piatok 2. januára 2015

Vianočná chvastačka (december 2014)


Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
 učebnice a podobné zlo. :)

***

V decembri som okrem vianočných darčekov nekupovala žiadne knihy, a tak sa v chvastačke tento mesiac objavia "len" knižky, ktoré som dostala pod stromček. Ja som podarovala Zimní príběh sestre a S láskou, Rosie kamarátke. A čo som teda dostala ja? 

***

Nabíječa som už veľmi dlho chcela a konečne som ho aj dostala. Už som ho stihla aj prečítať a môžem povedať, že ma absolútne nesklamal a ohodnotila som ho 5 hviezdičkami. Krásnych som takisto chcela už dlho, ale veľmi ma mrzí, že Slovart túto sériu nedovydáva. Ďalšou druhou časťou je Jednou nohou v hrobě a nemôžem sa dočkať, kedy sa pustím do tejto série. Záhadná snúbenica je historický román, Otrok vášní má naozaj nádhernú obálku a Náhdelník lady Catherine bola poslednou prečítanou knihou v roku 2014. 


Na Počátek sa už veľmi teším a myslím si, že ma nesklame. Rovnako, ako ma naživo nesklamala ani obálka - je ešte stokrát krajšia, ako na obrázku. O Soumraku království som od sestry počúvala už veľmi dlho, a tak som sa naň vrhla a zistila som, že mala pravdu. Je to naozaj skvelá kniha a dúfam, že sa k pokračovaniu dostanem čo najskôr. 


Dřív než půjdu spát vyzerá veľmi dobre a teším sa na túto knihu, ale film si asi tak skoro nepozriem, pretože naozaj neznášam Colina Firtha, ktorý sa, bohužiaľ, nachádza aj na obálke. A neviem, čo mám čakať od knihy Julie a Romeo, ale myslím, že to bude skôr vtipné než tragické.


Nasledujúce tri knihy sú z vydavateľstva CooBoo. Zelená jako smaragd mi ako posledná chýbala do série Diamanty. Pravda o večnosti je ďalšou knihou od Sarah Dessen a už je treťou knihou od tejto autorky, ktorú vlastním. Veľmi ma potešila aj kniha Jsem rozohněná, aj keď Ježiško akosi pozabudol, že mi chýba aj druhá časť.


***
Za december mi pribudlo 13 kníh. 

Ellie

3 komentáre: