pondelok 3. februára 2014

Na Slovensku vyjde vo februári:

Vydavateľstvo Ikar: 
Uspávač - Lars Kepler (Joona Linna IV.)
V mrazivej štokholmskej noci kráča po železničnom moste mladý muž. Má legionársku chorobu a je silne podchladený. V nemocnici zistia, že Mikael je už sedem rokov vyhlásený za mŕtveho. Pred trinástimi rokmi sa údajne stal jednou z posledných obetí sériového vraha, ktorého zatkol svojský komisár Joona Linna. Jureka Waltera odsúdili a zatvorili na uzavreté oddelenie psychiatrického ústavu. Kde teda žil Mikael celých trinásť rokov? 
Nečakané svedectvo a prekvapujúca Mikaelova výpoveď vyvolajú obnovenie uzatvoreného prípadu. Polícia sa dostáva do časovej tiesne, lebo v hre je záchrana ďalšieho ľudského života. Jediná možnosť, ako sa vo vyšetrovaní pohnúť ďalej, je kontakt s beštiálnym Jurekom Walterom. Treba preniknúť do jeho blízkosti a získať si jeho dôveru. V tej chvíli sa však začína hra mačky s myšou - ale kto sa vlastne s kým zahráva? Ožívajú aj nočné mory Joonu Linnu, lebo vrah trpko poznačil nielen osud desiatok ľudí, ale aj jeho. 
Uspávač sa pokladá za doteraz najvydarenejšie dielo Larsa Keplera. Prekonal všetky očakávania a splnil najnáročnejšie kritériá kvalitného kriminálneho románu. 

Manželská pasca - Jennifer Probst (Marriage to a Billionaire II.)
Príťažlivý a zatiaľ nezadaný milionár Michael Conte chce splniť sľub daný otcovi na smrteľnej posteli, a preto si hľadá nevestu. Poslušnú žienku domácu, ktorá zapadne do jeho tradičnej rodiny žijúcej v Taliansku. Musí to urobiť rýchlo, pretože podľa tradície sa má oženiť najprv najstarší brat, hlava a ochranca rodiny, a až potom prídu na rad mladšie sestry. Jedna z nich, Venezia, sa už nevie dočkať. Michael jej chce vyhovieť, sám však netúži viazať sa, preto formálne požiada o ruku temperamentnú, voľnomyšlienkarskú Američanku Maggie Ryanovú. Módna fotografka Maggie nemá s mužmi dobré skúsenosti, ale napokon súhlasí. Dohodnú sa, že ak ona bude počas fotografovania v Miláne hrať novopečenú manželku, Michael prestane pliesť hlavu jej najlepšej kamarátke Alexe, aby neohrozoval jej šťastné manželstvo. 
Lenže osud sa s nimi nečakane zahrá a už krátky pobyt v Taliansku spôsobí, že medzi Michaelom a Maggie sa prudko rozhorí plameň vášne. Stane sa napokon ich manželstvo tou najvábivejšou pascou? 

Vydavateľstvo Plus:
Volanie Kukučky - Robert Galbraith 
Vzrušujúci detektívny román J. K. Rowlingovej, napísaný pod pseudonymom Robert Galbraith. 
Keď sa slávna modelka Lula Landry vrhne dolu zo svojho zasneženého balkóna v londýnskej štvrti Mayfair, vyšetrovatelia rýchlo usúdia, že šlo o samovraždu. Prípad sa zdá byť uzavretý. Lulin brat má však stále isté pochybnosti. A najatý súkromný detektív má za neho odhaliť pravdu. Cormoran Strike je vojnový veterán, ktorý si z Afganistanu odniesol ťažké zranenie a jazvy na duši. Počas riešenia prípadu preniká do sveta distingvovaných mladých mužov a krásnych zvodných žien, prichádza na desivé súvislosti a sám sa ocitá v smrteľnom nebezpečenstve. Tento napínavý kriminálny román pôsobivo zobrazuje atmosféru veľkomestského Londýna – od ospalého pokoja ulíc vo štvrti Mayfair po zabudnuté krčmičky v East Ende a čulý ruch v Soho.

Vydavateľstvo Slovart:
Tieňom pobozkaná - Richelle Mead (Upírska akadémia III.)
Najlepšia upírska séria. Rose vie, že láska medzi strážcami je zakázaná. Jej najlepšia priateľka Lissa, posledná dragomírovská princezná, musí byť pre ňu vždy číslo jeden. Keď však ide o božského Dimitriho Belikova, pravidlá neplatia. Hoci to znamená klamať Lisse a ohroziť ich dlhoročné priateľstvo. Odkedy Rose zabila prvého strigoja, niečo sa v nej zmenilo. Myseľ jej zahaľuje temnota a duchovia ju varujú pred nesmrteľnými nemŕtvymi. V bitke ako z najhorších nočných môr si Rose bude musieť vybrať medzi životom, láskou a dvoma ľuďmi, na ktorých jej záleží najviac.






Prázdniny pre Rachel - Marian Keyes (Walsh Family II.)
Marian Keyes prichádza s voľným pokračovaním svojho briskne vtipného debutového románu Melón, ktorý sa veľmi rýchlo stal celosvetovým bestsellerom. 
Prázdniny pre Rachel sú sarkastickou sebaironizujúcou sondou do vnútra Rachel, čiernej ovce rodiny Walshovcov. 
Rachel býva na Manhattane a naplno si užíva život. Posledný výstrelok ju však stojí nielen priateľa a prácu, ale aj slobodu. Keď sa totiž o jej údajnom predávkovaní dozvie klan Walshovcov, berú celú situáciu do vlastných rúk. Rachel odchádza do rodného Írska, kde sa má podrobiť terapii na vychytenej klinike. Podarí sa jej prekročiť vlastný tieň?






Kód apokalypsy - Alex Scarrow (Jazdci časom III.)
Počítačový heker Adam Lewis objaví v roku 1993 svoje meno v takmer tisícročnom rukopisnom zvitku. O osem rokov neskôr stretáva Jazdcov časom. Maddy si ihneď všimne, že rukopis je správou od ďalších agentov Spoločnosti. 
Na Liama čaká nová misia: vydáva sa do roku 1193 s oboma podpornými jednotkami, Bobom aj Becky, aby odhalili tajomstvo skryté v rukopise, ktoré ich môže priviesť až k svätému grálu! Ocitajú sa v nepokojmi zmietanom Anglicku, kde kráľ Richard Levie srdce a Ján Bezzemok, ktorý túži po Beckinej ruke, bojujú o moc. Liam sa úplnou náhodou stáva šerifom Nottinghamu a zisťuje, že tajomstvami a legendami opradený Robin Hood možno vôbec nebol človek... ale podporná jednotka.




Mesto padlých anjelov - Cassandra Clare (Nástroje smrteľníkov IV.)
Valentine je porazený a vojna sa skončila. Clary Frayová sa vracia späť do New Yorku k novému životu. Chce sa stať plnohodnotnou Tieňolovkyňou a zároveň sa učí používať svoju špeciálnu silu. Jej mama je zasnúbená so svojou celoživotnou láskou a Dolnosveťania a Tieňolovci si nažívajú v pokoji. A čo je najdôležitejšie: s Jaceom sú konečne spolu. 
Nič však netrvá večne. Niekto vyvražďuje Tieňolovcov, rozdúchava napätie medzi Dolnosveťanmi, a to môže viesť len k ďalšej vojne. Clary nedokáže pomôcť ani jej najlepší priateľ Simon. Jeho mama totiž zistila, že je upír, a vyhodila ho z domu. A aby toho nebolo málo, randí naraz s dvoma krásnymi a nebezpečnými babami. Clary napokon zisťuje, že nešťastnou náhodou dala do pohybu sled hrozivých udalostí, ktoré môžu zapríčiniť, že stratí všetkých, ktorých miluje.

Vydavateľstvo Fortuna Libri:
Láska a bezsenné noci - Nick Spalding (Love... II.)
JE JEDNODUCHÉ ZAĽÚBIŤ SA DO INÉHO ČLOVEKA, NO KEĎ S NÍM STVORÍTE NOVÚ BYTOSŤ, VECI SA MÔŽU PORIADNE SKOMPLIKOVAŤ. 
Len sa spýtajte Jamieho a Laury Newmanovcov, ktorí brali antikoncepciu na ľahkú váhu a jedného dňa zistili, že čakajú dieťa. Iste, len nedávno sa vzali a desilo ich to, ale keď budú stáť pri sebe, všetko bude v poriadku. Či nie? 
Dúfajme, že áno, pretože cesta od počatia po prvé detské krôčiky je posiata mnohými prekážkami – dávením na verejnosti, nespavosťou, prudkými zmenami nálad, komplikovaným sexom a častým nadávaním. Ak sa k tomu všetkému pridá spoločnosť vzdorovitej svokry či pôrodnej asistentky, ktorá vzbudzuje strach, môžete sa dostať na pokraj zúfalstva. 
Láska a bezsenné noci je ešte vtipnejšie pokračovanie bestselleru Láska, kde si?, v ktorom sa dozviete, čo nové sa udialo v živote Laury a Jamieho.

Vydavateľstvo Fragment:
Prekliate mesto - Lisa McMann
Cryer's Cross je mestečko, kde sa takmer nič nedeje... až do chvíle, keď bez stopy zmizne jedna študentka miestnej školy. Kendall Fletcherová sa s ňou príliš nepoznala, ale keď zmizne aj jej najlepší kamarát Nico a Kendall začne počuť hlasy zmiznutých študentov, má strach, či náhodou nezošalela. Rozhodne sa preto prísť celej záhade na kĺb. V mestečku Cryer's Cross sa deje niečo neprirodzené a Kendall musí odhaliť dlho skrývané tajomstvá jeho obyvateľov... 






Dotyk smrti - Tamina Berger
Sedemnásťročná Theresa neverí, že jej najlepšia priateľka Júlia spáchala samovraždu alebo mala nehodu. Je si istá, že na moste, z ktorého podľa polície spadla alebo skočila, nebola sama. Niekto bol s ňou - a strčil ju.
No kto? Žeby záhadný Leon, ktorý Júliu prenasledoval na každom kroku? Theresa začne pátrať na vlastnú päsť a zistí veci, o ktorých by azda radšej nevedela...


Môj názor:
Z februárovej ponuky ma lákajú asi všetky knihy. Najviac Volanie kukučky, na túto knihu sa teším najviac. Potom Tieňom pobozkaná, Mesto padlých anjelov a Kód apokalypsy, ktoré sú súčasťou sérii, ktoré si musím dokúpiť celé. Prázdniny pre Rachel a Láska a bezsenné noci vyzerajú byť skvelé a takisto by som chcela aj ich prvé časti. No a rada by som si prečítala aj Prekliate mesto a Dotyk smrti. Uvidíme, ku ktorým knihám sa nakoniec dostanem. 
Čo láka najviac vás? 
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára