utorok 15. júla 2014

Jedine s ním (Recenzia)

Autor: Lisa Renee Jones
Originálny názov: Reavealing Us
Vydavateľstvo: Ikar 2014
Séria: Inside Out
Diel: 3/5
Počet/ strán: 312
Žáner:  romance, contemporary
Moje hodnotenie obálky: 5/5

Anotácia:
Charizmatický búrlivák Chris Merit si celkom podmanil Sarinu dušu. Drží ju vo svojej moci a ona sa mu bezvýhradne poddáva. Kvôli nemu podstúpi hocijaké riziko. Ochotne vyhovie všetkým jeho tajným erotickým túžbam, hoci jej občas naháňajú strach. Tak ako ju aj Chrisa prenasledujú démoni minulosti. Prečo sa tak vyžíva v bolesti a túži po treste? Umelec si svoje tajomstvá prísne stráži, kým v návale vášne neodhalí všetko, čo ho sužuje a pred čím uniká. Sara musí bojovať s jeho temnými stránkami, aby sa raz preňho stala bezpečným prístavom. Nad všetkým sa však zvíťaziť nedá...
Autorka bestsellerov Lisa Renee Jonesová v románe Jedine s ním konečne odhalí nevypovedané tajomstvá.

***

Jedine s ním je tretí diel celosvetovo obľúbenej a veľmi dobre hodnotenej série Inside Out od Lisy Renee Jonesovej. Na GR môžeme vidieť veľmi pozitívne recenzie a mnohé 5-hviezdičkové hodnotenia. Po prečítaní prvého dielu, s ktorým som bola nadmieru spokojná, som sa nevedela dočkať dielu druhého, ktorý ma síce trochu sklamal, ale stále som bola zvedavá na pokračovanie, ktoré som si chcela prečítať hneď po vydaní. A to sa mi aj podarilo. Knihu som prečítala na jedno otvorenie za jedno  sobotné popoludnie. 

Čítať som začala s obavou, že séria sa bude uberať smerom, akým sa začala v druhom diely, a teda smerom príliš romantickým. A zo začiatku to tak naozaj vyzeralo. Bolo tam na môj vkus priveľa neustáleho dokazovania vzájomnej lásky – typu ja patrím tebe a ty patríš mne, ovládam ťa a ja sa ti podvolím a milujeme sa až do smrti. V podstate sa na prvých stránkach nič podstatné nedialo okrem toho, že hl. hrdinka Sara (odborníčka na umenie) odišla so svojou láskou Chrisom (neuveriteľne príťažlivým a uznávaným maliarom) žiť na istý čas do Paríža, kde jej mal Chris povedať svoje hrozné tajomstvo, ktoré ho ťaží už niekoľko rokov, a pred ktorým utekal spôsobom sado-maso praktík. Aj vďaka tomu bola Sara voči Chrisovi nie celkom dôverčivá, aj keď sa akokoľvek snažila. Snažila sa pripraviť na jeho tajomstvo a prijať ho aj s ním, napriek tomu, že by sa jej nepáčilo, ba až protivilo. 

Postupne sa kniha začala pekne zamotávať a ja som sa od nej naozaj nemohla odtrhnúť. V druhom diely sme sa síce dozvedeli, čo sa stalo s Rebeccou, ktorej denníky Sara začala čítať, a ktoré ju doviedli k novej práci a k novému priateľovi, ale niekoľko vecí zostalo stále nezodpovedaných. Už spomínané Chrisovo tajomstvo a zmiznutie Sarinej priateľky Elly, ktorá odišla už pred niekoľkými mesiacmi do Paríža so svojím snúbencom, ale ktorá sa Sare už viac neozvala. Sara sa ju pokúša vyhľadať, okradnú ju a zoberú jej pas, obvinia ju z vraždy, sleduje ju mafia, má problémy s Chrisovými bývalými priateľkami a netrpezlivo čaká na odhalenie Chrisovho tajomstva. Je toho naozaj dosť, čomu musí čeliť. 

Páčilo sa mi prostredie, kde sa kniha odohráva. Paríž je úžasné mesto. S množstvom pamiatok, múzeí a galérií. Síce sa autorka veľmi nevenovala opisom mesta, ale už ten pocit, že je to Paríž dodáva knihe na príťažlivosti. A kde inde by bolo umelcom lepšie ako v Paríži. 

V knihe nájdeme dostatok romantiky, erotického náboju, napätia, tajomstiev a nezodpovedaných otázok, ktoré nás nútia čítať stále ďalej a ďalej. Všetkého v tom správnom pomere a množstve. Kniha sa číta naozaj veľmi dobre a rýchlo. Čo ma veľmi príjemne prekvapilo bolo, že Sara aj Chris sa v podstate správali naozaj dospelo. Nevyčítali si zbytočnosti, nehádali sa kvôli nim, skôr sa o všetkom rozprávali a navzájom si veci na rovinu povedali, čo je v knihách tohto typu skôr zriedkavé a stretávam sa väčšinou s tým, že hlavní hrdinovia sa naozaj hádajú a urážajú pre hlúposti, len aby bola v knihe nejaká zápletka a dramatičnosť. Tu to našťastie neplatí. Takže v konečnom dôsledku knihu hodnotím na veľmi dobré 4 hviezdičky. Jednu strhávam za trošku pomalší začiatok a už teraz sa teším na ďalší diel. 

Moje hodnotenie:

 Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Ikar.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

1 komentár: