pondelok 25. júna 2018

Mesačná chvastačka za apríl 2018

Apríl je síce už dávno za nami, ale ja sa až teraz dostávam k jeho sumarizácii. Verím, že nielen ja, ale aj vy si robíte knižné zásoby na teplé, letné mesiace. Momentálne som opäť narazila na nejaké knižné výpredaje, z ktorých si vyberám knihy, ktoré už dlhšiu dobu unikajú môjmu nákupnému košíku. Menší výpredaj hlási aj český Baronet, ktorý ma niektorými knižkami veľmi potešil. Takže už asi tušíte, že nielen tá májová, ale aj júnová chvastačka bude opäť plná krásnych kníh.


Na recenziu mi dorazil z Ikaru Nočný vták. Veľmi dobrá detektívka alebo možno skôr thriller. Teším sa na ďalšie knihy od tohto autora, ktorých sa, verím, dočkáme čoskoro. Z Albatrosmedia dorazili hneď dva balíčky. Jeden zabudnutý a jeden aktuálny. Určite najkrajšou knihou, ktorá by nemala ujsť Vašej pozornosti sú Príbehy na dobrú noc pre rebelky. Nádherne spracovaná knižka pre všetky dievčatká, slečny, ženy, ktoré majú rady hrdinky a majú veľké sny. 


Z tejto krásnej nádielky mám už všetky knihy poctivo prečítané a zrecenzované, takže ak by ste chceli poznať môj názor na niektorú z nich, určite ich na blogu nájdete. Jednoznačne ale najväčším prekvapením bolo Město světců a zlodejů, o ktorom som veľa toho nezachytila a podľa mňa by si táto kniha zaslúžila oveľa väčšiu pozornosť! A úplnou jednotkou je, samozrejme, Dvůr křídel a zmaru od Sarah J. Maas. Táto autorka to s perom skrátka vie! 


Z Levných kníh som si zaobstarala posledný diel série od Fiony Paul. Prvý som čítala už dosť dávno a vôbec si ho nepamätám, ale viem, že sa mi páčil. A keďže teraz túto sériu mám kompletnú, môžem sa do nej pustiť odznova. Do Pestrej rady som doplnila Nájemníkov pana Moonblooma a od CooBoo knihu Tím všechno začíná. Verím, že to bude príjemná letná oddychovka. Tiež dopĺňam Chrisa Cartera a stále očakávam aj ten druhý zabudnutý diel, ale stále nič...


Na Megaknihách som spravila trošku väčšiu objednávku a vyskúšala som prvé diely zo sérií. Od Louise Pennyovej - Zátiší a od Tima Weavera - Hon na mrtvého. Podľa toho, ako sa mi budú páčiť, pôjdem aj do ďalších dielov. Dokúpila som aj Neapolskú ságu a vybrala som si ďalšiu knihu od Absyntu - Amerikánku. Česká obálka je síce krajšia, ale v slovenčine sa mi predsa len bude asi ľahšie čítať a zároveň mám z tejto edície vo wishliste aj iné tituly, tak nech sa mi v knižnici k sebe krásne hodia :) Víkend s panem Darcym dopĺňa moju zbierku "Všetko, čo sa týka Jane Austenovej je skvelé a musím mať" a pokukujem aj po ďalších z tohoto vydavateľstva. Všetky (zatiaľ sú teda, myslím, štyri) vyzerajú roztomilo a zaujímavo.


Na thrillery od Domina som počula zatiaľ len chválu, takže som sa rozhodla, že ich vyskúšam. Co zbylo z mojí sestry; Poslední paní Parrishová a Jepice - trojica mojich favoritov z ich tohtoročného edičného plánu. Verím, že nesklamú. 

Čítali ste nejaké z týchto kníh? Ako sa Vám páčili? Prajem krásne slnečné dni....
Ellie

3 komentáre:

  1. Krásne kúsky. Na Baronet a jeho vypredaj som tiež pokukovala ale zatiaľ sa držím :D S tohto som čítala Amerikánku v češtine no bohužiaľ nedočítala som ju ale premýšľam že jej možno dám znova šancu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Možno skús Amerikánku neskôr. Ja som ju síce ešte nečítala, ale mám pocit, že by bola škoda túto knihu nedočítať. Som zvedavá, či sa nakoniec pri Baronete udržíš :) Ja som zatiaľ tiež bez objednávky, ale dnes si už k tomu sadnem a niečo pekné vyberiem :) Maj sa krásne... :)

      Odstrániť
    2. Neni zač.Je aj možnosť že som ju proste čítala v zlom čase,možno jej dám opäť šancu.také knihy by sa mali čítať.No ešte sa držím,brusím si zúbky na jednu knihu čo ma vyjsť budúci mesiac :)

      Odstrániť