piatok 29. novembra 2013

Na Slovensku vyjde v decembri:

Vydavateľstvo Ikar:
Šialenstvo - Maureen Johnson (Tiene Londýna II.)
Rory Deveauxová sa po stretnutí s novým Jackom Rozparovačom, ktoré ju takmer stálo život, presťahovala do Bristolu a žije pod starostlivým dohľadom rodičov. Keď jej terapeutka nečakane navrhne, aby sa vrátila do školy vo Wexforde, chytí sa ponúkanej šance. Stretnutie s Rozparovačom ju však poznačilo väčšmi, ako tušila. Stal sa z nej živý terminus – získala moc ničiť duchov jediným dotykom. V Londýne zisťuje, že za jej návratom stoja členovia tajnej policajnej jednotky s názvom Tiene – Stephen, Callum a Boo. Rozparovač síce zmizol, ale v meste sa odohrali ďalšie nevysvetliteľné vraždy. Rory má dôkazy, že spolu súvisia. Dokáže o tom presvedčiť priateľov, skôr ako sa stane ďalší zločin?
Dievčenský jazdecký tábor - Anton DiSclafani
V čase, keď v Spojených štátoch vrcholí Veľká hospodárska kríza, prežíva Thea Atwellová idylické detstvo v rozprávkovo krásnom dome na floridskom vidieku. Rodinná tragédia, ktorú zapríčinila, prinúti jej rodičov k radikálnemu kroku – pošlú pätnásťročnú dcéru do dievčenského jazdeckého tábora. Tam sa Thea stretáva s dievčatami z vyšších spoločenských vrstiev a hoci spočiatku smúti za domovom, a najmä za svojím bratom Samom a bratancom Georgiem, postupne si zvyká na nové prostredie a teší sa zo spoločnosti svojich rovesníčok. Časom sa zblíži aj s riaditeľom školy Henrym Holmesom a takmer mu zničí rodinu, tak ako zničila svoju. Tento román opisujúci Theinu škandalóznu lásku k dvom rozdielnym ľuďom priam prekypuje vášňou a núti čitateľa hltať stranu za stranou.


Radšej nikdy - J. A. Redmerská
Camryn Bennettovej, peknému americkému dievčaťu, osud prichystal ťažkú skúšku. Rodičia sa rozviedli, brata zavreli do väzenia, jej životná láska tragicky zahynula a najlepšia priateľka ju obvinila, že jej chce prebrať partnera. Stačil jediný deň práce v obchode s oblečením, aby zistila, že sa nechce zaradiť medzi meštiakov, čo celý život chodia do toho istého otravného zamestnania. Vidí jediné riešenie. Hodí všetko za hlavu a vyberie sa na cestu naprieč Amerikou.
V autobuse sa zoznámi s talentovaným a trochu tajomným Andrewom Parrishom. Ten má vlastné dôvody na to, aby sa odstrihol od sveta. Rýchlo sa zblížia, no zhodnú sa, že ani jeden z nich nehľadá viac než len letný výlet po Amerike. Dodržať tento sľub však nebude ľahké, rodí sa vzájomná náklonnosť, a hoci sa jej obaja tvrdohlavo bránia, príťažlivosť a láska sú silnejšie než ich odhodlanie.
Knihu Radšej nikdy autorka pôvodne písala zadarmo pre čitateľov na internete. Po dokončení ju zaplavili žiadosťami, aby ju doplnila o scénu z nemocnice z Andrewovho pohľadu. Keď sa dozvedela, že kniha vyjde aj v tlačenej podobe, rozhodla sa vypočuť priania čitateľov a doplnila ju o záverečnú bonusovú kapitolu.

Dublin Street - Samantha Young
Joss, ako ju všetci familiárne volajú, sa rozhodne ujsť pred spomienkami na tragické udalosti a presťahuje sa zo Spojených štátov do Škótska. Keďže sa tvrdohlavo vyhýba blízkym vzťahom, nikto netuší, aký veľký žiaľ v sebe dusí a ako musí dennodenne bojovať so svojimi démonmi. Samotársky život jej dokonale vyhovuje – kým sa nenasťahuje do nového bytu na Dublin Street a nespozná Bradena, ktorý otrasie jej zdanlivo nedobytným svetom.
Braden Carmichael vždy dostane, čo chce. Je úspešný, bohatý, neskutočne príťažlivý – a odhodlaný dostať Joss do postele. Keď zistí, že ju predstava vzťahu desí, navrhne jej, aby uzavreli dohodu, ktorá uspokojí ich spaľujúcu sexuálnu príťažlivosť. No tvrdohlavému Škótovi ich posteľné hry nestačia a Joss spanikári. Predstava, že niekto prenikne do útrob jej duše, je pre ňu neprípustná.



Kým sa nerozlúčim - Susan Spencer - Wendel, Bret Witter
V júni 2011 sa Susan Spencerová-Wendelová dozvedela, že trpí nevyliečiteľnou chorobou, amyotrofickou laterálnou sklerózou (ALS), známou aj ako Louova Gehrigova choroba, ktorá systematicky ničí nervy svalov. Mala štyridsaťštyri rokov, milujúceho manžela a tri deti. Zostával jej jediný rok života. Rozhodla sa, že ho prežije najlepšie, ako sa dá.
Zanechala milovanú novinársku prácu a všetok čas venovala rodine. V altánku v záhrade za domom sa často stretávala s priateľmi. Podnikla sedem výletov so siedmimi najdôležitejšími ľuďmi svojho života. Napriek zhoršujúcemu sa zdravotnému stavu cestovala na Yukon, do Maďarska, na Bahamy, Cyprus. Pre najmladšieho syna a celú rodinu zorganizovala plávanie s delfínom a dospievajúcu dcéru Marinu zobrala do newyorského obchodu Kleinfeld Bridal, aby ju prvý a posledný raz videla v svadobných šatách. A napísala túto knihu. Už nedokázala chodiť ani dvíhať ruky, a tak ju napísala na iPade, darčeku od kolegov z novín, pravým palcom, ktorý si ešte vedela ovládať.
A predsa kniha Kým sa nerozlúčim nie je naplnená hnevom ani trpkosťou. Miestami je smutná – inak to ani byť nemôže –, ale zároveň plná Susaninho optimizmu, čistej radosti zo života a zmyslu pre humor. Je to kniha o živote, nie o smrti.
Kniha Kým sa nerozlúčim je nielen nezabudnuteľným darom autorky svojim milovaným, úprimným a vrúcnym záznamom ich posledných spoločne prežitých chvíľ, ale aj výzvou nám všetkým. Pripomína, že každý deň je lepší, ak ho prežijeme s radosťou.

Vydavateľstvo Slovart:
Kto je Mara Dyerová - Michelle Hodkin (Mara Dyer II.)
Mara Dyerová vie, že sa nezbláznila. Dokáže zabíjať svojou mysľou a Noah zasa tou svojou liečiť. Mara vie aj to, že Jude nie je len halucinácia. Nedarí sa jej však presvedčiť rodičov a lekárov, že nepotrebuje psychiatra ani hospitalizáciu. Jediný, kto jej naozaj verí, je Noah. Mara má však oňho strach, je preňho nebezpečná – pri ich prvom bozku ho totiž takmer zabila. Spoločne však pátrajú po tom, ako Jude prežil zrútenie inštitútu na Rhode Islande a prečo vie o Mariných schopnostiach viac než ona sama...

Môj názor:
Tento mesiac je to, čo sa týka počtu, trochu slabota, ale za to všetky knihy ma lákajú. Kniha Kto je Mara Dyerová? by sa mi hodila do série k prvej časti, ktorú som zatiaľ neprečítala, ale veľmi sa na ňu teším. Šialenstvo by som takisto veľmi chcela, ale mrzí ma, že prvú časť mám po česky a opäť v inom formáte. A ďalšie tri knihy sa mi takisto páčia a každú z nich by som si rada prečítala. Čo vy a knihy, ktoré vyjdú v decembri? :)
Ellie

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára