piatok 2. augusta 2013

V Česku vyjde v auguste:

Vydavateľstvo Baronet
Všechno nebo nic - Raine Miller (Aféra Blackstone II.)
Ethan Blackstone má život v troskách. Zradil Brynninu důvěru a ona od něj odešla. Ethan se ale tak snadno nevzdá, nechce žít bez své americké krásky. Vášeň mezi nimi je neskutečně spalující, ale temná tajemství z jejich minulosti, která jeden před druhým skrývají, mohou jejich společnou cestu jednou pro vždy zničit. Vzhledem k politické hrozbě, která Brynne ohrožuje, musí Ethan ve velmi krátkém čase zmobilizovat veškerou sílu a důvtip, aby svou lásku ochránil před nebezpečím, díky kterému by ji mohl ztratit navždy. Dokáže Ethan pomoci Brynne vymanit se z minulosti, která ji děsí ve snech? Sevře ji opět v náručí a získá si její důvěru? Láskou posedlý muž je schopen udělat cokoli, aby znovu přivedl do svého života ženu, kterou miluje. Vrhá se do toho po hlavě. A získá buď všechno, nebo nic.

Pod maskou měsíce - Jude Deveraux (Edilean VIII.)
Sophie Kincaidová dostala kopačky, a tak se uchýlí na místo, které její kamarádka z univerzity Kim Aldredgeová označuje za nebe na zemi. Sophiina první zkušenost s Edileanem se však za nebeskou označit nedá: poté, co se jí rozbije auto na vesnické ulici, ji skoro přejede uhánějící sporťák. Sophie řekne řidiči své mínění pěkně od plic a brzy už si celé městečko povídá o tom, jak si nová návštěvnice podala zahořklého doktora Reedea Aldredge. Není to však poprvé, co se překrásná umělkyně pomstila, přivezla si s sebou totiž něco, co by mohlo zničit jejímu bývalému příteli celou budoucnost. I Reede Aldredge má svá tajemství, včetně touhy přiblížit se nádherné krásce, která mu obrátila život vzhůru nohama. Pod noční oblohou vypadají jejich masky kouzelně - neobrátí se však při prvním paprsku úsvitu v prach?
V novém románu z městečka Edilean odhalujeme tajemství další ze tří kamarádek, které se seznámily na univerzitě a jejichž přátelství přetrvalo.

Temnou chodbou - Lois Duncan
Šestnáctiletá Kit Gordyová nastupuje se smíšenými pocity do prestižní internátní školy na americkém venkově. Při prvním pohledu na Blackwoodské sídlo ji proti její vůli zaplaví pocit úzkosti, nicméně je rozhodnutá se s tajemnou atmosférou budovy smířit, přestože se v nedaleké vesnici šušká, že v sídle straší. 
Ke Kitinu úžasu jsou ke studiu přijaty už jen další tři dívky, v nichž se záhy probudí mimořádné umělecké nadání, k jakému předtím neměly sklony, a Kit pronásleduje noc co noc líbezná, ale vtíravá hudba, jíž se nedokáže zbavit ani ve dne. Když se připojí podivné, znepokojující sny, začnou se ztrácet dopisy, které studentky posílají svým blízkým a kamarádkám, a personál sídla podá hromadnou výpověď, dívky si uvědomí, že něco není v pořádku.
Poté, co dají hlavy dohromady a poskládají jednotlivé útržky informací, zjistí, že se staly obětmi nebezpečného experimentu, při němž je v sázce nejen jejich zdravý rozum.
Filmová práva zakoupila společnost Stephenie Meyerové!

Pád - Maya Banks (Bez dechu I.)
Když Gabe Hamilton spatřil Miu Crestwellovou na galavečírku při příležitosti otevření jeho nejnovějšího hotelu, okamžitě věděl, že za to, po čem touží, skončí v pekle. Mia je přece mladší sestřička jeho nejlepšího přítele, jež vyrostla v překrásnou ženu. A Gabe čekal už tak dlouho.
Mia o Gabeovi sní už od doby, kdy se coby dospívající dívka zamilovala do nejlepšího kamaráda svého bratra. Co na tom, že je Gabe o čtrnáct let starší? Mia ví, že je naprosto mimo jeho ligu, ale přesto ji přitahuje stále víc. Nyní je dospělá a nemá sebemenší důvod, proč své nejtajnější touhy neuskutečnit.
Gabe ji vtáhne do svého provokativního světa a Mia si uvědomí, že mnoho neví ani o něm, ani o tom, jak vzrušující jeho požadavky mohou být. Jejich vztah je intenzivní a vášnivý, ale ve chvíli, kdy překročí hranici dělící tajný poměr od něčeho mnohem hlubšího, hrozí, že se jejich vztah dostane na veřejnost – zradou mnohem intimnější, než si oba kdy dokázali představit.

Vydavateľstvo Jota 
Horečka Dananů - Karen Marie Moning (Horečka III.)
Horečka Dananů je třetí díl sedmidílné řady slavné americké spisovatelky Karen Moning, která na sebe upozornila především romantickými příběhy ze skotské Vysočiny, od nichž se přesunula do světa tajemství a záhad, napětí a vášně. 
Kniha přibližuje další osudy MacKayly Laneové, dívky z malého jižanského města, jejíž bezstarostný život končí ve chvíli, kdy v Dublinu najdou tělo její mrtvé sestry a ona se rozhodne vypátrat jejího vraha. Vyráží do Irska, kde chce mimo jiné najít záhadnou knihu, o níž se zmínila sestra v poslední zprávě. Setkává se s tajemným Jerichem Barronsem a záhadnými bytostmi z tisíce let staré říše Dananů, která dlouho existovala vedle světa lidí, ale nyní jej začíná ohrožovat. Zabředá do složitého přediva vztahů a postupně si stále jasněji uvědomuje svou zodpovědnost v boji za zachování lidského rodu. Se střídavými úspěchy odolává nástrahám sil zla a snaží se najít nové spojence, neboť si uvědomuje, že sama nemá naději na úspěch.
Na počátku třetího dílu potkáváme Mac nedlouho poté, co s Barronsovou pomocí unikla z podzemního vězení jednoho ze svých úhlavních nepřátel. Nyní již sice ví, kdo zabil její sestru Alinu – nebo si to alespoň myslí –, nijak ji to však nepřibližuje vytoužené pomstě. Snaží se získat další informace o světě Dananů a usiluje o jejich posvátné nástroje moci. Proniká stále hlouběji pod povrch, ale otázek, na které nezná odpověď, neubývá. Spíše naopak. Mac rozvíjí své schopnosti a dozvídá se víc o postavách z předchozích dílů, zejména vládkyni vidoucích Roweně a nebezpečně přitažlivém V’lanovi. Horečka Dananů je plná akce a napětí, ale také erotických scén, na jejichž pozadí pokračuje boj mezi dobrem a zlem. Vše končí – jak je to v této sérii typické – řadou nových otázek, na které musí čtenáři hledat odpověď v následujícím díle – Snové Horečce.

Věčný národ se střachy netrese - Šani Boianjiu 
Jael, Lea a Avišag spolu vyrůstají v malém zapomenutém izraelském městečku, chodí na střední školu, která má místo tříd karavany, a píší jedna druhé do notýsků vzkazy, aby si ulevily od nudy prostupující jejich náctiletými životy. Když musí narukovat, nepředvídatelně to promění jejich životy i přátelství, které se s vypětím sil snaží udržet. Jael cvičí elitní střelce a flirtuje s nimi, Avišag střeží hranici a pozoruje běžence, jak se vrhají na ploty z ostnatého drátu, a Lea slouží jako vojenská policistka na kontrolním stanovišti a představuje si životní příběhy lidí, které vídá den co den přecházet na druhou stranu. Klábosí o klucích a šeptají si o stále násilnějším světě, jejž tuší kdesi mimo dohled. Bez ustání cvičí a připravují se na okamžik, který možná nikdy nepřijde. Žijí v jedinečné, jakoby zhuštěné vteřině těsně předtím, než začne jít o život.

Vydavateľstvo Knižní klub
Zapomenutý papež - Barbara Goldstein (Zapomenutý papež I.)
Mladá Florenťanka Alessandra d’Ascoli pátrá z pověření Cosima de Medici po zmizelých rukopisech a objeví antický papyrus. Jeho poselství je bomba: Petr nebyl prvním papežem. Alessandra jen o vlas unikne atentátu a uprchne zpátky do Florencie. Atentátníkovy stopy vedou do vysoké církevní hierarchie. V nebezpečí se náhle neocitá nejen Alessandra, ale také její životní láska – Niketas, tajuplný kněz z Byzance...
První díl volné tetralogie.


Nemožná holka@adorkable - Sarra Manning
Jeane Smithová je nesmírně osobitá, přemýšlivá, ale i nesnesitelná a drzá teenagerka, která se vyžívá v blogování a tweetování. Sama si na internetu vybuduje svůj svět (Adorkable) a získá statisíce fanoušků. Založí blog a následně lifestylovou firmu, která si získá celosvětovou popularitu právě díky Jeanině „ujetosti“.´Navzdory tomu všemu se zamiluje do Michaela,který však záhy neunese, že je pořád středem pozornosti Jeane, a nelíbí se mu její sebestřednost. Jeane se rozhodne odejít ze školy, přestat si všímat všech reálných lidí a soustředit se jen na svůj „adorkable“ svět. Dokáže však virtuální realita nahradit lidskou vřelost, lásku a porozumění?

Město z kostí - Cassandra Clare (Nástroje smrti I.)
Když se patnáctiletá Clary Frayová vydá do newyorského klubu Pandemonium, vůbec netuší, že se stane svědkyní vraždy a vstoupí tak do světa lovců stínů, bojovníků, kteří mají svět chránit před démony. A už z něj nevystoupí, protože její život se převrátí vzhůru nohama... Co je Clary vlastně zač? Kde se vzaly její schopnosti? A jsou pro ni spíš prokletím, nebo požehnáním? Zábavná, odvážná a neotřelá fantasy slibuje svým čtenářům strhující čtení, s nímž nebudou chtít přestat.


Zmizelá - Gillian Flynn 
Zdálo se to jako ideální manželství. Zdání ale může vražedně klamat… Amy Dunnová zmizela v den pátého výročí svatby. Nick, její muž, byl po sérii nalezených důkazů obviněn z vraždy své ženy. Nick prohlašuje, že nic nespáchal, Amyini přátelé a zápisky v jejím deníku tvrdí opak. Kdo má pravdu? Jak ji poznat? A pokud je Nick nevinný, kam se poděla Amy? Psychothriller, který se stal kultem i fenoménem.

Dokonalý svět - Ally Condie (Matched III.)
Poté, co Cassie zoufale hledá za hranicemi Společnosti Kye a také možnost, jak se přidat k Povstání, zjišťuje, že oba dva mohou svého cíle dosáhnout jedině tehdy, když ztratí to, na čem jim nejvíce záleží. Jeden druhého. Jejich cesty se tedy znovu rozcházejí a zatímco Ky zůstává ve vnějších provinciích, Cassie je Povstáním vyslána zpět do Společnosti... Epický závěr bestsellerové trilogie Ally Condieové o boji za možnost vybrat si v dokonalém světě budoucnosti svůj osud.


Vydavateľstvo Fortuna Libri
Kašmírový šál - Rosie Thomas 
Novomanželka Nerys Watkinsová opouští velšský venkov a následuje manžela do misie v Indii. Přímo v srdci Karmíru objevuje nádherné město na jezeře - Šrínagar -, kde Britové žijí na luxusních dřevěných hausbótech, tancují, flirtují a zaměstnávají je jen klepy o sousedech. Dokonce i Nerys tu navazuje milostný vztah se zajímavým mužem s tajemnou minulostí… Jenže pak propukne válka a frivolnost nahrazuje strach žen, jejichž muži musejí odejít na frontu. Když se Nerys vrací po válce do Walesu, je z ní rozhodně jiná žena než ta, která se odtud před lety vydala do světa. Uběhnou dlouhé roky a Mair Ellisová vyklízí dům svých zemřelých rodičů. V zásuvce najde nádherně vyšívaný orientální šál. Vydává se do Kašmíru po stopách své babičky a spřádá nitky neuvěřitelného příběhu.

Nezkrotná - Sylvia Day (Crossfire III.)
Jedna z nejromantičtějších a nejerotičtějších knih nového tisíciletí má další, již třetí, pokračování. 
Jiskří to mezi nimi stále víc…
Vášnivé milostné scény a fascinující příběh nevšední lásky Evy a Gideona udržují čtenáře v napětí a probouzejí v nich touhu dozvědět se o hlavních hrdinech víc a víc.
...Chtěl by mě zkrotit a já se podřizuji jeho autoritě, ale když přijde na věc, dokážu se mu vzepřít a přinutit ho, aby se, alespoň na chvíli, poddal on mně. Mluvím o nejintimnějších chvílích našeho života, kdy jsme spolu jen on a já. O chvílích, kdy se rádi necháme jeden druhým zkrotit výměnou za nepředstavitelnou rozkoš…

Vydavateľstvo Beta - Dobrovský
Sedm let hříchu - Sylvia Day 
Před sedmi lety, v předvečer své vlastní svatby, se ctnostná a spořádaná lady Jessica Sheffieldová stala svědkem hříšné podívané, jakou si taková nevinná mladá dáma nikdy nedokázala představit. Tento výjev ji šokoval a podivně vzrušil zároveň. Tajemství o zhýralém Alistairu Caulfieldovi si nechala pro sebe a provdala se, jak od ní všichni očekávali. Avšak i po dlouhých letech poklidného a šťastného manželství ji Caulfieldův obrázek neopouštěl a vyvolával v ní nemravné představy……o to sladší pak byla odměna.
Alistair utekl od představy nádherné lady Jessiky s vášnivým pohledem v očích až do Západní Indie. Coby úspěšný obchodník měl už jen málo společného s chlípníkem, jakého kdysi znala. Když se čerstvě ovdovělá Jessica nalodila na palubu jeho impozantního korábu na cestu přes oceán, zůstane jediným strážcem sedm let potlačovaných tužeb jen pár vrstev jemného hedvábí. Brzy oba poznají, že den, kdy pokušení podlehnou, se nezadržitelně blíží…

Jane Eyrová - Charlotte Bronte
Příběh osudové lásky je současně i historií citového a myšlenkového osvobození ženy viktoriánského období, zbavené malosti a předsudků. Chovanka ze sirotčince přichází na venkovské panství jako vychovatelka a v domě opředeném nevysvětlitelným tajemstvím, prožije velkou osudovou lásku. Než však prosadí svou svobodnou vůli a právo rozhodnout o vlastním osudu, zažije mnoho utrpení a odříkání. Hrdinčina morální síla, jasný rozum a upřímný cit překonají všechny překážky a dovedou jí po boku milovaného muže ke štěstí.


Vydavateľstvo BBart
Polibek čarodějky - Melissa de la Cruz (Čarodějky z East Endu II.)
Joanna Beauchampová a její dvě dcery, intelektuálka Ingrid a divoška Freya žijí vcelku poklidný život v ospalém městečku North Hampton a na první pohled se nijak neliší od jeho ostatních obyvatel – až na to, že po zrušení zákazu uvaleného před staletími mohou opět provozovat čarodějnictví. Freya, která pracuje v kdysi zapadlém baru, míchá kouzelné nápoje lásky a „její“ bar teď pulzuje životem, a Ingrid pod oficiální hlavičkou „poradenské služby“ využívá svou magii a ve svém poledním volnu v knihovně pomáhá přátelům a ostatním obyvatelům městečka, které se tak trochu nachází mimo normální časoprostor. Joanna se jako každá matka stará, aby byly její dcery šťastné a spokojené, uklízí dům, peče a pečuje o zahrádku – a přitom luští mystické vzkazy z minulosti a její srdce váhá mezi manželem, od něhož již celé roky žije odloučená, a nově získaným přítelem. 
Zdánlivě poklidný život všech tří žen a jejich blízkých se začíná obracet vzhůru nohama. Joannina zahrada vadne a pořádek v domě mění kdosi v chaos, Ingrid odhalí skupinku elfů, chycenou ve Středozemi bez možnosti vrátit se zpět do svého světa, a rozhádá se kvůli nim se svou první vážnou známostí, místním detektivem Mattem Noblem, protože jí vadí jeho příliš pragmatický přístup k tajemným a nadpřirozeným věcem. Freyina láska k milovanému Kilianovi dostane trhlinu, když se objeví její bratr Fryr, který unikl z předpeklí, a tvrdí, že je nevinný a z dávného zločinu (zničení mostu Bofriru a krádeže trojzubce) obviňuje Killiana. Fryr, který si teď říká Freddie, nutí Freyu, aby mu pomohla najít důkaz, který by jej zprostil viny a zároveň usvědčil Killiana. Zprvu neoblomná Freya začíná váhat a neví, komu má věřit. Klidný život je definitivně ten tam, když se Joannu pokouší kontaktovat duch kohosi, kdo zemřel v 17. století, a ona netuší, co po ní chce a zda přináší pomoc, nebo zlo. 
Kolotoč záhad a podivných a nebezpečných událostí se roztáčí a opět to vypadá, že ne všichni aktéři tohoto dějství jsou těmi, za koho se vydávají. Podaří se Joanně a jejím dcerám odhalit, kdo stojí za zločiny z minulosti, kdo je vinen a komu je třeba sejmout masku falešného přátelství? Skončí jejich milostné vztahy dobrým koncem nebo povedou k tragickému rozuzlení? A je vůbec v jejich moci vyřešit záhady dávno uplynulých let a zvítězit nad silami, na které jsou i jejich magické schopnosti krátké? Možná, že je minulost dohonila a že čarodějky do tohoto světa vůbec nepatří…

Zbožňuju New York - Lindsey Kelk
Když na svatbě své nejlepší přítelkyně přistihne Angela Clarková svého dlouholetého partnera in flagranti, udělá to, co by v její situaci provedla každá soudná žena: sebere se a odjede… ovšem nejen ze svatební hostiny, ale i z Anglie, neboť usoudí, že nejlepším místem pro zhrzené mladé ženy je New York. Z letadla vystoupí jen s cestovním pasem a kreditní kartou a ubytuje se v prvním hotelu na Manhattanu, kam ji odveze taxikář. Vzápětí se jí ujme recepční Jenny; ta Angele pomůže s nákupem oblečení a uvede ji do života velkoměsta, které nikdy nespí – a Angelu okamžitě okouzlí.
Než se Angela stačí rozkoukat, pozná dva přitažlivé muže a v náhlé inspiraci začne svůj příběh i svá milostná dobrodružství líčit v blogu na internetu. Její barvitý styl zaujme redaktorku věhlasného časopisu, která Angele nabídne práci. 
Během několika týdnů nachází Angela v New Yorku to, co v Londýně marně hledala řadu let – lásku a vysněné povolání. Než se však stane New York jejím druhým domovem, musí vyřešit nejednu nepříjemnou situaci, najít sama sebe a především si ujasnit, co od nového života očekává.

Vydavateľstvo Domino
Všechny jeho touhy - C. C. Gibbs
Padesát odstínu šedi v bledě modrém. Jenom poněkud lépe napsaných :-)
Katherina Hartová nemůže uvěřit svému štěstí: přijali ji do Knight Enterprises, jedné z nejslavnějších firem na světě! Po prvním setkání s Dominikem Knightem, ředitelem společnosti, kterého provází velmi skandální pověst, ale lehce znejistí – a vůbec to není kvůli práci. Dominikovi je dvaatřicet let, vlastním úsilím se stal miliardářem, má nezkrotné ambice a stejně nezkrotnou povahu. Kromě toho je neskutečně přitažlivý, a když chce, umí být i neodolatelně šarmantní.
Kate ten muž připadá jako učiněný predátor. Ano, jiskří to mezi nimi přímo viditelně, ale ona bude opatrná. Vždycky ho přece může opustit, kdyby si začal klást nepřiměřené požadavky! Kate ovšem neví, že rozhodovat o podobě jejich vztahu jí vůbec nepřísluší. Dominic
Knight v ní totiž nalezl nový objekt svého zájmu – a je zvyklý pokaždé získat vše, čeho se mu zachce.

Vydavateľstvo CooBoo
Jak se krotí hormony - Sophie Benning 
Co dělat, když vás domácí vyhodí z bytu jen proto, že u vás přespal kamarád? Jak zvládnout tu pekelně těžkou školu? A co se stalo se všemi normálními chlapy – to snad vymřeli? Emmu trápí spousta otázek, ale alespoň na tu první existuje jednoduchá odpověď: přemluvit dvě nejlepší kamarádky a pronajmout si vlastní byt v krásné historické budově v centru města. Sladký život může začít. A návštěvy mají vstup povolen, či spíše doporučen, kdykoli! A aby nebylo těch dobrých zpráv málo, na obzoru se objeví i úžasný kluk. Takže nastává další problém, jak to jenom zařídit, aby si tenhle dokonalý muž Emmy vůbec všiml?

Krvavá cesta - Moira Young (Dust Lands I.)
Saba žije u Stříbrného jezera – pustiny zpustošené neustálými písečnými bouřemi – kde se její rodina snaží přežít a neustále naráží na pozůstatky dávno zaniklé civilizace Padlých. Když čtyři tajemní jezdci unesou její milované dvojče Lugha a zabijí jejího otce, Saba se vypraví osvobodit bratra a pomstít otce. Cestou potkává pestrou společnost dobrodruhů, pašeráků a samozřejmě i Jacka, úžasného a nesmírně drzého kluka. Saba během svého putování zjistí, že není slabou a bezbrannou dívkou, ale naopak skvělým bojovníkem, který má schopnost změnit deformovanou společnost zevnitř… 
Krvavá cesta je román plný akce, napětí a dobrodružství. 
Román, který vás uhrane.

Amy a Roger: Na cestě - Morgan Matson 
Amy se na léto dvakrát netěší. Její máma se rozhodla přestěhovat na druhý konec země a Amy má teď za úkol dovézt její auto z Kalifornie do Connecticutu. Problém je, že od té doby, co její otec zemřel při autonehodě, se Amy není schopná posadit za volant. Děsí ji to. A v tu chvíli přichází na scénu Roger, prý starý přítel rodiny (jak tvrdí Amyina matka), který má také v plánu road trip přes půlku Států. Nejkratší možná trasa je naplánovaná, tak stačí vyrazit… Proč to ale nevzít zábavnější cestou? Udělat si pár zajížděk rodičům natruc a poznat Ameriku? Pomůže to oběma, aby se vyrovnali sami se sebou a zacelili bolavé rány?
Trochu šílená jízda Amerikou + špetka romantiky = báječné čtení nejen na léto! Navíc s přidanou hodnotou spousty obrazového materiálu a playlistů připravených přímo pro vaše uši, aby se vám lépe četlo!

Čarodějka z Turlinghamu - Ellie Boswell (The Witch of Turlingham Academy I.)
Být dcerou ředitelky na Turlinghamské akademii není snadné. Sophie nespí ve škole, proto přijde o spoustu půlnočních večírků a nočních klepů. A když se objeví Katy, nová studentka, vypadá to, jako by snad očarovala všechny Sophiiny kamarádky! Katy sice není čarodějka, ale v Turlinghamu nějaká je. Katy pochází z rodiny lovců čarodějnic, jejichž prací je zastavit zlou magii. A Sophie se rozhodne jí pomoct – udělá cokoli, jen aby byla Katy pryč a její život se vrátil k normálu. Ale potom, co zjistí, už její život nikdy normální nebude!

Jsem zlomená - Tahereh Mafi (Jsem roztříštěná II.)
Tik
tak
tik
tak
tik tak tik tak…
Už je skoro čas
na válku! 
Juliette uprchla ze spárů Warnera do Bodu Omega, což je místo ideální pro lidi, jako je ona. Pro lidi s darem. A také je to hlaví ústředí hnutí odporu proti stávajícímu režimu. Konečně je volná a nikdo ji nechce použít jako zbraň. Konečně může svobodně milovat Adama. Ale nikdy se nezbaví svého vražedného dotyku.
A ani Warnera, který po ní touží víc, než by bylo zdánlivě možné.
V druhém díle této dystopické trilogie musí Juliette učinit několik životně důležitých rozhodnutí. Musí zjistit, co vlastně chce a o čem si myslí, že je to správné. A možná bude muset volit mezi srdcem a Adamovým životem.

Lov - L. J. Smith (Tajný kruh V.)
Pro Cassie a kruh čarodějnic, jehož je součástí, je těžké si představit, že by život v New Salemu mohl být ještě horší. Na skupinu totiž útočí mocní lovci čarodějnic rozhodnutí je zničit jednoho po druhém. A Cassiina poloviční sestra Scarlett nebude klidná, dokud nebude mít právoplatné místo v Kruhu – i kdyby měla Cassie zabít, aby je získala.
Jediná naděje Kruhu je Kniha stínů Cassiina otce – prastarý průvodce světem temné magie. Ale Cassie brzo zjistí, že otevření této knihy má dalekosáhlé následky. Ona sama bude muset bojovat proti temnotě uvnitř sebe. A jakmile zlo jednou vypustila, bude těžké mu uniknout…

Vydavateľstvo Host
Než přijde mráz - Henning Mankell (Případ komisaře Wallandera a Lindy Wallanderové)
Jednoho srpnového večera roku 2001 zavolá na stanici v Ystadu člověk, který prý viděl na jezeře Marebo hejno hořících labutí. Kurt Wallander se k jezeru vydá, aby zjistil, co se stalo. Bere s sebou i dceru Lindu, která právě dokončila policejní akademii ve Stockholmu a má nastoupit k stadskému policejnímu sboru. U jezera žádné stopy nenajdou, ale za pár dní udeří zvířecí sadista znovu a brzy začnou mizet i lidé. Za záhadných okolností se ztratí také Lindina kamarádka z dětství Anna. Otec a dcera Wallanderovi se pouštějí společně, a přece každý po svém, po stopách vedoucích až do guayanské džungle a ke křesťanskému soudnému dni. Lindina policejní kariéra může být ohrožena dřív, než vůbec začala.

Vydavateľstvo Moba
Divoký leknín - Karolína Rychtecká
Blanka de Rougille prožívá se svou starší sestrou dětství na venkovském zámku v Burgundsku. Život tam plyne poklidně uprostřed vinic a krásné přírody, ale zdánlivou idylku narušují rodinné vztahy. Otec nemá mladší dceru rád a dává jí to najevo při každé příležitosti.
Trestá ji za ty nejbanálnější prohřešky, zatímco starší dceru Rosalindu nekriticky zbožňuje a omlouvá všechny její nedostatky. Blanka se bouří, navzdory zákazům utíká ze zámku a při jednom ze svých nedovolených výletů je přepadena a znásilněna. Trvá dlouho, než se z krutého zážitku vzpamatuje, vzápětí však následuje tvrdý trest. Otec ji odveze do kláštera a hrozí, že ji tam nechá navždy. Naštěstí se Rosalinda vdává a na její svatbě Blanka nemůže chybět. Vše ale není tak jednoduché, jak to vypadá...
Dýchání pod vodou - Alex Flinn 
Nick je jedním z vyvolených. Studuje vysokou školu, je inteligentní, oblíbený, bohatý. Lidé si myslí, jak snadný má život. Až na jednu věc. Nick nikdy nikomu neřekl o otcově násilnické povaze. Když se Nick setká s Caitlin, myslí si, že se všechny jeho problémy vyřeší. Caitlin má všechno, co Nick kdy chtěl - je krásná, talentovaná a miluje ho. Najednou se všechno změní. Nick se musí smířit s tím, že mu jeho otec dal víc než jen zelené oči a peníze. V trýznivé cestě sebeobjevování se Nick dozví pravdu o sobě samém – věta „jaký otec, takový syn“ v sobě může skrývat i cosi děsivého.


Vydavateľstvo Fragment 
Serafína - Rachel Hartman (Příběh draků I.)
V zemi zvané Gored žijí již po čtyři desetiletí lidé a draci v míru. Po tajemné smrti lidského prince je však příměří ohroženo. Podaří se Serafíně, která před světem skrývá své životní tajemství, odhalit skutečného vraha?





Bouře - Julie Cross (Rozděleni časem I.)










Vzkříšení - L. J. Smith (Upíří deníky XIV.)










Čo by ste chcecli z tejto obrovskej ponuky vy?
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára