štvrtok 23. októbra 2014

Mačací gén (Recenzia)

Autor: Thomas Brezina
Originálny názov: Katie Cat
Vydavateľstvo: Fragment 2014
Séria: Katie Cat
Diel: 1/2
Počet strán: 320
Žáner: YA, fantasy
Moje hodnotenie obálky: 2/5

Anotácia:
Prinášame vám vynikajúci román populárneho autora Thomasa Brezinu o výnimočnom dievčati s nevšednými schopnosťami.
Katie práve oslavuje svoje pätnáste narodeniny a spočiatku je všetko tak, ako má byť. Zrazu sa však objaví čudesný balíček, ktorý zmení Katin život. Rodičia, údajne už osem rokov mŕtvi, posielajú Katie varovanie: „Si iná ako ostatní! Taká iná, že to musíš skrývať!“
Keď sa na ostrove stane zločin a nad vchodovými dverami Katinej rodiny sa objaví červený nápis Vrahovia!, nastane čas, aby začala Katie využívať svoje neobyčajné schopnosti, o ktorých dovtedy ani len netušila.

***

Túto knižku, ešte v prvom vydaní pod názvom Mačacie dievča, som čítala už naozaj dávno, ale viem, že sa mi veľmi páčila a bola som z nej nadšená, rovnako ako z ďalších troch autorových kníh, ktoré som čítala  - Nový začiatok, Princezná Pia a Dotyk anjela (dúfam, že som nesplietla názvy).

Keď som zistila, že sa chystá druhé vydanie, veľmi som sa potešila, pretože tieto knihy  som chcela všetky doma, ale bohužiaľ, nemohla som ich nikde zohnať. Ale teraz sa môžem konečne tešiť z toho, že mám doma aspoň jednu.

Mačací gén je kniha, ktorá je určite pre trochu mladších čitateľov, ale mne to absolútne neprekážalo. Síce som z nej bola odrovnaná tak, ako prvýkrát, ale nič to nezmenilo na tom, že sa mi stále rovnako páčila a jej čítanie som si veľmi užila.

Všetky knihy od Brezinu patria k tomu najlepšiemu, čo som v detstve prečítala a ich kvalita sa nezmenila tým, že som trochu vyrástla. Asi navždy budú patriť ku knihám, ku ktorým sa vždy rada vrátim. Pred druhým čítaním tejto knihy som si myslela, že si absolútne nič z deja nepamätám. Ale po chvíľke som si spomenula, o čom približne kniha bola, čo však neznížilo môj záujem si ju prečítať ešte raz. Vo všeobecnosti mám rada re-readingy, a keď je to kniha, ktorú mám naozaj rada, je to o to lepšie.

Neviem, či patríte k tým šťastným, ktorý mali možnosť si túto knihu prečítať ešte v prvom vydaní, ale ak nie, rozhodne to napravte a pustite sa do nej aj teraz. Možno vás už nenadchne tak ako pred 5 rokmi, ale určite stojí za prečítanie. Je plná akcie a príbeh, napriek tomu, že je pomerne jednoduchý, je napísaný skvelo a výborne sa číta. Ak hľadáte nejakú dobrú oddychovku, Mačací gén je tou správnou voľbou. Ja sa už teraz teším na ostatné knihy, ktoré si takisto rada prečítam ešte raz. :)


Moje hodnotenie:



Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Fragment.
Knihu si môžete kúpiť tu

Ellie

1 komentár: