štvrtok 19. septembra 2013

Predstav svoju knižnicu (24)

Každý týždeň vám predstavím niekoľko kníh z mojej knižnice. Začnem od kníh na písmeno A, až sa postupne prepracujem po písmeno Z. Cieľom je poskytnúť tipy na dobré čítanie a takisto pripomenúť aj staršie knihy, na ktoré sa už mohlo zabudnúť, ale ktoré určite stoja za prečítanie.
Dnes sú to knihy na písmeno N #4.

***

1) Nebe může počkat
Anotácia:
Lucy je zamilovaná a velmi šťastná, ale pouhý den před svatbou s Danem se jí stane tragická nehoda a Lucy umírá. Po smrti se dostává zpátky na zem jako živoucí mrtvá, a pokud by chtěla jako duch strávit s Danem zbytek života, musí splnit za pouhých 21 dní obtížný úkol – najít životní lásku pro neznámého muže… Při plnění svého úkolu se dostává do nečekaných, komických i absurdních situací a celý román se čte doslova jedním dechem, protože neustále není jasné, jak to s Lucy a její láskou dopadne…
Nebe počká je první román nadějné britské autorky, která získala již několik ocenění za své povídky.
Môj názor:
Túto knihu som si kúpila v českom výpredaji, ale zatiaľ sa nechystám ju prečítať už len  z toho dôvodu, že mám na ňu ešte dosť času a momentálne mám iné priority. Každopádne to môže byť zaujímavý príbeh a ja som rada, že túto knihu mám. 

2) Nikto nie je bez viny
Anotácia:
Evie konečne vedie normálny život, po ktorom vždy túžila. Prekvapí ju však zistenie, že byť obyčajná môže byť dosť nudné. Práve v okamihu, keď zatúži po starých dňoch v Medzinárodnej agentúre na kontrolovanie nadprirodzených bytostí, dostane šancu opäť pre ňu pracovať. V zúfalej túžbe odpočinúť si od neustálej normálnosti s tým súhlasí. Keď však jednu katastrofálnu misiu strieda ďalšia, začína rozmýšľať, či to bolo správne rozhodnutie.
A keď sa objaví jej bývalý priateľ z Ríše víl Reth a prezradí jej informácie o jej minulosti, Evie zistí, že sa schyľuje k boju medzi dvormi víl, ktorý by mohol vyústiť do chaosu celého nadprirodzeného sveta. A spornou víťaznou trofejou je ona sama...
Môj názor:
Pokračovanie Zlodejky duší som prečítala hneď po prvom diely. Kniha sa mi páčila o niečo menej. Momentálne mám na poličke rozčítaný tretí diel, ale v ňom som zaseknutá asi na 90-ej strane a pretože si z druhého dielu takmer nič nepamätám, absolútne ma to nebaví. Asi počkám, dokedy si túto sériu rozčíta kamarátka a povie mi o čom obe časti boli. 

3) Nech vojde ten pravý
Anotácia:
Brilantný triler, v ktorom sa živí menia na nemŕtvych a sny na nočné mory.
Na panelákovom predmestí Blackeberg nájdu roku 1981 mŕtvolu. V tele mladej obete nezostala ani kvapka krvi. Všetko nasvedčuje, že šlo o rituálnu vraždu. Dvanásťročný osamelý a týraný chlapec Oskar fascinovane sleduje všetky správy o prípade. Kto to mohol spáchať? Prečo sú okná na susednom byte stále zatiahnuté? Oskar sa skamaráti s dievčinou Eli a začína sa strašidelný príbeh o láske, zrade a pomste.
Názov knihy vychádza z povery, že upír smie vojsť iba do domu, kam ho niekto pozve a autor sa preň inšpiroval piesňou Let The Right One Slip In od Morrisseyho.
Môj názor:
Nikto nie je bez viny je kniha, ktorú mám doma už dosť dlho a už niekoľko krát som ju začala čítať, ale vždy som sa nejako  zasekla, takže som to nakoniec vzdala. Každý rok si píšem zoznam pár kníh, ktoré musím prečítať, tak možno táto pôjde na ten budúcoročný. 

4) Nočné slasti
Anotácia:
Amandin fádny život sa rozplynie v okamihu, keď sa rozíde so snúbencom a ponorí sa do sveta upírov a démonov. Z bezvedomia precitne v uzamknutej izbe bez okien, pripútaná k mužovi jej snov, ktorý je, ako sa zdá, svetloplachý. Tajomný Kyrian však Amandu neodolateľne priťahuje. Navyše tvrdí, že je iný ako všetci nesmrteľní a ona jediná mu môže pomôcť splniť jeho poslanie...
Môj názor:
Nočné slasti som dostala od sestry, pretože si ich omylom kúpila dvakrát, tak mi jednu venovala. Povedala, že je to super kniha, tak som zvedavá, ako sa bude páčiť mne. 

Ellie

3 komentáre:

  1. Nočné slasti som čítala. V pohode kniha :) Tiež mi ju doporučila sestra :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nech vojde ten pravý som kedysi čítala, trvalo mi to dlho a nemyslím, že by som sa k tomu chcela vracať :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa Nikto nie je bez viny aj Raz a navždy veľmi páčili. Síce Zlodejka duší najviac, ale aj tak ma celá séria moc bavila 8)

    OdpovedaťOdstrániť