nedeľa 2. novembra 2014

Mesačná chvastačka (september + október 2014)

Toto mesačné meme poriada Judit!
Ide o súhrn všetkých kníh, ktoré za daný mesiac pribudli do vašej knižnice. Zahrňuje knihy kúpené, darované, vyhrané a knihy na zrecenzovanie. Nezahrňuje knihy požičané, ukradnuté, 
 učebnice a podobné zlo. :)

***

Po dvoch mesiacoch, ktoré preleteli naozaj ako voda, tu mám pre vás ďalšiu chvastačku. Pribudlo mi pomerne dosť kníh a zo všetkých mám obrovskú radosť. Zaradila som sem aj dve knihy, ktoré som kúpila do súťaže a ktoré už čakajú na vás. Čo sa týka noviniek na blogu, asi ste si sami všimli, že príspevkov bolo pomenej, ale mala som na to dôvody. Mimo iného som absolvovala stužkovú a úspešne spravila vodičák. Takže teraz hádam budem mať  už konečne viac času aj na blog a knižky. :) P.S.: Fotky nič moc, ale pri tomto (ne)svetle som rada aj za ne.


1) Kúpené knihy
Ako sa tak pozerám, zase som nakúpila prevažne české knihy. Na internete boli opäť skvelé výpredaje a my sme opäť neodolali. Do knižnice mi pribudli: 3 časti Sukuby - Trápení, Na vrcholu a Sny, ďalej kniha s vydarenou obálkou Zítra začnu nový život, dystópia Bílý kůň, Temná horečka, Brány pekel, Na půl cesty do hrobu, ktorú som už veľmi dlho chcela, Můj život u sousedů a skvelá oddychovka Austenland.


Jedinou slovenskou knihou, ktorú som si dokúpila do svojej knižnice je Sladká pomsta. Od mamy a sestry na ňu počujem len samé chvály, a tak som bola veľmi šťastná, keď mi ju sestra našla v antikvariáte.

Dvoma knihami, ktoré venujem do súťaže sú Rudá jako robín a Scarlett. Dúfam, že výhercovia z nich budú mať radosť. A zasúťažiť si môžete tu.


2) Recenzné výtlačky
Za dva mesiace sa mi nakopilo aj dosť recenzákov, ale, bohužiaľ, nie všetky som už stihla prečítať. Ale pracujem na tom. :)
Od Fragmentu mi prišli 4 knihy. Mačací gén, ktorú som si veľmi rada pripomenula (recenzia tu), dva druhé diely zo sérii - Korisť a Spaľujúce puto a jeden záverečný diel série - Čakanie na zázrak. Na všetky som veľmi zvedavá.


Od Ikaru som dostala dve knižky - Život hore nohami (recenzia tu) a Radšej vždy (recenzia čoskoro na blogu). Obe sú prečítané a obe sa mi páčili.


A od veľmi štedrého CooBoo som dostala celkovo osem kníh, z toho päť už je prečítaných aj zrecenzovaných. Sú to tieto krásky: Pobozkaná mesiacom (recenzia tu), Škola dobra a zla (recenzia tu), Príbeh dvoch storočí (recenzia tu), Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender (recenzia tu), Selekcia (recenzia tu) a Svůdné nebezpečí, Jen si troufni a Dveře do prázdnoty. Na všetky tri sa veľmi teším.


3) Knihy, ktoré som dostala
Vďaka mamine mi pribudlo konečne aj Mesto skla, takže keď mám na mysli pôvodné Nástroje smrteľníkov, už mám doma kompletnú sériu. A od sestry som ako prekvapenie dostala Papírová města, ktoré jej budem musieť nejako oplatiť, pretože som ich veľmi chcela.


***
Celkovo mi v septembri a októbri  pribudlo  27 kníh (+ 2 do súťaže) .

Ellie

4 komentáre: