pondelok 2. marca 2015

Mesačná chvastačka (február 2015)

Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
 učebnice a podobné zlo. :)

***
Február bol u mňa, čo sa týka kníh, veľmi slabý mesiac. Aj keď som veľa nakupovala, tentokrát to neboli knihy a čítaniu som tiež veľmi nedala. Meškám aj s recenznými výtlačkami, aj s knihami z knižnice, ale dúfam, že to rýchlo napravím. V marci ma čaká aj Harry Potter a väzeň z Azkabanu, čo je dosť veľká motivácia na to, aby som všetky resty dobehla. 

***
Knihy, ktoré som si kúpila
Napriek tomu, že som do kníh veľa neinvestovala, v tejto kategórii sa skrátka vždy musí neičo objaviť. Za február som si kúpila len dve knižky - Jamaica Lane, tretí diel mojej obľúbenej série, na ktorý sa už veľmi teším a Lexikón (Neautorizovaný sprievodca príbehmi Harryho Pottera a s ním spojenými materiálmi), ktorý som si nemohla nechať ujsť. V knižnici vyzerá naozaj super. 


Knihy, ktoré som dostala
Mamina mi kúpila pokračovanie historickej knižky Záhadná snúbenica, ktorú som dostala na Vianoce od sestry - Pred láskou neujdeš. Ako sa už stalo zvykom, za ďalší nárast návštev na blogu som od sestry dostala knižku - Objetí noci, ďalšiu zo série od S. Kenyon, do ktorej sa už musím pustiť, pretože ju mám stále ospevovanú. Ďalej mi sestra podarovala aj Virus, pretože si triedila svoje knihy a zistila, že túto knihu asi už čítať nebude. Uvidíme, či sa do nej niekedy pustím ja. 


 A takisto som dostala aj tenké mini-knižky, ktoré sú písané aj po slovensky aj po anglicky, samozrejme, angličtina je veľmi zjednodušená a celý príbeh je skrátený. Legenda o Ospalej diere a Zločin lorda Artura Savila. Ak sa bojíte anglických kníh, toto môže byť správny prvý krok, ako sa k nim dostať, keďže si môžete hneď pozrieť preklad.


Recenzné výtlačky
Od Ikaru som dostala Knihu života, tretí diel série All Souls Trilogy. V čítaní som sa zasekla, ale tento týždeň to chcem určite dočítať a zrecenzovať. Od CooBoo mi vo februári prišli 4 knižky, Môj nie príliš sladký život je ešte oneskorený prírastok za január (recenzia už je na blogu). Princa som už takisto prečítala, recenzia sa objaví na blogu v najbližších dňoch. A na posledné dve sa neuveriteľne teším - Svůdné zúčtování, záver trilógie a Solitaire, na ktorý som veľmi, veľmi zvedavá. 



***
Tento mesiac mi pribudlo 12 kníh.

Čítali ste niektoré z nich? Ak áno, ako sa vám páčili? :)

Ellie

5 komentárov: