pondelok 6. júna 2016

Mesačná chvastačka (máj 2016)

Toto mesačné meme poriada Judit!

***

Neviem, či aj vám ten čas letí rovnako rýchlo ako mne, ale ja nemôžem uveriť tomu, že už je jún a za nami takmer pol roka. Naozaj netuším, ako mi tých 5 mesiacov ubehlo. V máji začalo skúškové, čo sa odzrkadlilo aj na mojej (ne)aktivite. Dúfam, že nám všetkým, ktorí sme na jednej lodi, to všetko dobre (a hlavne rýchlo) dopadne a začneme sa venovať knihám a krásnemu počasiu. Po bohatom minulom mesiaci som tentokrát nespravila žiadnu obrovskú objednávku. Ale hneď na začiatku mesiaca som skočila do Kníh pre každého, aby som mamine vybrala nejakú knižku ku Dňu matiek. Potešilo ma, keď sa mi podarilo nájsť knihu, ktorá by sa jej určite páčila a k nej som si zobrala jednu aj ja. Kniha Navždy tvoj je od autora Dobrý proti severáku a ja sa na ňu veľmi teším, aj keď by to tentokrát malo byť niečo úplne iné. Keď som však prišla domov, zistila som, že mama tú knihu už má, tak som s ňou rovno išla naspäť a vymenila som ju za Dvojčatá, ktoré boli v rovnakej cene a ktoré už neboli pre mamu, ale pre mňa. (Mame som, samozrejme, potom vybrala iný darček.) Dvojčatá ma lákali už dlhšiu dobu a keď sa konečne objavili v KpK, tak som ich tam nemohla nechať.


V máji ešte stále prebiehal slovartovský výpredaj kníh na Obchodnej a keďže to boli posledné dva týždne, na všetky zlacnené knihy bola ešte dodatočná zľava 50%. Samozrejme, keď som to zbadala vo výklade, nemohla som to obísť a odišla som odtiaľ so 4 knihami. Aj keď po anglicky veľmi nečítam, tie knihy sú tak nádherné, že ich chcem mať doma čo najviac a určite sa k nim čoskoro dostanem. Prvou je Sense & Sensibility, novodobé prerozprávanie Rozumu a citu od Austenovej. Mimochodom, vyšla nedávno aj v ČR vo vydaveteľstve Leda. Ďalšou knihou je The Gathering Dark, o ktorej veľa neviem, ale mala by to byť nejaká paranormálka, stála 2€ a je to stand-alone, takže som ju tam nemohla nechať. A poslednou je The Lacuna, obrovská, nádherná kniha, ktorá stála 2,5€. Vy by ste odolali? Až doma som zistila, že takisto vyšla aj v ČR v zlatej edícii od Joty, tak snáď to bude za niečo stáť.  

Ku koncu mesiaca ma opäť zlákali Knihy pre každého, pretože "čo ak by mali niečo nové, však?". A mali. Celý pultík s knihami od Fortuny, každá po 5€, Zatiaľ som si zobrala len dve z nich, ale určite sa po nejakú ešte zastavím. Zabudnutú som už dávnejšie čítala, ale chýbala mi v mojej knižnici, tak som si ju konečne doplnila a rovno si dala re-reading. A k nej som si ešte kúpila Tajomstvá, ktoré som ešte nečítala, ale som si istá, že sa mi budú páčiť. Konečne mám teda doma všetky tri autorkine knihy, ktoré u nás zatiaľ vyšli. 


A poslednou knihou, ktorú som síce kúpila ešte v tom anglickom výpredaji, ale musí mať samostatné miesto, sú trochu iné omaľovánky. Color it Chic - Dressy Interiors som tam za 2€ rozhodne nemohla nechať. Je to nádherná kniha, ktorú by sa oplatilo mať na poličke aj len ako dekoráciu. Ale aj obrázky vo vnútri stoja za to, takže rozhodne neľutujem, že som si ju kúpila. 





***
Tento mesiac mi pribudlo 8 kníh. 

 Čítali ste niektoré z týchto kníh? Ak áno, ako sa vám páčili? :)

Ellie

3 komentáre:

  1. The gathering dark vyzerá strašne dobre :3

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Páni, aj ja chcem na takéto výpredaje naraziť :D Normálne závidím...inak z týchto kníh som nečítala ešte žiadnu, no veľmi by som chcela Tajomstvá a možno aj Zabudnutá. Tie obálky sú krásne, no Fortuna ma prekvapuje stále viac a knihy od nich sa mi zväčša zapáčia :)) A síce nečítam po anglicky, ale tie tri sú vzhľadovo tak krásne, že by som ich asi chcela aj ja...idem mrknúť ich české vydania a možno budem mať pár tipov na môj wishlist :D Maj sa krásne ;))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Stačí len trochu pohľadať, lebo mne sa práveže zdá, že sú všade a nemôžem sa im vyhnúť ani keby chcem. :D pozri, mňa rozhodne zaujali a veľmi sa na ne teším. :)

      Odstrániť