piatok 22. marca 2013

Na Slovensku vyjde v apríli:

Vydavateľstvo Plus:
Prázdne miesto - J. K. Rowling
Pagford je zdanlivo idylické anglické mestečko s dláždeným námestím a starobylým opátstvom, no za peknou fasádou zúri tichá vojna. Bohatí zápasia s chudobnými, tínedžeri s rodičmi, manželky s manželmi, učitelia so žiakmi. Pagford rozhodne nie je taký, ako sa na prvý pohľad javí. Prázdne miesto, ktoré ostane v mestskej rade, sa zakrátko stane spúšťačom najväčšej vojny, akú kedy mesto zažilo. Kto bude triumfovať vo voľbách sprevádzaných vášňami, pokrytectvo a nečakanými odhaleniami? Brilantne napísaná kniha, ktorá je autorkiným prvým románom pre dospelých čitateľov zároveň núti k premýšľaniu a na každej svojej stránke znovu a znovu prekvapuje.

Vydavateľstvo Ikar:
Tieň noci - Deborah Harkness (Čas čarodejníc II.)
V predchádzajúcom diele Príbeh čarodejnice sa oxfordská vedkyňa Diana Bishopová a vzdelaný upírí genetik Matthew Clairmont, dve nadprirodzené bytosti, ocitli uprostred boja o stratený začarovaný rukopis Ashmole 782. Napriek odvekému tabu sa navzájom priťahujú a pri objavovaní čarami spútaných Dianiných schopností sa spoločne vydajú na cestu v čase. Druhá kniha trilógie zavedie Dianu a Matthewa do alžbetínskeho obdobia v šestnástom storočí. Nádejná čarodejnica sa zoznámi nielen s členmi mysterióznej Školy noci, ale aj s mnohými ďalšími historickými osobnosťami. Stretnutia s dávnou minulosťou sú miestami až bolestné, no Diana sa nevzdáva a tvrdošijne hľadá niekoho, kto by jej pomohol nájsť kľúč k porozumeniu čarodejníckeho dedičstva. S Matthewom pritom usilovne pátrajú po Ashmole 782, no keď sa okolo nich začne sťahovať sieť temnej minulosti tisícpäťstoročného upíra, vydajú sa na úplne odlišnú cestu. V Tieni noci Harknessová opäť spriada bohatú a skvostnú tapisériu utkanú z alchýmie, mágie a histórie. Ľúbostný príbeh plný krvi, vášne a zauzlených vlákien minulosti prináša v zaujímavo vykreslenej časovej slučke strhujúci čitateľský zážitok. 

Kľúč - Simon Toyne (Zasvätený II.)
V starovekom tureckom meste Rumy leží v nemocnici na izolovanom oddelení americká novinárka Liv Adamsenová a uprene hľadí na vybielené steny. Sú rovnako prázdne ako jej pamäť. Vie, že vošla do majestátnej Citadely, vybavuje si však len temnotu, čo ju tam obklopovala. Cíti, ako sa v nej čosi hýbe a šepká jej, že je kľúčom. Ale kľúčom od čoho? Po sýrskej púšti sa ako duch pohybuje neznámy žoldnier. Duchom ho aj prezývajú. Práve jemu by Liv mohla odhaliť jedno najkľúčovejších tajomstiev ľudstva. Pre bratstvo v Citadele – práve teraz prekliate smrteľnou nákazou – predstavuje Livin návrat jediný spôsob prežitia. Mocná frakcia v Ríme sa jej desí, lebo bezprostredne ohrozuje budúcnosť katolíckej cirkvi. Liv uteká pred prenasledovateľmi naprieč kontinentmi a vôbec nechápe, do čoho sa zamotáva. Obracia sa na jediného človeka, ktorému dôveruje, na charitatívneho pracovníka Gabriela Manna. Na spoločnej ceste dospejú k hrozivému objavu. Ten ich znovu rozdelí a svet sa zmení naveky.

Seduktor - Sofia Vitalle (Seduktor I.)
Po päťsto rokoch sa znova začal ten kolobeh. Znova sa začal lov. Lov, v ktorom môže vyhrať len jeden. Seduktor, Pokušiteľ, Zvodca hriešnikov. Jeho úlohou je poslať sedem nevinných duší do zatratenia. Je rozhodnutý urobiť to za každú cenu. Odmenou preňho má byť dávno stratená sloboda. Do cesty mu však vstúpi neznámy cudzinec, ktorý so sebou prinesie pochybnosti. Otázky, na ktoré nikdy nedostal odpovede, sa okolo neho začnú vznášať ako búrkové mračná. Zatúži po pravde. Pravda však prináša nevídané odhalenie. Zlomí ho to poznanie – alebo posilní? Dokáže odolať pokušeniu? 
Prvá časť pripravovanej dilógie.



Vydavateľstvo CooBoo:
Návrat - Sophie Jordan (Draki III.)
Slovenská anotácia zatiaľ nie je dostupná, preto pridávam aspoň českú. :) 
V druhém díle Drakie se Jacinda rozhodla vydat za svou matkou, kterou drakijský kmen vykázal z města. Předtím ale ještě chce zachránit Miriam, mladší Cassianovu sestru, z enkroské pevnosti, protože cítí určitou odpovědnost za to, co se jí stalo. S Jacindou chce opustit město i Tamra, která se jednou provždy utvrdila v tom, že o ni Cassian nestojí a nikdy stát nebude, obzvlášť poté, co uzavřel svazek s Jacindou. Záchrannou skupinu nakonec ale tvoří čtyři osoby: Jacinda, Tamra, Cassian a Will. Všichni, i když s výhradami, ve finále odsouhlasí nebezpečný plán, v rámci kterého se má Jacinda dostat do pevnosti jako zajatec, najít Miriam a pak se jen nechat zachránit zbývající trojicí. Cassian by ji totiž díky poutu, které mezi nimi vzniklo po uzavření svazku, měl bezpečně najít. Jenže jedna věc je plán a druhá věc je realita…

Vydavateľstvo Fortuna Libri:
Posledný súd - James Kimmel Jr.
Napínavý román o ľudskom hľadaní, o spravodlivosti a odpustení, o láske a nenávisti. Autor vytvoril vzrušujúci fantastický svet a jeho hlas vyznieva niekedy zasneno a lyricky, inokedy drsne a realisticky, no vždy nepopierateľne podmanivo. Pripravuje sa aj filmové spracovanie románu... 
Keď mladá advokátka Brek Cuttlerová zistí, že sedí na opustenom železničnom nástupišti a krváca, nevie si spomenúť, ako sa tam dostala. Uviazla medzi svetmi na záhadnom mieste, kde žijú ľudia z jej minulosti. Zúfalo túži vrátiť sa k manželovi a nádhernej malej dcérke, ktorá zostala bez matky. Len čo sa však dozvie, že ju sem poslali preto, aby vstúpila do radov elitných právnikov, čo obžalúvajú a obhajujú duše na Poslednom súde, jej nádej na útek pohasne a nahradí ju strach z budúcnosti. Uvedomí si, že najskôr sa musí postaviť zoči-voči hroznej pravde o svojej smrti. Keď nečakane zistí, že pred súdom stojí ona sama, dozvie sa prekvapujúcu odpoveď na azda najdôležitejšiu otázku zo všetkých: Kto je skutočný posledný sudca našich životov?

Vydavateľstvo Slovart:
Melón - Marian Keyes
Claire žije v presvedčení, že jej milovaný manžel James je mužom jej života, a s láskou očakáva okamih, keď mu bude môcť ukázať ich prvorodenú dcéru. Až kým jej dve hodiny po pôrode drahý James neoznámi, že ju opúšťa, lebo sa zamiloval do susedky, ktorá je od nej navyše o pár rokov staršia. Claire je v šoku. Mal to byť predsa najkrajší deň ich spoločného života. Vráti sa domov k excentrickej rodine a postupne si hojí rany v kruhu svojich blízkych. Pošliapané sebavedomie jej pomaličky zliepa záujem mladého fešáka Adama. Príbeh je popretkávaný sebaironizujúcimi vtipnými vnútornými monológmi hlavnej postavy i slovným pingpongom medzi Claire a jej svojskými mladšími sestrami. Pobaví i zaujme vtipnými sondami do hlbín ľudskej duše.

Vydavateľstvo Noxi:
Ja a pán Darcy - Alexandra Potter
Po niekoľkých nevydarených vzťahoch sa Emily rozhodne, že má dosť moderných mužov. Radšej doma pozerá Pýchu a predsudok a sníva o časoch, kedy ešte muži boli verní, oddaní a čestní. Keď ju najlepšia priateľka pozve na víkend do Mexika, ani nedúfa, že by tam mohla stretnúť muža svojich snov. No potom vojde do miestnosti a ocitne tvárou v tvár s pánom Darcym. Jej dievčenské sny sa začnú plniť...




Zhrnutie:
Aj v apríli sa vydáva skutočne veľa skvelých knižiek. Jednoznačne si plánujem kúpiť Tieň noci, pretože tej knihy sa nemôžem dočkať odvtedy, odkedy som dočítala prvú časť. 
Samozrejme, najradšej by som si kúpila všetky knihy sveta, ale ako zvyčajne mi to nevyjde, čo je obrovská škoda. Z tejto ponuky ma najviac zaujali tieto: Ja a pán Darcy, Posledný súd a Návrat. 

Čo si plánujete kúpiť vy? :) 
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára