piatok 31. marca 2017

Book Haul (Jan, Feb, Mar 2017)

Od začiatku roka mi pribudlo kopec nových kníh a je veľmi pravdepodobné, že ani neuvidíte všetky, keďže som si to zabudla poznačiť. Hneď v januári oslavujem narodeniny, čo vždy znamená aj nejaké nové knižky. Tentokrát som od sestry dostala Běsnění, ktoré som si veľmi želala, nakoľko ide o poviedky k mojej obľúbenej sérii a ešte jednu knihu, ktorú som si mohla sama vybrať a to bola jasná voľba - Havraních chlapcov som sa totiž nemohla dočkať. Ale musím povedať, že som dosť sklamaná z toho, že je to paperback. České vydanie je o dosť krajšie práve vďaka formátu. A od priateľa som dostala rovnako ako minulý rok ilustrovaného Harryho. (Pravdepodobne ho budem dostávať každý rok, keďže to je darček na istotu, tak dúfam, že vydavateľstvo nesklame a Harry vyjde vždy pred mojimi narodeninami. :D)


Ešte ako vianočný darček som od Albatrosu dostala úžasný balíček, kde bola okrem iných drobností aj knižka Časodejovia. Obálka je úžasná a som veľmi zvedavá, ako ma to bude baviť. Rovnako od Albatrosu som dostala aj dva recenzné výtlačky. Grišu som chcela od prvej chvíle, kedy som ju zbadala na zahraničnom booktube. Musím povedať, že obálka ma nesmierne sklamala, ale knižka samotná ani náhodou. Veľmi sa teším na ďalšie diely. Druhou knižkou je Koruna, záverečný diel Selekcie, ktorý je, bohužiaľ, pre mňa aj najslabším dielom. Ale som rada, že už mám sériu kompletnú. Na obe knižky už nájdete recenzie na blogu.


A potom sme zasa nakupovali. Veľkým zľavám skrátka neviem odolať, podľa mňa je nemožné sa im vyhnúť alebo si ich len pozrieť a nič si neobjednať. Ako prvé som si vybrala dva diely zo série Pokrevních pout. Tento rok plánujme konečne dočítať UA, a potom by som sa rada pustila do tohto. Ale pravdepodobne bude problém zohnať prvý diel, snáď sa mi to podarí. 


Ako ďalšie som si vybrala Lesní lišky, z ktorých som asi dve poviedky čítala už kedysi v kníhkupectve a veľmi sa mi páčili, takže teraz sa môžem do nich konečne pustiť. Ďalej som si vybrala tri knihy z edície Svetovej knižnice od Odeonu. (To som ešte nevedela, že na meniny dostanem celú kolekciu týchto kníh, ktoré uvidíte v ďalšej chvastačke...) Sú to Kaligrafie snů, Zabila jsem naše kočky, drahá a Doplavat domů. Veľmi sa mi páčia témy kníh, ktoré Odeon vydáva v tejto edícii a na všetky sa veľmi teším. 


A posledné sú knihy z vydavateľstva Domino, ktoré majú všetky nádherné obálky, zaujímavé témy a všetky boli za neuveriteľné ceny!!! Sú to dve knihy od Legardiniera: Všechno je jinak a Tentokrát to vyjde. Potom jedna od Emily Giffin - Na čem záleží. A 4 od Adele Parks: Život té druhé, Tady a teď, Nevěsty bez ženichů a Stalo se včera v noci. 



***

Spolu mi pribudlo 19 kníh.


Čítali ste nejaké z nich? Aký máte na ne názor? :)
Ellie

5 komentárov:

  1. Júj, to je taká krásna hromada kníh a každá jedna kniha má aj prekrásnu obálku ^.^ Joj, ani si neviem predstaviť vašu knižnicu a kde všetky tie knihy dávate pretože keď vidím tieto zhrnutia a to množstvo kníh, tak nevychádzam z údivu :D
    Z týchto kníh som nečítala žiadnu, no mňa najviac upútala kniha Lesní lišky. Už som ju zaznamenala dávnejšie a hneď ma neskutočne upútala, takže sa na zoznam kníh, ktoré chcem určite prečítať, dostala vážne veľmi rýchlo :D Som zvedavá, čo v sebe ukrýva ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. S miestom už máme dosť veľké problémy, ale nakupovania sa nikdy nevzdame! Radšej si kúpime väčší byt :D a do Líšok sa aj ja chcem pustiť čo najskôr, to je taká jednohubka, ale myslím, že si ju zamilujem. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Harry POtter bude vycházet každý rok v listopadu, takže to vychází tak, že dostávám k svátku nové vydání HP. Doma už jednoho mám, ale tohle je špica :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mám Havraních chlapcov v češtine, ale teraz aj ľutujem, že som si to kúpila, lebo k vydaniu ďalších častí sa akosi nedokopali. Nechcelo sa mi čakať a aj tak som to celé prečítala v angličtine. V slovenčine hádam vyjdú aj ostatné diely :D

    Grišu mám aj ja a už som na to veľmi zvedavá. Teraz je veľké haló okolo tej ďalšej série od autorky.

    OdpovedaťOdstrániť