pondelok 9. septembra 2013

Top týždňa (17)

Pondelkové meme od Luu.
Dnešná téma: Knihy, ktoré by si zaslúžili viac pozornosti

***

1) Dcéra čarodejníc
Túto knihu si už ani veľmi nepamätám, keďže som ju čítala dosť dávno, ale viem, že ma hrozne bavila a rozhodne by si zaslúžila viac pozornosti. Zatiaľ som nezaregistrovala, že by sa v blogovom svete objavila, čo je škoda. Rozhodne to stojí za prečítanie, teda aspoň ja som rada, že som si ju prečítala a že ju aj mám doma.





2) Príbeh čarodejnice
Táto kniha je jedna veľká bomba. Je celkom hrubá, veľký formát, malé písmená a to všetko môže čitateľov odrádzať. Aj mňa to zo začiatku odrádzalo, ale po nejakých 40 stranách ma kniha tak vcucla, že potom stránky ubiehali jedna za druhou a knihu som mala prečítanú. V blízkej dobe sa chystám aj na druhú časť a dúfam, že bude minimálne rovnako dobrá ako prvá.





3) Elyonova krajina
Toto bola asi prvá fantasy trilógia, ktorú som prečítala a veľmi sa mi páčila. Mala som ju len požičanú, ale po prečítaní som si ju začala zháňať a nakoniec som ju aj získala. Rada by som sa k nej niekedy vrátila, neviem, či ma bude baviť tak veľmi ako keď som bola mladšia, ale aspoň si pripomeniem, o čom Elyonova krajina vlastne bola. 


4) Dotyk anjela, Princezná Pia, Mačacie dievča, Nový začiatok
Väčšina asi pozná Thomasa Brezinu ako autora Klubu záhad. Priznám sa, že som nikdy tieto knihy nečítala a netuším o čom sú. Avšak namiesto toho som prečítala vyššie uvedené 4 knihy a tie naozaj stáli za to. Doma ich, bohužiaľ, nemám, čo je večná škoda, ale ak na ne niekedy narazím, hneď si ich aj kúpim. 






5) Záhrada kouzel
Tejto knihe rozhodne chýba pozornosť. Je to jedna z najlepších contemporary kníh, aké som v poslednej dobe čítala, je vtipná, rýchlo sa číta, a každému v mojom okolí, ktorý knihu prečítal, sa veľmi páčila. Rozhodne odporúčam tým, ktorí ju nečítali a tým, ktorí mali to šťastie si knihu prečítať, odporúčam ďalšiu  knihu od tejto autorky - Dívka, která sahala po hvězdách. Ja som ju ešte nečítala, ale dúfam, že bude výborná, rovnako ako Záhrada kouzel.




6) Zamilovaní až po uši
Ďalšia veľmi oddychová, príjemná a vtipná kniha, ktorá je známa pomerne málo. Myslím, že v poslednej dobe sa dala zohnať v rôznych výpredajoch za fakt smiešne ceny, tak ak ju ešte nemáte, rozhodne si ju kúpte. Mne sa páčila veľmi a dúfam, že sa dostanem aj k ďalším dielom. 






7) Jméno hvězdy
Neviem prečo, ale príde mi, že celkovo knihy z Levných kníh sú známe a obľúbené veľmi málo. Podľa mňa je to obrovská škoda, pretože sú skvelé a keď k tomu prirátame ešte aj nízku cenu, naozaj sa oplácajú kúpiť. Jméno hvězdy je toho príkladom. Mňa teda kniha chytila, bola originálna a naozaj dobrá a za mňa ju môžem len a len odporúčiť. 





8) Tajemství Lynburnů
Rovnaký prípad ako pri knihe Jméno hvězdy. Je pravda, že v tomto prípade môže byť odpudzujúcim faktorom obálka, ktorá je naozaj strašná, ale táto kniha si zaslúži, aby ste jej dali šancu. Môžem povedať, že Tajmeství ma bavilo ešte viac ako Jméno a neostáva mi nič iné len dúfať, že sa preložia aj ďalšie diely. 






9) Zapomnění
Túto knihu som dostala na Vianoce a bola pre mňa veľkým prekvapením, samozrejme pozitívnym. Bola veľmi originálna, čítala sa rýchlo a výborne. Je to taká jednohubka, ale skutočne vynikajúca, ktorá si rozhodne zaslúži oveľa viac pozornosti.







10) Zabudnutá
Pri tejto knihe tak trochu chápem, prečo sa neobjavuje nikde na blogoch, keďže väčšina z nich je zameraná na YA, paranormal, fantasy, atď. Ale ak by ste chceli niečo reálne a oddychové, siahnite po tejto knihe, ktorá má nielen krásnu obálku, ale aj super obsah. 


Ellie

2 komentáre:

  1. Elyonov krajinu jsem četla, když jsem byla mladší. Bylo to super. Jméno hvězdy a Tajemství Lynburnů jsem taky četla..:) líbilo se mi to :))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tie knihy od Thomasa Breziny a Dcéru čarodejníc som čítala už fakt že veľmi dávno, možno pred troma-štyrmi rokmi, tak si ich už ani nepamätám, ale páčili sa mi :D A zo zvyšných som čítala už len Príbeh čarodejnice a z toho som až taká nadšená nebola :D

    OdpovedaťOdstrániť