utorok 26. júla 2016

Hrdina (Recenzia)

Autor: Samantha Young
Originálny názov: Hero
Vydavateľstvo: Ikar 2016
Séria: -
Diel: -
Počet strán: 352
Žáner:  contemporary romance
Moje hodnotenie obálky: 2/5

Anotácia:
Alexa Hollandová vždy pokladala svojho otca za hrdinu, ale iba do chvíle, keď odhalí, že ona a jej matka nie sú jeho jedinou rodinou. Zrazu sa zrútia všetky jej istoty, a preto chce od základov zmeniť svoj život. Začne si budovať vlastnú identitu, nechce mať nič spoločné s desivým tajomstvom, ktoré sa práve dozvedela. 
Náhoda jej do cesty postaví Caina Carrawaya, ktorému jej otec takisto zničil detstvo a pre ktorého Caine prišiel o rodinu. Rozhodne sa pomôcť mu, ale on jej pomoc odmieta. Začne pracovať ako jeho osobná asistentka, lenže stále to medzi nimi iskrí. Caine totiž vie, že nikdy nebude tým rytierom, ktorého Alexa hľadá. 
Chce, aby ho nenávidela, svojím správaním ju irituje a očakáva, že sa zvrtne a odíde preč...

***

Pokiaľ sledujete môj blog, určite viete, že séria Dublin Street je moja najobľúbenejšia séria v žánri romantických NA kníh. V podstate je to moja jediná obľúbená séria, hlavne preto, že sa aspoň trochu odlišuje od ostatných vo svojom žánri a preto, že sa odohráva v Škótsku. Do autorkinho štýlu som sa zamilovala a po Scotland Street som sa nemohla dočkať ďalšieho dielu. Trochu ma prekvapilo, že skôr ako posledný diel série, vyjde u nás samostatná autorkina kniha Hrdina. Napriek tomu som ju okamžite musela mať, keďže som predpokladala, že sa mi bude páčiť rovnako ako 5 predchádzajúcich kníh.

Hlavnej hrdinke Alexe sa rozpadne svet, keď zistí, že jej otec nebol ani zďaleka taký úžasný, ako si myslela a že má niekde druhú rodinu. Všetko je to však oveľa komplikovanejšie a po tom, čo Alexa príde o prácu, sa rozhodne zmeniť svoj doterajší život, a zabudnúť na tajomstvo jej rodiny. Avšak, ako to už býva, osud to vyrieši po svojom a ona sa zapletie s mužom, s ktorým ich práve spája už spomínané temné tajomstvo.

Od knihy som mala naozaj veľké očakávania, pretože autorka si nastavila latku dosť vysoko a keďže ma už presvedčila, že mi jej štýl vyhovuje a jej knihy zhltnem na jedno posedenie, nepredpokladala som, že by ma mohla sklamať. Navyše na knihu som čítala samé pochvalné recenzie, mnohým sa Hrdina páčil viac ako DS. Napriek tomu som však mierne sklamanie zažila.

V prvom rade (a to si  myslím, že je najväčšia chyba tejto knihy) ide o to, že príbeh je absolútne podľa šablónky a skutočne veľmi predvídateľný (viem, že to je väčšina podobných kníh, ale aj tak mi to v tomto prípade prišlo akosi viac očividné). Ničím sa neodlišuje od zástupu podobných kníh. Postavy, prostredie, zápletka, skrátka to všetko som už niekde videla a čítala. Zdrvené dievča sa zamestná u arogantného, namysleného, protivného, nechutne bohatého, úspešného a neskutočne sexy chlapa, ktorý je však strašne tajomný a desivý a od prvého okamihu sa neznášajú, ale zároveň tak neskutočne priťahujú, že netrvá ani 100 strán a už sú spolu. Potom sa rozídu, potom sú zasa spolu, potom sa zasa rozídu a napriek tomu aj tak všetci od začiatku vedia,  ako sa to skončí.

Ale je fakt, že skvelý štýl si autorka ponechala a kniha bola opäť prudko čitateľná, prečítala som ju na jedno posedenie. Samantha skrátka vie upútať a zaujať tak, že aj keď sa vám samotný príbeh až tak nemusí páčiť, aj tak sa od neho neodtrhnete. Je to skvelé čítanie na leto a rozhodne je to stále lepšia voľba v tomto žánri. U mňa síce stále zostáva na prvom mieste séria Dublin Street (mimochodom, kedy vyjde posledný diel?), ale neľutujem, že som si Hrdinu prečítala a som rada, že ho mám doma, tým pádom mám zatiaľ všetky autorkine knihy pekne spolu v knižnici. A aj napriek miernemu sklamaniu som na autorku rozhodne nezanevrela a budem sa tešiť na jej ďalšie knihy.



Moje hodnotenie:


Ellie

1 komentár:

  1. Mňa Hrdina svojím spôsobom tiež sklamal... Prišlo mi to strašne podobné s DS. Jednoducho ako keby som zas čítala o Joss a Bradenovi, niežeby mi to nejako vadilo :D Len som čakala riadne veľký hate-love vzťah, kde budú samé žiarlivostné scénky a ostré hádky. Aj keď Samanthu a jej knihy zbožňujem obávam sa, že by si mala dať menšiu pauzu a nabrať nový dych, pretože ak sa jej knihy na seba začnú podobať, tak neviem, či aj naďalej ju budem považovať za jednu z mojich obľúbených autoriek :/

    OdpovedaťOdstrániť