pondelok 20. mája 2013

Top týždňa (7)


Pondelkové meme od Luu.
Dnešná téma: Čítanie na leto

Dnešný Top týždňa bude tak trochu špeciálny, pretože top knihy na leto nebudem vyberať podľa seba, ale podľa Vás, resp. tých, ktorý sa zapojili do mojej súťaže a budú zoradené podľa počtu hlasov. Pýtala som sa Vás, čo by ste mi odporučili ako čítanie na leto a teraz to "zneužijem" do tohto meme. :) 


1) Polibek pro Annu

Niet sa čo čudovať, že absolútna TOPka v letnom čítaní je Anna :) Knihu som prečítala už minulý rok a už teraz sa teším na, dúfam, že skorý, re-reading. Plánujem si ju nechať, ako inak na prázdniny. Anna patrí medzi moje najobľúbenejšie knihy vôbec a myslím, že  voľné pokračovania sa tam zaradia taktiež.





2) Som roztrieštená

Na knihu čítam len samé chvály, hlavne od sestry, ktorá ju prečítala len nedávno a o ničom inom ani nehovorí. Som na ňu veľmi zvedavá a mám ju nachystanú na najbližšom to-read liste.







3) 50 odtieňov sivej

Ďalšia kniha, ktorá sa asi dala očakávať (keďže väčšina ste brali ohľad aj na to, že je  máj - lásky čas, čo vôbec nevadí :) ). Avšak knihu som nečítala, ani ju nemám doma, takže uvidíme, kedy sa k nej dostanem. Možno práve v lete. 







4) Výnimočná
Výnimočná a vlastne celá séria patrí tiež medzi moje obľúbené knihy. Knihu mám už celkom dlho, čítala som ju takisto už dávno a preto si to veľmi nepamätám. Ale keďže mám doma ešte neprečítanú Iskrivú, prečítam si opäť Výnimočnú a Ohnivú a mám pocit, že knihy ma budú baviť ešte viac ako po prvýkrát.






5) Drahokamy
Ďalšia moja srdcovka. Séria Drahokamy je jedna z mojich 5 najobľúbenejších sérií a ja nedám na ňu dopustiť (áno, samozrejme, že za to môže aj Gideon...). Teším sa, keď si celú sériu prečítam konečne ucelenú a spravím si hlavne o časových udalostiach lepší prehľad.


6) Babe in boyland

Kniha, ktorá ma už dávnejšie zaujala na GR hlavne obálkou. Po prečítaní anotácie ma láka ešte oveľa viac a ja dúfam, že si ju zoženiem. Aj keď, vydať ju u nás možno tiež nie je najhorší nápad...







7) Hry o život
Opäť jedna z mojich NAJ 5 sérií. Hry o život boli prvou dystópiou, ktorú som prečítala a preto majú u mňa veľmi čestné miesto. Síce S Drozdajkou som nebola veľmi spokojná, ale nie každá kniha sa skončí úžasne. Neviem, či je to úplne letné čítanie, skôr je to čítanie na akýkoľvek deň v roku, pretože Hry vás chytia od začiatku až dokonca.





8) Krásna katastrofa

Túto knihu mám doma tiež len chvíľu, ale už sa na ňu veľmi teším a takisto čoskoro príde na rad. Som na ňu zvedavá, ale myslím, že sa mi bude páčiť.








9) Léto, kdy jsem zkrásněla

S touto voľbou maximálne súhlasím. Kniha nie je svetoborná, ale veľmi milá a príjemná, presne na leto k bazénu alebo k moru, alebo do hory, no skrátka kam chcete. Čítala sa rýchlo a aj napriek tomu, že hlavná hrdinka je tak trochu ešte decko, som si ju obľúbila.


10) Poslouchej!
Rovnaký prípad ako s Krásnou katastrofou, akurát, že som si myslela, že Poslouchej! stihnem prečítať v máji. No, uvidíme, či hej, ale s najväčšou pravdepodobnosťou sa mi to nepodarí a odkladám to na jún. Ale v júni už naozaj! ;)

Ellie

2 komentáre:

  1. Polibek pro Annu - super knižka, taký milý príbeh.
    Som roztrieštená - tiež dobré, autorka má nezvyčajný štýl písania.
    Fifty Shades - ľutujem všetky stromy, čo kvôli tomu vyrúbali.
    Výnimočná - dalo sa, ale až tak ma to nenadchlo ako ostatných
    Drahokamy - výborná séria, moja obľúbená :D Vôbec by mi neprekážalo, keby to malo ďalšie diely.
    Hry o život je jedna z mojich obľúbených sérii.
    Krásna katastrofa - k tomu sa nejako neviem dokopať
    Léto, kdy jsem skrásněla - juuu na to sa teším
    Len počúvaj - dobrá kniha. Zo začiatku som sa síce do toho nevedela dostať, ale potom to už šlo.

    Ja sa teraz veľmi teším na School spirits :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. 1, 6, 8 sa chystám čítať 8)

    2, 3, 4, 5, 7 sú skvelé knihy, milujem ich 8)

    OdpovedaťOdstrániť