piatok 30. januára 2015

Mesačná chvastačka (január 2015)


Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
 učebnice a podobné zlo. :)

***
Knihy, ktoré som si kúpila
Sestra na mňa vždy pamätá a nikdy mi nezabudne pozerať knihy za dobrú cenu, o ktorých vie, že by som ich chcela. Takýmito dvoma kúskami sú aj India Place a Posledný list od milenca. Od Jojo Moyes som tento mesiac prečítala Dievča, ktoré si tu zanechal a tak sa mi tak zapáčila, že som si dokúpila aj ďalšiu. India Place je z mojej obľúbenej série Dublin Street a je to 4. diel. Zatiaľ som čítala len prvé dva, ale tretí - Jamaica Lane uvidíte v ďalšej chvastačke, takže potom sa do oboch pustím. 

Určite ani vám neušli knižné výpredaje. My sme opäť viaceré využili a objednali sme si naozaj obrovské množstvo kníh. Ja som si kúpila sériu od J. R. Ward - Padlí andělé. Aj keď obálky to má príšerné, myslím, že sa mi to bude páčiť a za to skvelú cenu som to tam nemohla nechať. Ďalej som si doplnila sériu V říši Lorů. Prvé dva diely som už mala dávnejšie a teraz ju už mám kompletnú. (A ani si neviete predstaviť ako veľmi ma rozčuľujú tie obálky, pretože prvý diel - Hlad jako žádný jiný - má nielen úplne iný design obálky než zvyšné 4, ale dokonca má aj trochu iný formát!! Ak niekto máte túto sériu doma, tiež vás to tak rozčuľuje alebo je to len môj prípad?) 


Ďalšími knižkami, ktoré mi pribudli do mojej knižnice sú dve dystópie Dech a Tak padne náš svět, ďalej kniha Mezi zlodeji, o ktorej veľa neviem, ale nahovorila ma na ňu sestra. Rovnako to platí aj pri knihe Odveď mě domů a Zlomená srdce som si chcela už veľmi dlho prečítať. 


No a to najkrajšie opäť nakoniec. Doplnila som si aj moju poličku klasík. Konečne vlastním svoju Janu Eyrovú, ktorú si plánujem čo najskôr aj prečítať. Krásnej obálke som neodolala ani pri knihe Dekameron, ktorá bude asi trochu náročnejšia na čítanie, ale aj tak sa na ňu teším. Ako milovníčka dystópií som nemohla obísť ani tú prvú  - 1984. A na zvyšné dve - Hrbáč a Šarlátové písmeno sa už veľmi teším. 


Knihy, ktoré som dostala
V Knižných chvíľkach ste sa mohli dočítať, že som tento mesiac mala narodeniny. A aké by to boli narodeniny bez knižiek, že? Tento rok som bola naozaj veľmi prekvapená, pretože som dostala dve nádherné knihy, o ktorých som už musela napísať, pretože mi spravili naozaj veľkú radosť. Sú to teda Hra o tróny a Čistý. Predpokladám, že obidve sa mi budú veľmi páčiť a tak mi neostáva nič iné, len čakať na ďalší sviatok, aby som dostala aj ďalšie diely. 


Recenzné výtlačky
Od vydavateľstvá Ikar som tento mesiac dostala dve knižky. Dievča, ktoré si tu zanechal bola v podstate kniha ešte za december, ale keďže sa odsunulo vydanie, dostala sa ku mne až v januári. Bola to naozaj skvelá kniha a už teraz sa teším na ďalšie autorkine diela. Kráľovná Tearlingu ma veľmi milo prekvapila a som zvedavá, ako sa séria bude ďalej vyvíjať. Ak sa chcete dozvedieť viac, obe knihy sú už zrecenzované na blogu. 


***
Tento mesiac mi pribudlo 22 kníh.
Ellie

14 komentárov:

  1. Ja tiež nemám rada, keď niektorý diel vyzerá inak než ostatné. Aj tie knihy od Jojo Moyesovej mohli byť rovnako vysoké, však? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda mohli, ale tam ma to nerozčuľuje až tak, lebo to nie je séria, ale mám takých kníh viac (napr. séria Naprieč vesmírom, Dokonalý pár, atď., atď.), pri ktorých ma pohľad na ne až bolí :D

      Odstrániť
  2. Krásne kúsky.Mne tiež tento mesiac pribudli Hry o tróny a veľmi sa na knihu teším. Odveď me domu si tiež chcem prečítať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja už som veľmi zvedavá na obe (teda na všetky :D ) :)

      Odstrániť
  3. Panejo, já jenom zírám :D 22 knih za měsíc, to je opravdu slušná nadílka, garuluju! :) Některé bych hned brala! Hlavně Odveď mě domů :) Těším se na recenze!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! :) Skús pozrieť, na internete boli (neviem či ešte stále sú) za skvelé ceny :)

      Odstrániť
  4. Naozaj veliká kopa!!! :O Krása.
    Kráľovnú Tearlingu práve čítam, zatiaľ sa mi páči, je zaujímavá. :) A Wardovej anjeli sú pre mňa úžasná séria, už sa teším na 6. diel. :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tak to je opravdu super nadílka! Akorát nechápu, kde na takové množství bereš peníze :D Já v lednu skoro nic nového nemám, ale vůbec mi to nevadí, protože musím dočítat ještě ty z roku 2014 :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popri škole mám brigádu a takmer vždy ide väčšina peňazí na nové knižky, takže odtiaľ beriem peniaze :) A toho by som sa aj ja mohla držať, že dokedy neprečítam tie, čo mám, nové si nekúpim, ale... asi to nepôjde :D

      Odstrániť
  6. Jéé, to je opravdu velká hromada, musím uznat, že ti spousty knih závidím. Já si za měsíc nikdy tolik knih nekoupím, ale hodně navštěvuji naši městskou knihovnu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To aj ja, akurát mi príde, že do našej až tak často nedopĺňajú novinky, ale aj tak vždy odtiaľ odídem s veľkou kopou :)

      Odstrániť
  7. Wow, toľko kníh! :) Kráľovnu Tearlingu a Hrbáča by som chcela, tak daj potom vedieť, ako sa ti knihy páčili. :)

    OdpovedaťOdstrániť