utorok 4. februára 2014

V Česku vyjde vo februári:

Vydavateľstvo Baronet:
Nezapomenutelná - J. R. Ward 
Krásná hraběnka Grace a její osobní strážce – mezi těmi dvěma to jiskří od první chvíle. Půvabná, v lásce zklamaná žena, jež úspěšně řídí vlastní nadaci a hospodaří se zděděnými miliony, však musí řešit mnohem více problémů, než jen přitažlivost k záhadnému, drsnému muži, jehož pravé jméno ani nezná; je tu probíhající rozvod, nesnáze s matkou, problémy ve firmě – ale v první řadě sériový vrah, který si vyhlédl Grace jako jednu ze svých budoucích obětí. V románu Jessiky Bird nechybí ani tentokrát vášeň, napětí a poutavá dějová linie; mezi bestsellery se tedy řadí plným právem.






Počkám na tebe - J. Lynn (Wait for You I.)
Na něco se vyplatí si počkat…Devatenáctiletá Avery Morganstenová nastupuje na malou univerzitu v Západní Virginii, tisíce kilometrů od domova. Domnívá se, že vzdálenost jí pomůže uniknout před tím, co se jí stalo na halloweenském večírku před pěti lety, kdy se její život navždy změnil. Nyní jen musí chodit včas na vyučování, nosit na levém zápěstí náramek, nepřitahovat k sobě zbytečnou pozornost a možná si najít pár přátel, protože to by byla příjemná změna. Rozhodně ale nepotřebovala a neměla v úmyslu přitáhnout pozornost jediného kluka, jenž by mohl otřást nejistou budoucností, kterou si pro sebe naplánovala.
Něco se vyplatí prožít…Cameron Hamilton je metr devadesát vysoký sexy bůh s oslnivě modrýma očima, jemuž ženy padají k nohám. Má pozoruhodnou schopnost vyvolávat v Avery touhy, o nichž se domnívala, že jsou jí už navždy zapovězeny. Uvědomuje si, že se od něj musí držet dál, ale okouzlující a vtipný Cam s tím zatraceným dolíčkem na tváři se objevuje všude, kam se pohne. Zaplést se s ním je nebezpečné, ale když jiskřivé napětí, které je zachvátí pokaždé, jakmile se ocitnou spolu, už nelze dál přehlížet, probudí Cam v Avery něco, o čem neměla tušení, že v ní dřímá.
O něčem by se nikdy nemělo mlčet…Když však Avery obdrží několik výhružných zpráv a telefonátů, nemá na vybranou a musí se postavit čelem minulosti, kterou toužila pohřbít. Někdo jí totiž odmítá dovolit, aby zapomněla na tu noc, kdy se všechno změnilo. Až zničující pravda vyjde najevo, vydrápe se z ní Avery tentokrát bez jizev? A bude tu Cameron pro ni, aby jí pomohl, nebo ho stáhne s sebou do propasti?
Za něco se vyplatí bojovat…

Vydavateľstvo Ikar:
V tvoji kůži - Lisa Renee Jones (Inside Out I.)
Mladé učitelce Sáře se náhodou dostane do rukou deník jakési Rebeccy, v němž objeví lechtivé dopisy, které si majitelka deníku vyměňovala s neznámým mužem. Sára neodolá pokušení a rozhodne se číst dále…
Čím více se do deníku noří, tím více také propadá příběhu bouřlivé milostné aféry, plné divokého a drsného sexu, až už pomalu nedokáže myslet na nic jiného. Když ale deníkové záznamy zničehonic končí, Sára se rozhodne vypátrat, co se s Rebbecou stalo. Stopy jí zavedou do galerie moderního umění, kde se seznamuje s dvě přitažlivými muži. Který z nich byl milencem Rebeccy? Sára se ale sama ocitá ve víru odvážných, ale i nebezpečných vášnivých zážitků a čím dál více ochutnává ze zakázaného ovoce. Co se ale stane, pokud se jí nepodaří vymanit z role poslušné otrokyně? Vzrušující a provokativní příběh, ze kterého se vám rozbuší srdce.

Vydavateľstvo Knižní klub:
Elixír mládí - Tess Gerritsen
Bostonská policejní hlídka přiveze na pohotovost staršího muže, nahého a dezorientovaného, ten však odtud nevysvětlitelně zmizí. Doktorce Toby Harperové, která svůj život dělí mezi noční služby a denní péči o matku postiženou Alzheimerovou chorobou, nedá tato záhada spát – jakmile se však pustí do pátrání, které ji nasměruje do nedalekého luxusního sanatoria pro přestárlé, začnou lidé kolem ní umírat. Zdá se, že s léčbou praktikovanou v tomto zařízení není něco v pořádku…









Apokalypsa II - Mario Giordano (Apokalypsa II.)
Pokračování 1. dílu Apokalypsa 
Novinář Petr Adam se probouzí v Dómu v Kolíně nad Rýnem – a nevzpomíná si, co se dělo v posledních dnech. Kolem něho se zvedá dlažba jako při zemětřesení, lidé začínají hořet. Započal čas Apokalypsy? 
Dokonce i papež Petr II., se zdá být posedlý démonem a pro odvrácení osudové hrozby nedělá nic. Poslední nadějí pro svět je záhadné tetování, které se náhle objevilo na Adamově těle. Jsou to pradávné kresby a symboly ukazující cestu k největším mystériím dějin lidstva. K původu zla.






Město padlých andělů - Cassandra Clare (Nástroje smrti IV.)
Válka skončila, Clary chodí s Jacem a snaží se stát dobrou lovkyní stínů. Nic ale není bez kazu. Simon má stále větší potíže, nemluvě o tom, že chodí se dvěma krásnými a nebezpečnými dívkami, které jedna o druhé nevědí. A na Clary s Jacem číhá jejich nejhorší noční můra...











Vydavateľstvo Domino:
Na čem záleží - Emily Giffin 
Odpověď někdy známe. Jen si neumíme položit správnou otázku.
Tessa Russová udělala to, před čím ji matka tolikrát varovala: vzdala se vlastní kariéry, aby se mohla plně věnovat manželovi a dětem. Považuje své rozhodnutí za správné, i když to z ní v očích okolního světa udělalo typickou bohatou paničku z předměstí. Ve společnosti podobně situovaných žen sice intelektuálně strádá, ale bere to jako nutnou cenu, kterou je třeba zaplatit za šťastný rodinný život.
Valerie Andersonová je právnička a svobodná matka šestiletého Charlieho, který nikdy nepoznal svého otce. Tolikrát už se spálila, že na milostný život – a vlastně i na přátelství – úplně rezignovala. Je to pro ni vědomá hra na jistotu: když člověk od života nic nečeká, nemůže být zklamán.
Obě ženy bydlí na tomtéž předměstí, ale mají jen velmi málo společného. Vlastně je spojuje jen láska, kterou cítí ke svým dětem. Neochvějné vědomí, že vědí, na čem v životě záleží. A následně i tragická událost, která jejich osudy proplete na tolika rovinách, že by si to nikdy nedokázaly představit.

Ohnivé srdce - Richelle Mead (Pokrevní pouta IV.)
Připadaly vám předchozí tři díly jako klid před bouří? Tak ta bouře právě nastává! 
Alchymistka Sydney Sageová už velmi dlouho balancovala mezi tím, co jí bylo odjakživa vštěpováno jako její povinnost, a mezi tím, co sama cítila. A teď se v jediném okamžiku, na který fanoušci Richelle Mead nikdy nezapomenou, odhodlá k rozhodnutí tak odvážnému, že jím překvapí i sama sebe... 
Ani pak ale nemá vyhráno. Jako by nestačilo, že musí proplouvat mezi důsledky činu, kterým obrátila svůj život vzhůru nohama! Do toho se navíc snaží sblížit se svou sestrou Zoe, i když jí nikdy nemůže svěřit své největší tajemství. Nadále spolupracuje s legendárním Marcusem, díky němuž úplně změnila svůj názor na alchymisty. A v neposlední řadě se Sydney snaží uplatnit své neobyčejné magické schopnosti – pokud se jí totiž podaří to, co má v úmyslu, zničí vědomě vše, k čemu byla zrozena a vychovávána... 
Bylo by toho vrchovatě i pro holku, která nemusí vést dvojí život a tajit před většinou světa vše, co považuje za důležité. Včetně lásky. Protože teď se totiž hraje o všechno.

Ostrov poslušnosti - Marina Anderson 
Pokud jste četli Padesát odstínů a červenali jste se , tak tuhle knihu raději ani neotvírejte.
Natalie Bowenová má něco přes dvacet. Žije v Londýně, mnozí jí závidí, ale její osobní život je jedna velká katastrofa. Muži se nedokáží vyrovnat s její úspěšnou kariérou a Natalie se pomalu smiřuje s tím, že nikdy nenajde opravdové štěstí.
A pak se doslechne o luxusním víkendovém středisku zvaném Ostrov poslušnosti. Tam prý člověku ukážou rozkoše, jaké si ani nedokázal představit. Natalie se nejprve trochu lekne, ale brzy v ní převáží touha dozvědět se víc. Možná je to jedinečná příležitost, jak se konečně posunout z místa... A tak v sobě potlačí strach a přihlásí se. Brzy po příjezdu se setká s okouzlujícím, i když poněkud rázným Simonem. Ten muž je zvyklý dostat vše, o co si řekne. A Natalie pochopí, že konečně potkala sobě rovného.

Vydavateľstvo Egmont:
Odkaz - C. J. Daughtery (Noční škola II.)
Škola je někdy na vraždu.
Uzavřené zdi internátní školy mají ke klidnému přístavu daleko. Naopak jsou ještě nebezpečnější, než Allie tušila.
V minulém roce Allie přečkala tři zatčení, dva rozchody a jeden rodinný rozkol. Jediným světlým bodem byl její nový život na Krymské akademii. Tato internátní škola je jediné místo, kde se Allie cítí vítaná. A skutečnost, že jí škola do života přihrála Cartera Westa, rovněž není na škodu.
Krymská akademie však má ke klidnému přístavu daleko. Naopak je ještě nebezpečnější, než Allie tušila. Studenti jsou zastrašováni a uprostřed té bouře se nacházejí Allieina tajemná babička a uprchlý bratr.
Allie si bude muset vybrat, jestli chce chránit svou rodinu, nebo důvěřovat přátelům. Ale nebezpečná tajemství si vždy najdou způsob, jak zpřetrhat i ty nejsilnější vztahy…


Jaro rebelů - Morgan Rhodes (Soumrak království II.)
Auranos byl dobyt a tři království - Auranos, Limeros a Paelsia - jsou nyní nedobrovolnou součástí sjednocené země zvané Mytika. Lákavá a nebezpečná magie však stále vábí a s ní i možnost vládnout nejen Mytice, ale celému světu… 
CLEO je nyní uvězněna ve svém vlastním paláci, nucena stát se obhájkyní Mytiky, zatímco král Gaius lže jejímu lidu. 
MAGNUS se má jednou stát dědicem nového království, nyní jím však zmítají city k nevlastní sestře Lucii. 
LUCIA je zděšena úchvatnými projevy magie, která umožnila jejímu otci zmocnit se Auranosu. 
JONAS se stane vůdcem rebelů, kteří čekají, až jim řekne, jak plánuje svrhnout krále Gaia z trůnu. 
Když Gaius oznámí, že do Zapovězených hor se má stavět silnice, která formálně spojí kraje Mytiky v jedinou říši, spustí tím řetězec událostí, které navždy změní tvář této země.

Vydavateľstvo CooBoo:
Archiv - Victoria Schwab 
Mrtvé tělo jako Historie. Každé tělo má svůj příběh. Šestnáctiletá Mackenzie Bishopová pracuje pro Archiv jako Správce. Jejím úkolem je chytat a vracet Historie, které se sem tam probudí a utečou, To všechno dělá s vědomím, že někde v Archivu odpočívá i tělo jejího dědy, který ji sem před čtyřmi lety přivedl, a mladšího bratra, s jehož ztrátou se zatím nevyrovnala.








Vydavateľstvo XYZ:
Gabrielův Očistec - Sylvain Reynard (Gabrielovo Inferno II.)
Po citovém pekle, kterým si museli projít, aby mohli být Gabriel Emerson a Julia Mitchellová spolu, si konečně užívají jeden druhého. Během romantické dovolené v Itálii Gabriel Julii zasvěcuje nejen do méně známých oblastí renesančního umění, ale i do tajů smyslového a tělesného potěšení. Po návratu do univerzitního prostředí se však štěstí změní v očistec a oba musí začít o svou lásku znovu bojovat – s žárlivým ex-partnerem, s univerzitními pravidly, s nepřejícími kolegy a studenty.






Vydavateľstvo Mladá Fronta:
Nabíječ - Alice Clayton
Caroline má skvěle našlápnutou kariéru, kancelář s výhledem na záliv a recept na výtečnou cuketovou buchtu, ale nemá Óčko!! Caroline má nejlepšího kocoura na světě, super kámošky a plný dekolt, ale nemá Óčko!!! A navíc, světe div se, stěnou její ložnice otřásá noc co noc její sexy soused, co si v posteli servítky rozhodně nebere. No, není to zákon schválnosti? Každé zasténání, naplácání a - bože, zamňoukání? - Caroline připomíná, že přichází nejen o spánek, ale že jí, na rozdíl od Nabíječových partnerek, chybí taky Jo, uhádli jste, Óčko! Když bušení do zdi málem vyklepe Caroline z postele, rupnou jí nervy a oděná do sexuální frustrace a růžové noční košilky se svému sousedovi postaví tváří v tvář. Jenže jejich noční potyčka je, řekněme, jen začátek, protože s tenkými stěnami napětí mezi nimi roste.



Vydavateľstvo BBart:
Svatební noc - Sophie Kinsella 
Anotácia nie je k dispozícii.















Boží oko - James Rollins 


Anotácia nie je k dispozícii.














Hledané - Sara Shepard (Roztomilé malé lhářky VIII.)


Anotácia nie je k dispozícii.














Vydavateľstvo Jota:
Bublinky v šampaňském a smetanové karamelky - Nathali Roy (Pikantní život Charlotte Lavigneové II.)
Charlotte Lavigneová je zpět! Je jí třicet čtyři, stále pracuje jako produkční pořadu Absolutní Roxanne a ke svému obrovskému štěstí je zasnoubená s krásným Maximilienem, jehož hodlá následovat do Paříže. Charlotte má plné ruce práce s plánováním svatby a šílí z organizace této velké události, protože ji chce mít pochopitelně perfektní. Ale nic se neodehraje tak, jak si představovala. A po svatbě žili šťastně a měli mnoho dětí? Právě že vůbec ne! Nový Charlottin život není pohádka a naše hrdinka se bude muset hodně ovládat, aby manželství vydrželo. Podaří se jí to?
Druhý díl je plný nečekaných zvratů a obsahuje stejné ingredience jako díl první: přátelství, lásku, jídlo i mrzutosti. Protože i když je Charlotte vdaná a žije v Paříži, je to pořád ta stejná šarmantní mladá žena – je sice málokdy dokonalá, ale vždycky zábavná!


Božský cizinec - Christina Lauren (Božský bastard II.)
Sara Dillonová, nadaná finanční asistentka, se při útěku od svého nevěrného přítele přestěhuje do NY. Unavená několikaletým stereotypem hledá povyražení bez přílišných závazků. Když v tanečním klubu potká neodolatelného, sexy Brita, nepočítá s tím, že by z toho bylo něco víc než zábava na jednu noc. Ale způsob a rychlost, kterými muž překračuje její zákazy, ho brzy promění z nezávazného flirtu v jedinečného Božského cizince.
Celé město ví o tom, že Max Stella je na ženské a střídá je jako trenýrky. Navzdory tomu, nakolik spoléhá na svůj vzhled businessmana, začne po setkání se Sarou - a po jejím svolení, aby pořídil několik jejích divokých fotek - přemýšlet nad tím, jestli by jeho vášně mohly někdy přerůst za hranice ložnice.
Pro Sáru je jen jediná věc děsivější, než že by je někdo chytil při setkáních plných erotických zážitků na veřejnosti - že by se jí Max mohl dostat příliš k tělu - a to ne doslovně.

Vydavateľstvo Fantom Print:
Pán chaosu - Robert Jordan (Kolo času VI.)
Jak se kolo času otáčí, dují zemí větry osudu a Rand al‘Thor se snaží sjednotit státy k Poslední bitvě, k níž dojde, až se Temný konečně osvobodí, a zničit pasti, které nesmrtelní Zaprodanci nachystali na důvěřivé lidstvo.
Bílá věž v Tar Valonu pod vedením amyrlin Elaidy rozhodla, že Randa je třeba ovládnout – v nejnutnějším případě zkrotit – a to okamžitě. A v Salidaru, mezi Ales Sedai ve vyhnanství, Egwain dostane předvolání před nejvyšší radu, a přitom ví, že se ho její kolegyně také snaží spoutat. Sucho a letní žár přetrvávají do zimy a Nyneiva s Elain, dědičkou Andoru, se v zoufalství vydávají hledat bajný ter'angrial, jenž by jim mohl pomoci nastolit normální počasí – a jejich hledání je zavádí mezi bělokabátníky, kteří hodlají všechny Aes Sedai smést z povrchu zemského.
A na druhé polovině kontinentu Perrin Aybara cítí, jak ho Rand k sobě přitahuje, jako jeden ta'veren druhého, a poprvé a tisíc let se lučištníci z Dvouříčí vydávají do války.

Vydavateľstvo BETA - Dobrovský:
Druhý hrob nalevo - Darynda Jones (Prvý hrob napravo II.)
Další originální „urban fantasy“, paranormální thriller, u něhož vám bude běhat mráz po zádech a zároveň se pořádně zasmějete. Humor je zapotřebí, protože když se stýkáte s nebožtíky, může vám to zkomplikovat život. Charley Davidsonová, kterou jsme poznali v Prvním hrobu napravo, je příležitostné soukromé očko a pracuje se zesnulými na plný úvazek. Tentokrát se snaží pomoct své nejlepší přítelkyni Cookie v hledání její nezvěstné kamarádky. A jako by toho nebylo dost, záhadný Reyes, „syn Satanův“, opustil své pozemské tělo a teď za Charley chodí jako duch. Je to nezbytné, protože jedině tak se podaří Charley ochránit před temnými démony, kteří jsou mnohem otravnější než mrtví lidé!


Vydavateľstvo Galatea:
Koroner - M. R. Hall (Jenny Cooper I.)
Pokud ti, co jsou u moci, skrývají pravdu, musí Jenny riskovat vše, aby ji odhalila… Když je právnička Jenny Cooperová jmenována koronerkou v okrese Severn Vale, doufá v poklidný život, aby se mohla vzpamatovat z traumatického rozvodu. Ale v Úřadě koronera Jejího Veličenstva, který převzala po nedávno zesnulém Harrym Marshallovi, nachází nevyřešené případy skrývající temná tajemství a stopy důkazů, které jsou již dávno pohřbené.
Mohla by být tragická smrt mladého chlapce v nápravném zařízení spojena s podezřelou smrtí dospívající dívky a osudem samotného Harryho Marshalla? V Jenny se probudila zvědavost. Proč se Marshall choval tak podivně, než zemřel? Čemu byl na stopě? A co způsobilo jeho náhlou zástavu srdce?
Jenny se vydává na osamělou a nebezpečnou cestu v hledání pravdy aniž by tušila, kdo je její protivník. Ohrožuje tak nejen svou kariéru, ale i svůj život…

Vydavateľstvo Deus:
Vzpoura andělů - Brigitte Melzer 
Strážný anděl Akashiel opravdu neměl nejlepší den. Nešťastnou náhodou málem způsobil smrt dívky Ráchel, nad kterou měl bdít. Avšak ani pro Ráchel není od oné chvíle nic jako dřív. Pronásledují ji neznámé postavy, její kocour umí najednou mluvit a na zahradě se objeví bytost s černými křídly. Aniž by to tušil, uvedl Akashiel do pohybu události, které mají rozhodnout věčný boj mezi dobrem a zlem – a Ráchel vězí přesně uprostřed. Ačkoliv zrovna netouží bavit se s andělem, který ji málem připravil o život, je Akashiel tím jediným, kdo jí ještě může pomoci. A to, že oba začnou pociťovat vzájemnou náklonnost, celou věc zkomplikuje ještě víc. Andělé si totiž s lidmi nemají co začínat...




Vydavateľstvo Fragment:
Čarodějka - Kristina Hlaváčková (Dračí oči I.)
Učit se tančit, vyšívat a jak být hezká? To není nic pro princeznu Elenu. Chce bojovat po boku bratrů a prožívat velká dobrodružství. Ani se nenaděje a její sen se začne stávat skutečností. Osudové setkání s rudým drakem Ašrakem změní malé princezně život. Musí opustit svůj domov a odjet k elfům do kouzelného lesa, kde se má naučit ovládat a hlavně skrývat magii, která jí koluje v žilách. Nejde však o žádnou prestižní školu pro mladé dámy...
Dokáže Elena čelit všem změnám a nástrahám osudu, které na ni čekají? S pomocí mladého draka Charlika a svérázného přítele Michaela na to nebude sama. Bude to však stačit? Nepůjde totiž jen o ni, ale o budoucnost celého světa!

Ellie

1 komentár: