streda 26. novembra 2014

Svůdné nebezpečí (Recenzia)

Autor: Wendy Higgins
Originálny názov: Sweet Evil
Vydavateľstvo: CooBoo 2014
Séria: The Sweet Trilogy
Diel: 2/3
Počet strán: 360
Žáner: YA, fantasy, angels, demons
Moje hodnotenie obálky: 4/5

Anotácia:
Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba – právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí. Otec Belial naštěstí stojí při ní, ale naoko musejí oba předstírat, že dál svádějí nevinné duše do temnot závislostí. Na otcovo přání začíná Anna s kamarádem Kopanem cestovat po světě, aby dali dohromady stejně smýšlející nefily. Jejich cesty jsou riskantní, ale na Annu číhá ještě další nebezpečí. Nedokáže zapomenout na Kaidana a její poslání ji nakonec nevyhnutelně zavede i za ním. Dokážou oba odsunout stranou touhu a soustředit se na boj proti zlu? A je jejich láska vítězstvím hlubokého citu nad démonickou přirozeností, nebo jen dalším úskalím, které jim do cesty postavil osud?

***

Ako bol prvý diel jednou z najočakávanejších kníh minulého roka, rovnako som čakala aj na ten druhý. Konečne som sa ho teda dočkala a s veľkým očakávaním som sa doň pustila. Poznáte ten pocit, keď sa neviete dočkať druhého dielu, ktorý stále nevychádza a keď sa vám konečne dostane do rúk, tak ste minimálne sklamaný, poprípade aj naštvaný, a čudujete sa, kam sa podel ten skvelý príbeh? To pri Svůdnom nebezpečí nehrozí ani náhodou a komu sa páčila jednotka (existuje vôbec niekto, komu sa nepáčila?), tak sa mu na 99,9% bude páčiť aj dvojka. 

Autorka si zachovala svoj skvelý, ľahký štýl, ktorým napísala aj prvý diel a napísala opäť jeden skvelý príbeh, ktorý zhltnete za jedno popoludnie, pretože sa nebudete chcieť - nebudete môcť - od knihy odtrhnúť. Bavila ma od prvej až po poslednú stránku. Ani na chvíľu som nemala pocit, že by dej nejak stagnoval a každú jednu stranu som si naplno užila. 

Túto sériu som si obľúbila nielen kvôli absolútne úžasnému Kaidanovi (aj keď to tak asi trošku vyzerá :D), ale aj kvôli námetu. Démoni sú pre mňa veľmi zaujímavou témou a to, ako túto tému spracovala autorka sa mi veľmi páči. 

Knihu mám prečítanú už dlho, ale až teraz som sa dokopala k recenzii. Všimla som si, že recenzie na knihy, z ktorých som nebola až taká nadšená, sa mi píšu oveľa jednoduchšie ako recenzie na knihy, ktoré som si zamilovala. Pretože koho stále baví čítať dokola moje nadšené chaotické myšlienky, že? 

Táto Svůdná séria sa mi dostala pod kožu a skutočne som si ju zamilovala. Hneď by som si dala re-reading oboch kníh a už sa SKUTOČNE neviem dočkať januára, kedy vyjde posledný diel. Bude to najlepší narodeninový darček, aký mi naše drahé CooBoo môže dať. :) 

Ak sa k vám teda ešte nedostala táto séria, rozhodne to bežte okamžite napraviť. Nie je u mňa až také časté, aby som nejakú sériu tak vychvaľovala a už vôbec nie je také časté, aby mi  moja najlepšia kamarátka (ktorú som síce naučila knihy milovať, ale nie je až taký maniak ako ja) vytrhla knihu z ruky, hneď ako som ju rozbalila, ukradla si ju domov a prečítala skôr ako ja. Takže, ak moje chvály nie sú dostatočnou motiváciou, toto určite. Bežte si pre najSvůdnejšie knihy a zamilujte sa tak, ako my. 


Moje hodnotenie:
Za poskytnutie recenzného výtlačku ďakujem vydavateľstvu Albatrosmedia.
Knihu si môžete kúpiť tu
Ellie

1 komentár:

  1. Na sérii čtu poslední dobou strašně super recenze. Knížku už mám staženou, snad se k ní brzy dostanu. :)

    OdpovedaťOdstrániť