám doma akurát dvojku :) Ale jednotku som čítala :) Roztrieštená aj Zlomená sú super, takisto sa mi moc páčilo Svůdne zlo a na Búrku, Dokonalý sen a Lokaja sa chystám... Serafína sa mi nepáčila :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som bola tiež veľmi šťastná, keď som si doplnila celú modelku, lebo knihy od Meg mám rada všetky :)

      Odstrániť
  2. Náhodou Štaslivec je výborná kniha. Medený jazdec a Serafína sú tiež skvelé knihy, Prvý hrob napravo ma však až tak neoslovil. Ináč gratulujem k tejto peknej hromádke nových kníh :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ešte som len na začiatku, takže uvidím, ako sa mi to nakoniec bude páčiť. Zatiaľ som z toho...zmätená :D Ďakujem : )

      Odstrániť