štvrtok 18. júla 2013

Predstav svoju knižnicu (18)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno M #1.

1) Milion sluncí
Anotácia:
Celé Universum je jedna velká lež. Když se to jeho obyvatelé dozvěděli, rozpoutal se chaos.
Jsou to už tři měsíce, co Amy odpojili. Kam se podívá, všude stěny, už tři měsíce. Syn se ujal velení lodi a rozhodl se skoncovat s Phydusem a přestat svým lidem lhát. Jenže ani on nezná celou pravdu, a když spolu s Amy začínají zjišťovat, co všechno jim zatím zůstalo utajeno, je jasné, že před sebou mají dlouhou cestu, na níž si každý krok musí tvrdě vybojovat. Jak to bude dál s Lodí mezi hvězdami?
Môj názor:
Druhá časť série Naprieč vesmírim, na ktorú sa veľmi teším. Nečítala som zatiaľ ani prvý diel, pretože si chcem sériu najskôr kúpiť celú a naraz vychutnať :)

2) Mesto kostí
Anotácia:
Pätnásťročná Clary Freyová sa v nočnom klube stane svedkom vraždy – vraždy, ktorú spáchali traja tínedžeri so zvláštnymi tetovaniami na tele a s prapodivnými zbraňami. Stačí len okamih a všetky telá jej zrazu zmiznú pred očami. Potom je naozaj ťažké zavolať policajtov, aby vyšetrili vraždu neviditeľnej obete neviditeľnými tínedžermi. Tak sa Clary prvýkrát stretla s Jaceom, Tieňolovcom, ktorý zbavuje náš svet démonov. Clary je vtiahnutá do Jaceovho sveta, jej mama zmizne a ju napadne démon. Ale prečo majú démoni záujem o Clary a jej mamu? A prečo Clary ako jediná vidí Tieňolovcov a svet démonov?
Môj názor:
Tu platí to isté ako pri knihe Milion slunci. Najskôr chem mať všetky tri diely doma a potom sa do nich pustím, pretože skoro v každej recenzií sa čitatelia sťažujú, že nemôžu vydržať, pokiaľ vyjde ďalší diel :D Každopádne sa na ne veľmi teším a samozrejme ju chcem prečítať skôr ako si pozriem film. 

3) Modrá jako safír
Anotácia:
Být čerstvě zamilovaná v minulosti vážně není dobrý nápad. To si přinejmenším myslí šestnáctiletá Gwendolyn, novopečená cestovatelka časem. Koneckonců mají oba s Gideonem docela jiné starosti. Například jak zachránit svět. Nebo se naučit tančit menuet (A ani jedno není vůbec snadné!). Gwen má sice po svém boku několik dobrých rádců, ale když se Gideon začne chovat tajuplně, je jí jasné, že musí své hormony co nejdříve dostat pod kontrolu. Jinak z toho, že láska nezná čas, nezbude vůbec nic!
Môj názor:
Druhý diel jednej z mojich najobľúbenejších sérií. Veľmi pohodová kniha, ktorej re-reading by som chcela stihnúť ešte toto leto. Xemeriusa sa už neviem dočkať :)

4) Mezi láskou a smrtí
Anotácia:

Sedmnáctiletá Pierce se málem utopila v bazénu na zahradě domu svých rodičů a vyvázla jen zázrakem. Událost byla posledním hřebíčkem do rakve rozkládajícího se manželství jejích rodičů a Pierce se s maminkou přestěhovala do ostrovního městečka jejího mládí, kde žije i babička a strýček s pochybnou pověstí. Po počátečních obtížích nachází ve škole nové přátele a setkává se i s tajuplným, ponurým, lehce agresivním, ale právě proto nesmírně atraktivním Johnem Haydenem, který se objevuje vždy, když to Pierce čeká nejméně, ovšem zaručeně přesně ve chvíli, kdy potřebuje jeho pomoc. Pierce o něm docela jistě ví jen jediné – je temný, půvabný a neodolatelný, ale není to žádný anděl. Kdyby mu propadla, byla by navždy odsouzena k existenci v místech, která ji děsí a kam se v žádném případě nechce vrátit... Dá přednost bezpečnému každodennímu životu, nebo omamující lásce v náručí smrti?
Môj názor:
Meg Cabot mám veľmi rada, preto ani táto jej kniha nemôže chýbať v mojej knižnici. Napriek tomu, že som čítala pár negatívnych recenzií sa na  knihu teším a dúfam, že si na ňu čoskoro nájdem čas a že sa budú vydávať aj ďalšie diely, pretože neznášam nedovydávané série. 

5) Modrá krev
Anotácia:
Schuyler Van Alenové je patnáct. Přestože pochází ze slavné a kdysi bohaté rodiny, většina jejích vrstevníků jí opovrhuje a doma s ní žije jen přísná babička. Ke všemu se teď u ní a několika dalších spolužáků z prestižní newyorské střední školy začínají objevovat podivné příznaky - modrající žíly na rukou, náhlé vize z minulosti a chuť na syrové maso. Když je za záhadných okolností zavražděna šestnáctiletá Aggie, Schuyler a ostatní se dozvídají děsivou pravdu - nejsou tak úplně lidé… Ochutnejte Modrou krev a budete si chtít přidat!
Môj názor:
Ani k tejto knihe som sa ešte nedostala, ale som na ňu dosť zvedavá. Neviem, čo od nej mám čakať ani akým štýlom je písaná. Verím však, že sa mi bude páčiť, len škoda, že pri tejto sérií nezostali pôvodné obálky. 

6. Mág
Anotácia:
Dvojčatá Sophie a Josh Newmanovci sa s nesmrteľným alchymistom Nicholasom Flamelom a bojovníčkou Scathach ocitnú v Paríži, kde ich čakajú všelijaké nástrahy a nebezpečenstvá. 
Zlovestný mág John Dee a jeho Temní páni tam totiž majú svojich spojencov z radov ľudí aj Starších rás. Proti deťom a ich schopnostiam sa stavia majster lží a úskokov Niccolo Machiavelli s celou francúzskou rozviedkou, nehovoriac už o armáde neporaziteľných Valkýr a prehistorickej príšere, s akou sa nestretli ani v najhorších snoch. 
Josh nesmierne túži po tom, aby sa našiel Starší, ktorý prebudí aj jeho schopnosti, netušiac, akú hrozbu to môže znamenať nielen preňho, ale aj pre celý svet. Perenelle zatiaľ bojuje s celkom inými nástrahami v starom väzení na opustenom ostrove. 
Dee, Machiavelli ani ich obludy nanešťastie netušia, akí vedia byť hrdinovia vynaliezaví...
Môj názor:
Mága som čítala už veľmi dávno a pamätám sa, že v tej dobe sa mi kniha celkom páčila, aj keď nebola taká dobrá ako prvá časť. Myslím, že táto séria je skôr pre mladších čitateľov, ktorých určite zaujme.

Ellie

1 komentár:

  1. S tým Mestom kostí je to pravda, teraz som dočítala druhý diel a bol taký napínavý, že sa nemôžem dočkať ďalšieho :D
    Kto by nemal rád Xemeriusa? Oživil dej :)

    OdpovedaťOdstrániť